Cześć
Mam do zamontowania sterownik do bramy. Czy dobrze rozumiem, że antena w sterowniku SBW-02 służy do tego aby polepszyć komunikację z siecią wi-fi w obie strony ?
Czy z napędu Tousek T5 da się wyciągnąć stan bramy bez montażu dodatkowych kontrkatronów ?
Dodatkową zewnętrzną antenę posiada tylko sbw-02, ja potrzebuję tylko jeden kanał, ten drugi będzie się dało wyłączyć tak żeby nie wyświetlał się w aplikacji ?
Mam jeszcze pytanie odnośnie MEW-02 ETH/SC-16, to jest jedyny monitor energii elektrycznej trójfazowy który mogę zastosować w rozdzielnicy domowej ? Zależy mi na podłączeniu do Internetu przewodem, chcę aby moduł zliczał całkowite zużycie prądu na obiekcie, a pytam właśnie o ten bo widzę, że bez przekładników się nie obędzie bo maksymalny przekrój przewodu jaki mogę wpiąć do zacisków to 2,5mm2 mam rację ?
Pytanie o SBW-02/ANT i MEW-02 ETH/SC-16
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Drugi kanał SBW możesz ukryć.
Antena poprawia zasięg, ale to raczej umiarkowana poprawa.
MEW zawsze wymaga przekładników.
2,5 mm2 na zaciski to maks. Ale to jest zasilanie MEW i pomiar napięcia, więc tam nawet 0,5mm2 jest z dużym zapasem.
Antena poprawia zasięg, ale to raczej umiarkowana poprawa.
MEW zawsze wymaga przekładników.
2,5 mm2 na zaciski to maks. Ale to jest zasilanie MEW i pomiar napięcia, więc tam nawet 0,5mm2 jest z dużym zapasem.
Najlepsze suple dla Twojego domu