Ruszają testy nowego czujnika otwarcia okien i drzwi – AURATON Door Window Sensor!

flowerek

Jak zawsze gotowy do testowania.
Chetnie porównam wygode instalacji i uzytkowanie z konkurencyjymj rozwiazanami techa i salusa i wróce z info zwrotnym
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Dzięki za możliwość wzięcia udziału w testach. Dostałem info z domu że u mnie czujnik już dotarł.
Montaż i testy najszybciej w sobotę, ale już nie mogę się doczekać 😁
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Dziękuję za możliwość testowania waszego nowego produktu dziś został wrzucony przez bramę a tu bestia ( pies) go dorwał prawie go zjadło . Nie ten FedEx do masakra a byli domownicy w domu nawet nie zadzwonił domofonem - co za firma tylko u nich to możliwe . Nawet zablokowali możliwość kontaktu telefonicznego .

IMG_9966.jpeg
Ale dobra mam nadzieję że czujnik nie ucierpiał , tak więc zamontuje go na oknie które w chwili otwarcia wyłączy głowicę .
Taki plan jak realizacja dam znać .

Edit: Czujnik cały tak się prezentuje :
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mmof
Has thanked: 34 times
Been thanked: 4 times

Do mnie też dotarła dzisiaj niespodzianka 😁 a więc zaczynamy zabawę.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zapraszam na Facebook do wspólnej pomocy mniej zawansowanym użytkownikom Supla.
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
Mmof
Has thanked: 34 times
Been thanked: 4 times

A więc czujnik dodał się do bramki natychmiast rekacja na zbliżenie magnesu jest bardzo szybka odległość zamykania styku według instrukcji 10 mm . Max żeby działał niezawodnie i tu się zgodzę bo w rzeczywistości styk zamyka się już z odległości 15 mm. Na zdjęciu głównym zaproszenia na testy wyglądał na dużo większy ale ku mojemu zaskoczeniu jest dość zgrabny 😊 . Mój czujnik już na swoim miejscu żona mnie chyba zabiję jak będę ci chwilę otwierał drzwi tarasowe 🤣
Zapraszam na Facebook do wspólnej pomocy mniej zawansowanym użytkownikom Supla.
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
LukiSpajder

Tu masz rację co do wielkości nawet na opakowaniu taki byk ,se myślę jak to zamontować będzie . A w rzeczywistości smukły mamy czujnik 😁👍
Dodał się bez problemu zasięg ma całkiem dobry obszedłem całe piętro i łapie bez problemu trzymając go w dłoni, najmniejszą siłą radia to 40% .

A do czego to liczenie przełączenia przekaźnika ? I jak to skasować ?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

LukiSpajder wrote: Thu Nov 13, 2025 3:57 pm Tu masz rację co do wielkości nawet na opakowaniu taki byk ,se myślę jak to zamontować będzie . A w rzeczywistości smukły mamy czujnik 😁👍
Dodał się bez problemu zasięg ma całkiem dobry obszedłem całe piętro i łapie bez problemu trzymając go w dłoni, najmniejszą siłą radia to 40% .

To jest licznik "przełączeń". Urządzenie raportuje, więc jest pokazane.
Myślę że etykietę w apce trzeba zmienić na bardziej ogólną, aby tam "przekaźnika" nie było
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
LukiSpajder

W instrukcji jest mały błąd interpunkcyjny ,„ Box” powinno być na górze kropka i z dużej litery „Zaleca się ” bo tak to trochę nie czytelnie to wyszło .
LukiSpajder

klew wrote: Thu Nov 13, 2025 4:07 pm
LukiSpajder wrote: Thu Nov 13, 2025 3:57 pm Tu masz rację co do wielkości nawet na opakowaniu taki byk ,se myślę jak to zamontować będzie . A w rzeczywistości smukły mamy czujnik 😁👍

To jest licznik "przełączeń". Urządzenie raportuje, więc jest pokazane.
Myślę że etykietę w apce trzeba zmienić na bardziej ogólną, aby tam "przekaźnika" nie było
Że zlicza to się domyśliłem a można to resetować , a to było jakieś przeznaczenie tego , czy to gdzieś można wykorzystać . Czy określa ilość cykli kontaktronu ?
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Czujnik dotarł, za co serdecznie dziękuję. W moim przypadku nie mogę narzekać na FedEx. Ale ja mam adres odbioru do firmy na kancelarię, która czynna jest od 6:00 do 22:00. Więc kurier nie ma prawa rzucać paczek za płot :D

Opakowanie spójne z pozostałymi urządzeniami Auratona, zabezpieczone taśmą z hologramem. Zawartość na poniższych zdjęciach. Czujnik otwarcia bez żadnego problemu sparował się z bramką. Na szybko dodałem dwie reakcje wyłączające i włączające głowicę grzejnikową Auraton po otwarciu i zamknięciu okna. Wszystko działa prawidłowo.

Na ostatnim zdjęciu widać, że magnes musiałem zamontować na froncie ramy okna. Ale nawet przy takim montażu czujnik otwarcia działa prawidłowo.
Auraton-D-W-S-1.jpg
Auraton-D-W-S-2.jpg
Auraton-D-W-S-3.jpg
Auraton-D-W-S-5.jpg
Auraton-D-W-S-6.jpg
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “Nowości”