Hej,
Świetna robota z obsługą żaluzji fasadowych, żałuję że nie mogłem wziąć udziału w testach ale sprawy prywatne mnie zbytnio zajęły.
Chciałbym zapytać czy u was też jest tak, że jeśli przykładowo macie lamele żaluzji zamknięte całkowicie 0 stopni) i dacie na 45 stopi w aplikacji, a potem na 90 stopni to wszystko zadziała w miarę ok ale już jeśli macie 0 stopni i dacie 20 stopni, a potem 40 stopni, a potem 70 stopni to żaluzja się „gubi” i po ustawieniu potem maksimum czyli 90 stopni w aplikacji, lamele są tak naprawdę na przykład na 40 stopni? Jest to dosyć losowe.
Zastanawiam się czy to tylko u mnie tak jest czy wszyscy tak mają?
Może to kwestia kalibracji? Czas otwarcia żaluzji próbowałem różny ale ten aktualny wydaje się działać najlepiej.
Moje ustawienia są w załączniku
Niedokładne sterowanie lamelami w żaluzji
-
bono122b
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Dużo napędów ma zwłokę w uruchomieniu, przez co sterowanie krótkimi krokami powoduje rozjazd.
Dużo lepiej i dokładniej działa tutaj mSRW-01, bo ma detekcję poboru prądu i automatycznie kompensuje te opóźnienia startu
Dużo lepiej i dokładniej działa tutaj mSRW-01, bo ma detekcję poboru prądu i automatycznie kompensuje te opóźnienia startu
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
bono122b
Rozumiem, dzięki za odpowiedźklew wrote: Sat Nov 08, 2025 2:41 pm Dużo napędów ma zwłokę w uruchomieniu, przez co sterowanie krótkimi krokami powoduje rozjazd.