Potrzebne będzie OR i AND.
Pokaż gdzie robisz OR w cloud?
Poprzez dodanie wielu reakcji których wynikiem jest ta sama akcja? Np. otwarcie bramy 1 zalacz światło x, otwarcie bramy 2 załącz światło x, to nic innego jak OR.
ORMaciek663 wrote: Wed Nov 12, 2025 3:46 pmPoprzez dodanie wielu reakcji których wynikiem jest ta sama akcja? Np. otwarcie bramy 1 zalacz światło x, otwarcie bramy 2 załącz światło x, to nic innego jak OR.
To już jest AND.Lector wrote: Wed Nov 12, 2025 3:36 pm Wejść teraz zgrać światło jak zamknięte będą obie bramy, a nie gdy zamknie się tylko 1 z 2.
Wyłączenie światła jest problematyczne, a nie jego włączenieMaciek663 wrote: Wed Nov 12, 2025 4:46 pm Jak już światło mam załączone to co mi zmieni to że go reakcja załączy jeszcze raz?
Tego nie neguję, piszę tylko, że z wielu reakcji można zrobić OR. W przypadku prostej automatyki jak tutaj można zrobić zalaczanie światła sceną na np. 5 min, gdzie otwarcie drugiej bramy rozpocznie odliczanie od nowa. Problem wyłączenia sam się rozwiązuje.
Nie wiem czy to na pewno do mnie ale odpowiemRobert Błaszczak wrote: Wed Nov 12, 2025 5:10 pm @Maciek663, pamiętaj, że wszystkie proponowane tu rozwiązania przy braku dostępu do sieci Internet nie pozwolą na zapalenie światła w przypadku otwarcia bramy pilotem. Skoro jesteś przed zakupem sterowników bramowych, to szukałbym jednak funkcji zapalania oświetlenia z poziomu sterownika bramy. Tak jak wcześniej pisał @piksiak.