ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW ROW-02 :)

TDun

Witam.

Chętnie przekaże swoje spostrzeżenia oraz sugestie po przetestowaniu updatowanego sterownika, obecnie jestem posiadaczem m.in 2 sterowników ROW-2 w starszej wersji. Jestem ciekawy jak mocno wpłynie na poprawność funkcjonowania oraz na gabaryt sterownika, także zgłaszam sie na wykonanie testu.
Zenon
Has thanked: 2 times

Witam!
Bardzo chętnie przetestuję. Światła z Supli jeszcze nie mam, a teściowa w roli skrzynki pocztowej spisała się znakomicie 😀
Pozdrawiam
Zenon
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

djalex wrote: Wed Nov 19, 2025 3:44 pm Włącznik schodowy? Może masz na myśli automat.
Tak
djalex wrote: Wed Nov 19, 2025 3:44 pm Jeśli mogę wyrazić moje zdanie to po kiego tak rozdrabniać produkty i marnować czas i zasoby?
Masz napisane w pierwszym poście
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Patryk90

Może tym razem nowemu się uda :)
Zgłaszam się!
djalex
Been thanked: 2 times

klew wrote: Wed Nov 19, 2025 5:09 pm
Masz napisane w pierwszym poście
No jest napisane: nowy procek (taki jak w mROW-02) etc etc, dopisałeś jeszcze o automacie schodowym bo w pierwszym poście o tym nic nie ma czyli wychodzi na to, że w efekcie dostajemy mROW-02 bez pomiaru prądu w innej obudowie i z innym oznaczeniem. Dlatego pytam jaki w tym sens (ta sama sytuacja jak z SRW)?
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

djalex wrote: Wed Nov 19, 2025 6:03 pm No jest napisane: nowy procek (taki jak w mROW-02) [...]
mROW-02 nie ma ESP32.

Jeśli chcesz się dowiedzieć, które komercyjne produkty mają ESP32, to zerknij na https://updates.supla.org/
Wszystkie urządzenia z firmware zaczynającym się od dwóch ostatnich cyfr roku (w formacie rr.mm.podwersja) mają nowy mikrokontroler.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
djalex
Been thanked: 2 times

Robert Błaszczak wrote: Wed Nov 19, 2025 6:13 pm
mROW-02 nie ma ESP32.
Widocznie założyłem błędnie że wszystkie moduły w formacie "m" mają ESP32. To tym bardziej się dziwię, że nie pracowano nad zmodernizowaniem "emki" która suma sumarum jest wygodniejsza w montażu niż stara "ogromna" obudowa. Z mojego osobistego doświadczenia z montażu w puszkach różnych modułów - Sonoff Mini, Shelly 1 czy Zamel w wersji nie "m" - te ostatnie są najbardziej niewygodne i upierdliwe niestety.
Robert Błaszczak

djalex wrote: Wed Nov 19, 2025 6:30 pm Widocznie założyłem błędnie że wszystkie moduły w formacie "m" mają ESP32.
A wystarczyło czytać Forum :P
djalex wrote: Wed Nov 19, 2025 6:30 pm To tym bardziej się dziwię, że nie pracowano nad zmodernizowaniem "emki" która suma sumarum jest wygodniejsza w montażu niż stara "ogromna" obudowa. Z mojego osobistego doświadczenia z montażu w puszkach różnych modułów - Sonoff Mini, Shelly 1 czy Zamel w wersji nie "m" - te ostatnie są najbardziej niewygodne i upierdliwe niestety.
@djalex, nie jestem pracownikiem firmy ZAMEL i mogę tylko przypuszczać, dlaczego akurat poszły prace w modernizacje sterowników w tradycyjnych obudowach. Być może udało się ZAMELOWI dopasować ESP32 w miejsce 8266. Może mają tych sterowników w sporej ilości na stanach magazynowych i więcej pracy byłoby z "papierkologią" związaną z utylizacją, a tak przynajmniej kilka Pań może mieć pracę przy przelutowywaniu mikrokontrolerów. Może też tradycyjne wersje cieszą się większą sprzedażą. Nie wiem, ale tam pracują marketingowcy, "excelowcy", itp. I to oni mają wiedzę, co dla firmy ZAMEL się bardziej opłaca.

Ps. kolegom z ZAMEL proponuję mieć na uwadze, jeśli będzie w firmie wakat na dyrektora handlu/pordukcji/itp. aby dali znać koledze @dialex ;-)
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Ja tylko dodam, że docelowo wszystkie urządzenia przejdą na wariant z esp32. A jeśli nie, to znikną z oferty. Innej przyszłości nie ma ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Robert Błaszczak

klew wrote: Wed Nov 19, 2025 7:45 pm Ja tylko dodam, że docelowo wszystkie urządzenia przejdą na wariant z esp32. A jeśli nie, to znikną z oferty. Innej przyszłości nie ma ;)
Dokładnie. Nie wczytywałem się w tą dyrektywę UE, ale zdaje się od jakiejś daty nie będzie można wprowadzać do obrotu urządzeń niezgodnych z tymi przepisami.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Return to “Nowości”