Cześć Forumowicze!
Wprowadzamy nowy dwukanałowy sterownik bramowy mSBW-02 — mniejszy, sprytniejszy i z rozszerzonymi wejściami do sygnalizacji stanu.
Najważniejsze:
• mniejsza obudowa (łatwiejszy montaż w napędzie),
• 2 wyjścia przekaźnikowe NO (5 A, 24 V AC/DC),
• 4 wejścia kontaktronowe/ krańcówki (stan bramy/furtki),
• wyzwalacze akcji (sterowanie z fizycznego klawisza),
• zasilanie 12 - 24 V AC/DC
• nowa platforma sprzętowa (nowy procesor + firmware).
• lokalne MQTT
W porównaniu do SBW-02, mSBW-02 ma wciąż dwa kanały wyjściowe, ale aż cztery wejścia do podłączenia kontaktronów/wyłączników krańcowych — dzięki temu aplikacja widzi realny stan bramy czy furtki. Wyzwalacze akcji pozwalają sterować wejściami z klasycznego przycisku (otwórz/zamknij bez telefonu). Miniaturyzacja ułatwia montaż wewnątrz napędu.
Uwaga: nowy sposób dodawania do chmury.
Urządzenie nie startuje fabrycznie w trybie konfiguracji. Po podłączeniu trzeba urządzenie wprowadzić w tryb konfiguracji. Podczas dodawania trzeba ustawić hasło dostępowe do urządzenia. Chcemy sprawdzić, czy ta zmiana jest dla Was intuicyjna.
Mamy 10 sztuk mSBW-02 na testy.
Dajcie znać w komentarzu: instalacja (typ napędu), doświadczenie, na czym Wam zależy. Wyślemy urządzenia i poprosimy o feedback.
ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mSBW-02 :)
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Mirosław F. on Mon Oct 27, 2025 5:20 pm, edited 3 times in total.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Ja jak zawsze chętny na testy, podmienił bym obecnie działające SBW-02 na nowe ze względu na pontecjał wykorzystania wejść jako AT
U mnie napę Facc 740 z wykorzystaniem wewnętrznych kontakrtonów, zobaczymy jak nu mSBW-02 sobie poradz.
P.S. Czy mSBW-02 otrzyma już finkcję załączeia przekaźnika na stałe ? Chce w przyszłości zamontować w dziwach od domku ogrodowego zworę elektromagnetyczną żeby nie trzeba było bujać się z kluczami.
U mnie napę Facc 740 z wykorzystaniem wewnętrznych kontakrtonów, zobaczymy jak nu mSBW-02 sobie poradz.
P.S. Czy mSBW-02 otrzyma już finkcję załączeia przekaźnika na stałe ? Chce w przyszłości zamontować w dziwach od domku ogrodowego zworę elektromagnetyczną żeby nie trzeba było bujać się z kluczami.
Last edited by robertklepacki94 on Mon Oct 27, 2025 12:22 pm, edited 1 time in total.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
cinas
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 7 times
Idealne się nada do moich 2 bram przemysłowych do garażu
Napęd Nice D-Pro Action , Mam zaprogramowane dodatkowe wejście aby sterować krok po kroku i sygnały wyprowadzone
Zgłaszam się na testy
Napęd Nice D-Pro Action , Mam zaprogramowane dodatkowe wejście aby sterować krok po kroku i sygnały wyprowadzone
Zgłaszam się na testy
-
yahoo
Hej. Chętnie przytulę na testy.
Mam dwie bramy i furtkę, i to czego mi teraz brakuje, to właśnie możliwość ustalenia faktycznego stanu (aktualnie wszystko inne niż całkowite zamknięcie mam jako otwarcie) no i przede wszystkim możliwość sterowania "z klawisza". To dla mnie gamechanger
Napędy FAAC - d600 w garażu, a drugi chyba E045 z siłownikami Faac 414
pozdrówki
y.
Mam dwie bramy i furtkę, i to czego mi teraz brakuje, to właśnie możliwość ustalenia faktycznego stanu (aktualnie wszystko inne niż całkowite zamknięcie mam jako otwarcie) no i przede wszystkim możliwość sterowania "z klawisza". To dla mnie gamechanger
pozdrówki
y.
Last edited by yahoo on Mon Oct 27, 2025 12:24 pm, edited 2 times in total.
-
b_maciekkk
Chętnie przetestuję, posiadam napęd genius g bat 400 z kontaktronem i sterowaniem SBS z przycisku.
Cześć,
chetnie przetestuje i sprawdze czy lepjej bedzie sobie radził niż ten co mam do tej pory (problem ze stanem bramy opisywałem w wątku viewtopic.php?p=207393#p207393)
mam nadzeje żę w nowym sofcie jest to już lepiej obsłużone!
Brama 2 skrzydłowa z napedem Somfy Axovia iO
Odziwo ostatnio miałem problem że brama nie chciałą sie otworzyć z pilota somfy, przez aplikacje somfy i z innych pilotó somfy. Natomiast jak odpaliłem Suple i otorzyłem brame zadziałało bez problemu! ot taka ciekawostka - następnego dnia po południu samo zaczeło działać.
głównie zależy mi na tym abym widział stan bramy, somfy to umożliwia ale nie daje możłiwośći powiadomień jak brama otwarta jest dłużej niż np 15 minut. SUpla już to umożliwia jednak tak jak pisałem w wątku czasem przychodzą powiadomienia, żę jest otwarta mimo, że to nie prawda.
chetnie przetestuje i sprawdze czy lepjej bedzie sobie radził niż ten co mam do tej pory (problem ze stanem bramy opisywałem w wątku viewtopic.php?p=207393#p207393)
mam nadzeje żę w nowym sofcie jest to już lepiej obsłużone!
Brama 2 skrzydłowa z napedem Somfy Axovia iO
Odziwo ostatnio miałem problem że brama nie chciałą sie otworzyć z pilota somfy, przez aplikacje somfy i z innych pilotó somfy. Natomiast jak odpaliłem Suple i otorzyłem brame zadziałało bez problemu! ot taka ciekawostka - następnego dnia po południu samo zaczeło działać.
głównie zależy mi na tym abym widział stan bramy, somfy to umożliwia ale nie daje możłiwośći powiadomień jak brama otwarta jest dłużej niż np 15 minut. SUpla już to umożliwia jednak tak jak pisałem w wątku czasem przychodzą powiadomienia, żę jest otwarta mimo, że to nie prawda.
Last edited by voytekf on Mon Oct 27, 2025 12:25 pm, edited 1 time in total.
-
ddluk
Bardzo chętnie potestuję bo w ostatnim czasie coś moje urządzenie Nice Wifi oparte o Suple zaczęło sprawiać problemy i raz otwiera bramę a raz nie. Posiadam u siebie dwie bramy Nice:
- Przesuwna - NICE ROBUS RB600
- Skrzydłowa - TOONA 4024-BD
-
michael
Chętny na testy. Chętnie Podmienię swoje dwa moduły na ten jeden 
To ja też się piszą na testy, może tym razem znajdę się wśród testerów. Brama dwuskrzydłowa i furtka z elektrozaczepem czekają właśnie na sterownik ZAMELA z Suplą. Miał być SBW-02 ale po informacjach o mSBW postanowiłem zaczekać.