Podłączenie przycisk -supla

gosiczka

Witam
Przymierzam się do zautomatyzowania rolet ale zauważyłem jeden problem.
Aktualnie mam w jednej puszcze sterowanie dwoma roletami, tzn przycisk jest podzielony na dwie sekcje.

I teraz pytanie czy istnieje msrv02 ale do puszki?
Lub czy można użyć msrv01 i podłączyć dwie rolety tak aby działały jednocześnie ?

Pozdrawiam
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

gosiczka wrote: Wed Nov 05, 2025 10:19 am Witam
Przymierzam się do zautomatyzowania rolet ale zauważyłem jeden problem.
Aktualnie mam w jednej puszcze sterowanie dwoma roletami, tzn przycisk jest podzielony na dwie sekcje.

I teraz pytanie czy istnieje msrv02 ale do puszki?
Lub czy można użyć msrv01 i podłączyć dwie rolety tak aby działały jednocześnie ?

Pozdrawiam
Do dwóch rolet trzeba dać 2x mSRW-01
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
gosiczka

To już chyba w puszce zabraknie miejsca 😢
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

gosiczka wrote: Wed Nov 05, 2025 10:43 am To już chyba w puszce zabraknie miejsca 😢
Często da się taką puszkę pogłębić
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Kolega @veeroos sprzedaje podwójnego Loratap, pisz do niego
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

gosiczka

Dzięki już napisałem
tkaczuu

Mam podobną sytuację. 2 rolety podłączone do jednego przycisku na ścianie. Zamierzam dołożyć SRW-01 do każdej. Producent w instrukcji pisze:
Image

Obciążalność SRW-01 to 5A. Czy tu będzie potrzebny dodatkowy przekaźnik elektromagnetyczny?
Jeżeli tak to jaki : 2NO czy 1NO/NC?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

tkaczuu wrote: Thu Jan 08, 2026 10:00 am Mam podobną sytuację. 2 rolety podłączone do jednego przycisku na ścianie. Zamierzam dołożyć SRW-01 do każdej. Producent w instrukcji pisze:
Image

Obciążalność SRW-01 to 5A. Czy tu będzie potrzebny dodatkowy przekaźnik elektromagnetyczny?
Jeżeli tak to jaki : 2NO czy 1NO/NC?
Skoro nikt się do tej pory nie wypowiedział, to ja spróbuję zasugerować jakbym to widział; ponieważ masz napędy, które można zasilić równolegle i ponadto podanie napięcia na oba kierunki nie uszkodzi napędu (powoduje reset do ustawień fabrycznych), więc układ może być stosunkowo prosty. Prosty, ale jednak należałoby zastosować dwa (dobre, markowe) przekaźniki. Wystarczy po jednym styku NO (na każdy kierunek ruchu żaluzji), odpowiednim do łączenia prądu 2 x 9A (conajmniej).
Z Twojego opisu wynika, że rolety (żaluzje) sterujesz "jednym przyciskiem na ścianie" i tu może być problem z miejscem na te przekaźniki, chyba że coś źle rozumiem, bo; "Zamierzam dołożyć SRW-01 do każdej".
Podsumuję moją propozycję; wystarczy jeden moduł SWR-01 i dwa przekaźniki ze stykiem zwiernym - NO - i za przekaźnikami podłączyć obie żaluzje.
Jeżeli jednak chcesz rozdzielić sterowanie napędów na dwa SRW-01, to tu też wahałbym się łączyć je bezpośrednio.

edit;
..."to tu też wahałbym się łączyć je bezpośrednio". Może przesadziłem, bo to nie powinno raczej "zabić" SRW-01. ...ale mam jednak wątpliwości. :)
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Polecam nie stosować żadnych dodatkowych przekaźników. Wystarczy samo SRW-01.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55

Return to “ZAMEL mSRW-01”