[i] Wersja 25.11

mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

W TestFlight pojawi się wkrótce nowa wersja aplikacji Supla - 25.11. Lista zmian poniżej:

🆕 Nowości:
- Przebudowaliśmy listę profili i dodaliśmy możliwość sortowania użytkowników.
- Dodaliśmy ustawienia deweloperskie (podobnie jak w Androidzie), które pozwalają na włączenie obracania ekranu. Jest to ustawienie eksperymentalne i wymaga jeszcze dalszych prac.
- Dodaliśmy ekrany detali dla urządzeń takich jak bramy, bramki, drzwi garażowe i drzwi wejściowe.
- Dodaliśmy ekran detali dla grup przełączników.
- Kreator dodawania wyświetla dodatkowe ostrzeżenie, gdy nazwa sieci Wi-Fi (SSID) zawiera spacje na początku lub końcu.
- Włączono okno dialogowe z informacjami o stanie kanału "(i)" również dla kanałów offline.
- Dodano obsługę czujników binarnych.
- Dodano obsługę czujników ruchu.

🛠️ Poprawki
- Przywrócono dokładność pomiaru odległości do dwóch miejsc po przecinku dla metrów i kilometrów.
- Naprawiono brakujące zaokrąglanie pozycji rolet przed wysłaniem wartości do urządzenia (w szczególnych sytuacjach powodowało różnicę 1% pomiędzy ustawieniem zadanym, a otrzymanym).
- Przywrócono obliczanie temperatury w stopniach Fahrenheita.
- Naprawiono błąd, który powodował ukrycie sterowania termostatu (tak jakby był termostatem podrzędnym).

Edit 6.11
- Dodano wyświetlanie błędów z kanałów podrzędnych na liście kanałów (viewtopic.php?t=17716)
- Dodano nazwę profilu nad akcją na widżecie akcji (viewtopic.php?t=17670)

Zapraszam do testowania i dzielenia się uwagami! :)
Last edited by mipolansk on Thu Nov 06, 2025 7:54 am, edited 1 time in total.
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Jeśli chodzi o obracanie to jak to włączyć ?

Code: Select all

Dodaliśmy ustawienia deweloperskie 
(podobnie jak w Androidzie), które pozwalają 
na włączenie obracania ekranu. Jest to 
ustawienie eksperymentalne i wymaga 
jeszcze dalszych prac. 

Ta ikonka ,,i” przy tych offline to fajną sprawą 😁
Jedynie przy liczniku mi się nie pokazała :
IMG_9898.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mipolansk

LukiSpajder wrote: Tue Nov 04, 2025 2:54 pm Ta ikonka ,,i” przy tych offline to fajną sprawą 😁
Co to za urządzenie i kiedy ostatni raz było online? To (i) będzie widoczne tylko jeśli aplikacja ma w bazie zapisany ostatni stan.
mipolansk

LukiSpajder wrote: Tue Nov 04, 2025 2:54 pm Jeśli chodzi o obracanie to jak to włączyć ?
Musisz wejść w "O programie". Dotknąć 5 razy numer wersji. To powinno uruchomić tryb programisty. Potem w menu głównym aplikacji pojawi się nowa opcja - opcje programisty i tam powinien być przełącznik od obracania ekranu.
LukiSpajder

mipolansk wrote: Tue Nov 04, 2025 4:13 pm
LukiSpajder wrote: Tue Nov 04, 2025 2:54 pm Jeśli chodzi o obracanie to jak to włączyć ?
Musisz wejść w "O programie". Dotknąć 5 razy numer wersji. To powinno uruchomić tryb programisty. Potem w menu głównym aplikacji pojawi się nowa opcja - opcje programisty i tam powinien być przełącznik od obracania ekranu.
Dzięki za instrukcje 😁
Oki 👍 dział obracanie ekranu - nie jest tak źle 😁 chociaż ucina trochę włącz / wyłącz
IMG_9900.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
LukiSpajder

mipolansk wrote: Tue Nov 04, 2025 4:05 pm
LukiSpajder wrote: Tue Nov 04, 2025 2:54 pm Ta ikonka ,,i” przy tych offline to fajną sprawą 😁
Co to za urządzenie i kiedy ostatni raz było online? To (i) będzie widoczne tylko jeśli aplikacja ma w bazie zapisany ostatni stan.
To gniazdo sp111 z GG dawno nie było używane , włączyłem na chwilę pojawiła się ikona „i” przy liczniku ale jak wyłączyłem zniknęła ( chyba że to musi być dłuższy czas włączone ).
Ogólnie zaraz po aktualizacji przy kanale przekaźnika ikona była mimo że długo był offline natomiast przy tym samym urządzeniu przy kanale licznika energii ikona się nie pojawiła
mipolansk

LukiSpajder wrote: Tue Nov 04, 2025 5:14 pm To gniazdo sp111 z GG dawno nie było używane , włączyłem na chwilę pojawiła się ikona „i” przy liczniku ale jak wyłączyłem zniknęła ( chyba że to musi być dłuższy czas włączone ).
Ogólnie zaraz po aktualizacji przy kanale przekaźnika ikona była mimo że długo był offline natomiast przy tym samym urządzeniu przy kanale licznika energii ikona się nie pojawiła
Po krótkim włączeniu powinno się już pokazywać. Muszę sprawdzić. A jak zrestartujesz aplikacje to dalej nie widać?
LukiSpajder

To chyba coś z tym urządzeniem włączyłem go na noc , mam gniazdko podłączone do TV cały czas wyłączyłem je teraz i ikonka przy kanale licznika została .
To jedynie czekać jak ktoś to też zgłosi
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

LukiSpajder wrote: Tue Nov 04, 2025 7:49 pm To chyba coś z tym urządzeniem włączyłem go na noc , mam gniazdko podłączone do TV cały czas wyłączyłem je teraz i ikonka przy kanale licznika została .
To jedynie czekać jak ktoś to też zgłosi
To raczej inny temat.
W starych softach urządzenia wysyłały (i) tylko gdy się nacisnęło ten guzik w apce.
Jeśli go nie naciskałeś, to po przejściu w offline, (i) zniknie, bo nie ma stanu na serwerze zapisanego.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
cinas
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Licznik impulsów ustawiony jako licznik energii
Ustawiam cała dostępna historia i nie mam miesiąca wrzesień , jest 2 x sierpień
Licznik impulsów ustawiony jako ciepłomierz
Ustawiam cała dostępna historia i nie mam miesiąca sierpień , jest 2 x lipiec

Edit nie zaktualizowała się apka - czyli na 25.10 jest ten błąd i w wersji beta jest dalej ten błąd

Błąd również występuje jak wybiorę 90 dni i typ danych miesiące

Przy liczniku MEW ten błąd nie występuje

Return to “iOS”