Głowica termostatyczna - SUPLA

Mmof
Has thanked: 34 times
Been thanked: 4 times

robertklepacki94 wrote: Thu Nov 06, 2025 8:48 pm
Mmof wrote: Thu Nov 06, 2025 8:15 pm A ja jestem ciekawy czy przez przypadek u Ciebie nie ma gwintu 30x1.0 bo trochę coś za drobny jest jak na 1.5 mogę się mylić ale to co opisujesz wskazywało by że skok gwintu jest inny.
Nie spotkałem się nigdy w życiu zaworu z gwintem M30x1 :D Ale może istnieją ;)
Masz rację mój błąd M28 występuje 🫣 ale nie zmienia to faktu że ja ten gwint nawet brzeszczotem bym poprawił 🤣 i d....u nie zawracał 😁
Zapraszam na Facebook do wspólnej pomocy mniej zawansowanym użytkownikom Supla.
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
Jakubh

Mozna kupic bramkę supli, ktora łączy sie z urządzeniami zigbee, a wtedy juz wybor większy.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Jakubh wrote: Sat Nov 08, 2025 1:45 pm Mozna kupic bramkę supli, ktora łączy sie z urządzeniami zigbee, a wtedy juz wybor większy.
Bramki Supli do ZigBee nie można kupić. Można kupić jakiś esp32-c6 i samodzielnie wgrać soft bramki.
Nie wspierajmy proszę handlu urządzeniami, które nie spełniają odpowiednich norm.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
akszyn

Zibi_007 wrote: Thu Nov 06, 2025 6:52 pm Może być :)
Ja po prostu schodzę do piwnicy, wyciągam kuwetkę i mam. To efekt kilkudziesięciu lat zbierania "przydasiów" ;-)
Zamówiłem ten gwint zobaczymy czy coś pomoże bo kupiłem siłownik termoelektryczny Auraton Vela i też nie mogę go na żadnym grzejniku go przykręcić
Robert Błaszczak wrote: Thu Nov 06, 2025 7:04 pm
akszyn wrote: Thu Nov 06, 2025 6:42 pm Edit: a wymienić na jaki zawór byś proponował?
Jeśli mieszkasz w bloku, to za spuszczenie wody ze zładu w sezonie grzewczym zapłacisz duże pieniądze. Takie prace zostaw na sezon letni. Bo w Twoim przypadku to wymieniłbym zarówno głowice jak i grzejniki.
Chyba będzie trzeba rozważyć czy latem jakiegoś fachowca nie poszukać który by mi to wszystko zrobił
Mmof wrote: Fri Nov 07, 2025 4:40 am
Masz rację mój błąd M28 występuje 🫣 ale nie zmienia to faktu że ja ten gwint nawet brzeszczotem bym poprawił 🤣 i d....u nie zawracał 😁
Raczej chyba to jest jakaś wariancją m30 bo jakby był mniejszy to raczej by luźno wchodziło wszystko

Edit: po wyjęciu zawleczki nadal nie mogę go do końca przykręcić aby siłownik oparł się całkowicie o zawór mimo iż ręcznie można docisnąć siłownik do końca to mocniej nie da się dokręcić nawet używając klucza nie da sie wykonać poł obrotu po podłączeniu siłownika do prądu aby znow sie wysunął tez nic nie zmienia dalej mozna go max niepełny jeden obrót przykręcić z wykorzystaniem klucza a raczej wolałbym nie kombinować ze skracaniem trzpienia aby go za mocno nie uciąć brzeszczotem
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3

Return to “Pomoc”