DS działa poprawnie natomiast czujnik odległości nie działa
Tak dla upewnienia się TRIG 18, ECHO 19 ?
hmm
Skoro ostatnio było 20 oraz 21 i działało, to czemu miałby zmieniać?pirat wrote: Sat Nov 01, 2025 2:35 pmDS działa poprawnie natomiast czujnik odległości nie działa
hmm
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036Chyba zostawiłem oryginalne 21 i 20pirat wrote: Sat Nov 01, 2025 2:35 pmDS działa poprawnie natomiast czujnik odległości nie działa
hmm
Zmieniłem piny wszystko działa jak należy jak znajdę chwilę zrobię montaż w docelowe miejsce i się pochwalę działaniem.
Zobacz tutaj: viewtopic.php?p=239495#p239495pirat wrote: Sat Aug 08, 2026 7:42 am Mam pytanie czy w tym sofcie od @vejera da się jakoś pobrać konfigurację i ją wczytać do innej płytki tak aby mieć zapasową płytkę i w razie awarii nie stracić danych historycznych tak jak to można zrobić w GG
@vejera jak na razie soft spisuje się super wszystko działa jak należy![]()
Trochę się pogubiłem - zmieniłeś nazwę tematu i teraz nie wiem już czy Ty pytasz o ten soft do pomiaru odległości, który nie ma nic wspólnego z ZigBee czy o bramkę Z2S?pirat wrote: Sat Aug 08, 2026 7:42 am Mam pytanie czy w tym sofcie od @vejera da się jakoś pobrać konfigurację i ją wczytać do innej płytki tak aby mieć zapasową płytkę i w razie awarii nie stracić danych historycznych tak jak to można zrobić w GG
To moja wina. Poprawię te posty pod wieczór. Przepraszam za zamieszanievajera wrote: Sat Aug 08, 2026 11:02 amTrochę się pogubiłem - zmieniłeś nazwę tematu i teraz nie wiem już czy Ty pytasz o ten soft do pomiaru odległości, który nie ma nic wspólnego z ZigBee czy o bramkę Z2S?pirat wrote: Sat Aug 08, 2026 7:42 am Mam pytanie czy w tym sofcie od @vejera da się jakoś pobrać konfigurację i ją wczytać do innej płytki tak aby mieć zapasową płytkę i w razie awarii nie stracić danych historycznych tak jak to można zrobić w GG
Dzięki za linka do postu zrobiłem to na nowym GG tak jak podałeś linka wygląda że działa ok i teraz mogę mieć zapasowa płytkęvajera wrote: Sat Aug 08, 2026 8:09 amZobacz tutaj: viewtopic.php?p=239495#p239495pirat wrote: Sat Aug 08, 2026 7:42 am Mam pytanie czy w tym sofcie od @vejera da się jakoś pobrać konfigurację i ją wczytać do innej płytki tak aby mieć zapasową płytkę i w razie awarii nie stracić danych historycznych tak jak to można zrobić w GG