Jaki moduł do tego sterownika??
-
PuteR
Witam, jako że stoję przed zakupem sterownika do otwierania bramy wjazdowej którym chciałbym sterować suplą mam pytanie. Czy pod ten sterownik http://allegro.pl/naped-do-bramy-skrzyd ... 50600.html da radę podpiąć któryś z modułów sonoff, zamel czy może ten który robi espablo i który ewentualnie sprawdził by się do tego najlepiej??
-
Espablo
Nie ma tego w opsie, ale sterownik powinien mieć wyjście na wyłącznik na ścianie. To na wypadek jak zgubisz wszystkie piloty lub padną w nich baterie. Do tego wyłącznika wpinasz nasze moduły. Jesli tego nie ma to pozostaje rozbebeszanie pilota.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
PuteR
Czyli jeśli sterownika ma możliwość podłączenia przycisku na ścianie to do takie zawsze można podłączyć któryś z wymienionych wcześniej modułów beż żadnego problemu??
-
Espablo
Dokładnie, tak.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
PuteR
Akurat nad modułem Espablo myślę, sonof jakiś taki wątły akurat do tego mi się wydaje. Do tego moduł Espablo może chyba dwie bramy obsłużyć a docelowo ma być jeszcze i brama garażowa więc działało by na jednym :]Lechu_ wrote: Mon May 14, 2018 8:32 am sonoff - tak , jesli przerobisz na wyjście bez potencjału.
Zamel - nie ma takiego sterownika
Moduł Espablo - bez problemu , masz też możliwość wpięcia czujnika temperatury i czujnika otwarcia.
-
besix
Nie mam zamiaru odwodzić cię od pomysłu zakupu tego zestawu , chce tylko uświadomić , że to nie jest sterownik , to jest dwukanałowy odbiornik radiowy , który tylko zmienia polaryzację zasilania idącego na siłowniki .PuteR wrote: Mon May 14, 2018 7:17 am Witam, jako że stoję przed zakupem sterownika do otwierania bramy wjazdowej którym chciałbym sterować suplą mam pytanie. Czy pod ten sterownik http://allegro.pl/naped-do-bramy-skrzyd ... 50600.html da radę podpiąć któryś z modułów sonoff, zamel czy może ten który robi espablo i który ewentualnie sprawdził by się do tego najlepiej??
Sam kilka lat temu kupiłem podobne badziewie i zaraz po zamontowaniu zaczęły się schody
Ustawienie krańcówek w siłownikach tak żeby bez względu na warunki atmosferyczne oba skrzydła bramy się zamknęły graniczy z cudem
Jak zabraknie prądu to lekki wiaterek otworzy twoją bramę
Brak możliwości zamontowania foto zabezpieczającego przed zamknięciem - otwarciem gdy w świetle bramy znajduje się przeszkoda.
I tyle wystarczy , o innych "zaletach" tego zestawu nie chcę pisać
PS Jeżeli chcesz to dwa siłowniki ( lepsze ) mogę oddać za free , leżą bo do obsługi bramy to się nie nadaje
-
PuteR
Ten który podałem w pierwszym poście to odpada ze względu na to że nie można w nim podłączyć przycisku zewnętrznego. Zastanawiam się na tym http://allegro.pl/naped-do-bramy-uchyln ... 6558150807 , ale to pewnie to samo tylko z kilkoma dodanymi funkcjami.besix wrote: Thu May 17, 2018 6:43 amNie mam zamiaru odwodzić cię od pomysłu zakupu tego zestawu , chce tylko uświadomić , że to nie jest sterownik , to jest dwukanałowy odbiornik radiowy , który tylko zmienia polaryzację zasilania idącego na siłowniki .PuteR wrote: Mon May 14, 2018 7:17 am Witam, jako że stoję przed zakupem sterownika do otwierania bramy wjazdowej którym chciałbym sterować suplą mam pytanie. Czy pod ten sterownik http://allegro.pl/naped-do-bramy-skrzyd ... 50600.html da radę podpiąć któryś z modułów sonoff, zamel czy może ten który robi espablo i który ewentualnie sprawdził by się do tego najlepiej??
Sam kilka lat temu kupiłem podobne badziewie i zaraz po zamontowaniu zaczęły się schody
Ustawienie krańcówek w siłownikach tak żeby bez względu na warunki atmosferyczne oba skrzydła bramy się zamknęły graniczy z cudem
Jak zabraknie prądu to lekki wiaterek otworzy twoją bramę
Brak możliwości zamontowania foto zabezpieczającego przed zamknięciem - otwarciem gdy w świetle bramy znajduje się przeszkoda.
I tyle wystarczy , o innych "zaletach" tego zestawu nie chcę pisać
Czy ewentualnie możesz polecić jakiś tani sterownik który mógłby spełnić swoje funkcje jak należy. Czy w te tanie to lepiej się nie bawić.
Witambesix wrote: Thu May 17, 2018 6:43 am
PS Jeżeli chcesz to dwa siłowniki ( lepsze ) mogę oddać za free , leżą bo do obsługi bramy to się nie nadaje
Czy ten siłownik który masz nadawał by się do otwierania małych drzwiczek w kurniku ? , to był bym chętny