Proctibox S to i do kompletu a jakże aparaty LegrandaLector wrote: Mon Nov 24, 2025 12:16 pm Jeżeli jest również MEW w wersji lite to również chętny.
Rozdzielnia czeka i godne zużycia
ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW MEW-01 :)
Dobrze może w końcu się uda, na poprzedni test już się nie zgłaszałem. Mogę przetestować i porównać z trójfazowym modułem licznika JSY z modbusem. Mam pisać więcej co mam i jak mogę przetestować, jakie są kryteria wyboru testerów?
-
and111
Zgłaszam się.
Właśnie poszukuję licznika do monitorowania ładowarki 3 fazowej w garażu. Od kilkunastu dni przeglądam oferty z MEW (MEW-01 i MEW-02 ETH) z nadzieją na jakąś promocję.
Licznik byłby w garażu, gdzie zasięg WI-FI jest na granicy minimum. Np ZAMEL PNW-01 często tam zrywa połączenie.
Właśnie poszukuję licznika do monitorowania ładowarki 3 fazowej w garażu. Od kilkunastu dni przeglądam oferty z MEW (MEW-01 i MEW-02 ETH) z nadzieją na jakąś promocję.
Licznik byłby w garażu, gdzie zasięg WI-FI jest na granicy minimum. Np ZAMEL PNW-01 często tam zrywa połączenie.
Zwarty i gotowy!
Nie mam żadnego licznika (oprócz tego z Tauronu).
Za to mam instalację 3F i fotowoltaikę
Bardzo chętnie przetestuję.
Nie mam żadnego licznika (oprócz tego z Tauronu).
Za to mam instalację 3F i fotowoltaikę
Bardzo chętnie przetestuję.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
Patryk90
Właśnie czytam na Forum jak zrobić samemu licznik 3f, a tutaj taka niespodzianka
Oczywiście zgłaszam się do testów i mam nadzieję, że pomogę. U mnie jest i pobór i produkcja, więc testować mogę w dwie strony 
-
malarz
- Been thanked: 2 times
Zgłaszam się do testów. Mam 3F i PV i chętnie bym popatrzył na przepływy pomiędzy rozdzielnią główną a rozdzielnią PV+kocioł elektryczy dogrzewający wodę (choć akurat on się głównie włącza latem dla zwiększenia autokonsumpcji). Na wejście rozdzielni głównej właśnie kupiłem starą MEWę, więc będę miał porównanie (choć niewykluczone, że podmienię je miejscami).
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
Skorzystam z okazji i również zapisze się na testy. Chętnie przetestuje markowy sprzęt. Próbowałem kiedyś na Pzem, ale nie byłem zadowolony.
Cały czas to za mną chodzi i nie daje spokoju.
Może to będzie to czego szukam
Cały czas to za mną chodzi i nie daje spokoju.
Może to będzie to czego szukam