ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mSBW-02 :)

shimano73
Been thanked: 1 time

djalex wrote: Mon Oct 27, 2025 10:08 pm Skoro Mirek czytasz ten temat namiętnie to pozwolę sobie skorzystać z okazji i zapytać czy ktoś u was wpadł na pomysł by SBW był również dostępny w wersji na szynę? Przyznam że taki podwójny z 4 wejściami na szynę to by mi się przydał bardziej niż w wersji "dopuszkowej"
O , na taki, to ja bym się pisał , to bardzo dobry pomysł bo niedawno zakupiłem sbw-02 aby zrealizować otwieranie drzwi do domu z kontrolą zamkniętego zamka. O dziwo to pomysł żony - "Hej Siri open this fuc.. door" :lol: , gdy wraca z siatami z biedry :lol:
Do zamocowania w rozdzielnicy bedę potrzebował jakiechoś uchwytu DIY, ale jest ich duży wybór np na olx a tak było o wiele profesjonalniej ;)
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

djalex wrote: Mon Oct 27, 2025 10:08 pm Skoro Mirek czytasz ten temat namiętnie to pozwolę sobie skorzystać z okazji i zapytać czy ktoś u was wpadł na pomysł by SBW był również dostępny w wersji na szynę? Przyznam że taki podwójny z 4 wejściami na szynę to by mi się przydał bardziej niż w wersji "dopuszkowej"
Nie było bardzo zainteresowania takim produktem. Można też zastosować drukowany adapter.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Gang

Chętny na testy i to bardzo ;)
Moją bramę (nice hopp) obsługuje moim chyba najstarszym modułem.

Obecnie wszystko schodzi się do skrzynki w garażu i obsługuje:
Brama, brama 1/2 obie w opcji step by step.
Furtkę na 30 sekund.
Garaż step by step.
No i podglądy stanu (ale żeby było ciekawiej widzę oprócz bramy czy auto jest w garażu i czy mogę zamknąć bramę garażowa)

-Zasilane jest to zasilaczem z rozdzielni 12v
-Bramy / furtki poprzez wyzwalacze akcji się otwierają w domu
-Na obudowie ww puszki jest przycisk dzwonkowy to otwierania puszki.
-Dodatkowo tak miesza zewnętrzny moduł od Proximy aby wszytsko moc obsługiwać jednym pilotem (nice i bft)
- puszka przy wejściu do garażu, wiec zmiany temp ciągle
- brama garażowa to 12v, A zewnętrzna to 24v
- przewody mają jakieś 12m.

Nice ma taką przypadłość że mruga krańcówkami, pisze to dodatkowo bo może macie już na to pomysł :)
Last edited by Gang on Thu Oct 30, 2025 4:43 am, edited 1 time in total.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
kwikus

Oczywiście chętny na testy.
Mam bramę dwuskrzydłową na systemie firmy BFT Phobos BT B25. Obecnie sterowanie działa na sterowniku na Wemosie + oczywiście oprogramowanie SUPLA, ale zasięg Wi- Fi jest słaby i często mi się to resetuje.
Co do siłowników bramy to mają krańcówki i dzięki temu jest podgląd stanu, czy otwarta albo zamknięta.
Dodatkowo mam elektrozaczep do furtki, który wykorzystuje drugi kanał sterownika do otwierania.
Chętnie podłącze testowy sterownik i sprawdzę jego funkcjonalność na mojej bramie i furtce.
4x Sonoff basic, 2x smart DGM, 1x Sonoff Touch, 1x LIW-01, 2x PNW- 01, ESP 8266 sterowanie bramą wjazdową :mrgreen:
kris.sg
Been thanked: 1 time

Hej
Ja też chętnie przetestuję, mam bramę skrzydłową i planuję także podłączyć do furtki (elektrozaczep)
■Rpi4(m.2) Supla Cloud, Scripts ■Rpi3(sd) SD: 6x MI ATC, 1x W.S.
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
d2m

Witam.
Chętnie przeprowadzę testy na Facc740 i Came D600. Obecnie mam dwa Sonoffy SV.
PS.
Ostatnio załapałem się na testy GKW, ale niestety paczka nie dotarła pomimo kontaktu z Mirkiem.
Może teraz będę miał więcej szczęścia.
Kowal19924

Chętnie sprawdzę ten moduł na napędzie elektrobim lub drugiej somfy sgs201 i zamienię moje wemosy d1 mini z relay na coś porządnego:)
malarz
Been thanked: 2 times

Mirosław F. wrote: Tue Oct 28, 2025 4:57 am
Nie było bardzo zainteresowania takim produktem. Można też zastosować drukowany adapter.
Jak to nie ma zainteresowania. Ja pisałem kilkukrotnie, ostatnio viewtopic.php?p=213140#p213140

Można taki umieścić koło systemu domofonowego i z niego zasilić. I na ogół zasięg WiFi lepszy niż koło bramy. Ochrona przed wilgocią i stabilność temperatury też większe.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
Mirosław F.
Been thanked: 22 times

Panowie i Panie. Tak samo dla Was jak i dla mnie rozdawanie urządzeń na testy powinno być przyjemnością. Zawsze cieszę się kiedy mogę rozdać nowe produkty. Nie wyszukujmy na tym forum zdarzeń które miały miejsce. Było minęło. Jest super społeczność z której wszyscy jesteśmy dumni.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
paabu

O!
A właśnie w tym miesiącu pociągnąłem z 50m skrętki do garażu, żeby "suplować".
Jestem na etapie: "na czym o zrobić?"...
Puszki pomontowane, kable położone, napęd to niezawodny 20-letni Einhell. Do tego będzie 12szt reflektorków pod tujami zależnych od bram, bo nic nie widać jak się cofa autem.
Chętnie potestuję takie "coś" - czy mu dobrze w puszce?

Return to “Nowości”