Android v2.2 BETA

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1991
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr maja 02, 2018 8:18 am

U mnie wygląda to tak:
stworzyłem dodatkowe lokalizacje do których podpiąłem same temperatury, oświetlenie zresztą też
Screenshot_20180502.jpg
Screenshot_20180502.jpg (37.89 KiB) Przejrzano 2288 razy
chyba że Tobie chodzi o coś jeszcze innego
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 599
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

śr maja 02, 2018 8:37 am

Owszem, możesz tak zrobić (ja tak robiłem przy grupach), ale to jest obejście a nie rozwiązanie.
Bo dany kanał możesz mieć przypisany tylko w jednej lokalizacji. I tak np. mam włącznik światła w lokalizacji "Salon", jak przeniosę go do np. "Oświetlenie", to będzie on widoczny właśnie tam, a już nie będzie go w "Salonie".
Mi cały czas chodzi o to, abyś mógł sobie posortować po danym typie kanału niezależnie od tego w jakiej lokalizacji się znajduje.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1991
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr maja 02, 2018 8:41 am

OK teraz już załapałem :)
ale to chyba za dużo wymagasz ;)
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 599
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

śr maja 02, 2018 8:58 am

wojtas567 pisze:
śr maja 02, 2018 8:41 am
OK teraz już załapałem :)
ale to chyba za dużo wymagasz ;)
Oj tam oj tam :) kiedyś w innym systemie miałem taki podział i tak mi zostało.
Ale teraz jestem Suplowy i zmieniać nie zamierzam, liczba modułów rośnie i to tak w ramach zapytania o dodatkowe funkcjonalności.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8869
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob maja 05, 2018 11:51 am

BETA-3 dostępna do pobrania
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1991
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob maja 05, 2018 1:29 pm

Widzę , że udało się zblokować aplikację żeby nie wracała do początku :)
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 599
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

sob maja 05, 2018 8:49 pm

pzygmunt pisze:
sob maja 05, 2018 11:51 am
BETA-3 dostępna do pobrania
Widzę, że w BETA-3 przy uruchamianiu przez grupy przestały się pojawiać komunikaty typu "włączył/wyłączył światło". Przynajmniej u mnie, w BETA-2 się pojawiały.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8869
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz maja 06, 2018 10:33 am

Lucas pisze:
sob maja 05, 2018 8:49 pm
pzygmunt pisze:
sob maja 05, 2018 11:51 am
BETA-3 dostępna do pobrania
Widzę, że w BETA-3 przy uruchamianiu przez grupy przestały się pojawiać komunikaty typu "włączył/wyłączył światło". Przynajmniej u mnie, w BETA-2 się pojawiały.
Tak, póki co to celowo jest to pominięte.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8869
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz maja 06, 2018 10:34 am

Lucas pisze:
śr maja 02, 2018 6:14 am
Czy będzie kiedyś możliwość wyświetlenia w aplikacji tylko kanałów danego typu? Np. samo oświetlenie, albo sama temperatura? Np. chciałbym porównać temperatury z różnych miejsc bez potrzeby przewijania całej listy z lokalizacjami.

Podobnie sytuacja z grupami. Teraz tworzę dodatkową lokalizację o nazwie np. Oświetlenie i w niej umieszczam grupy sterujące oświetleniem.

Cieszy mnie, że beta-cloud ma możliwość przypisania kanałów z jednego modułu do różnych lokalizacji.
Pomyśle nad tym. Co do temperatur to jak pojaeią się wykresy to tam będzie „porównywarka”
Dunay
Posty: 71
Rejestracja: czw sty 04, 2018 7:39 pm

wt maja 08, 2018 9:01 am

Beta3, przy poprzednich nie zauważyłem tego problemu.

W niektórych urządzeniach przy przewijaniu czy to w prawo czy w lewo, zielone okienko "włącz" lub "wyłącz" potrafi się zaciąć. Nie mogę zrobić zrzutu ekranu bo po chwili jest już ok. W razie czego mogę nagrać filmik.

Android 8.0.0
ODPOWIEDZ

Wróć do „Android”