OK, idę dalej, bo właśnie się zorientowałem, że nie można dodawać tutaj załączników w nieskończoność.
Jakby kogoś interesowały wymiary i wygląd z każdej strony, to zrobiłem zdjęcia na tle skali.
Kod QR zawiera informacje, które znajdują się obok na naklejce:
Jedyną informacją, że mamy do czynienia z nową wersja modułu, jest malutki nadruk na naklejce:
ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW ROW-02 :)
-
Patryk90
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
W opakowaniu były jeszcze dwie Suplowe naklejkiPatryk90 wrote: Wed Nov 26, 2025 7:03 pm Dwa spinacze rozwarte i już w swoich rekach trzymamy moduł ROW-02 w całej okazałości
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Patryk90
Przyszedł czas na podłączenie. Z tym nie było najmniejszych problemów (mam uprawnienia i trochę praktyki), więc już po chwili moduł siedział podłączony w puszce pod przełącznikiem. Jeszcze tylko wprowadzenie w tryb konfiguracji (zgodnie z instrukcją) i uruchomienie opcji dodawania urządzenia w aplikacji.
Zgodnie ze zmianami wprowadzonymi ostatnio (o czym informuje załączona instrukcja) podczas rejestracji urządzenia w cloud należy nadać nowe hasło. Po chwili urządzenie jest już zarejestrowane: W aplikacji domyślnie wygląda tak: A pod literką "i" pokazuje się to: W cloud widzimy co takiego: c.d.n.
Zgodnie ze zmianami wprowadzonymi ostatnio (o czym informuje załączona instrukcja) podczas rejestracji urządzenia w cloud należy nadać nowe hasło. Po chwili urządzenie jest już zarejestrowane: W aplikacji domyślnie wygląda tak: A pod literką "i" pokazuje się to: W cloud widzimy co takiego: c.d.n.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Patryk90
Teraz sprawdziłem i pod tekturką są naklejki! Dostałem trzyrobertklepacki94 wrote: Wed Nov 26, 2025 7:16 pmW opakowaniu były jeszcze dwie Suplowe naklejkiPatryk90 wrote: Wed Nov 26, 2025 7:03 pm Dwa spinacze rozwarte i już w swoich rekach trzymamy moduł ROW-02 w całej okazałości![]()
![]()
![]()
-
Patryk90
Jak już się sprawa z naklejkami wyjaśniła (syn już z jedną biega przyklejoną na czole) to przyszedł czas na właściwe testy.
Najpierw jednak sprawdziłem, czy mam najnowszą wersję oprogramowania: Wszystko wskazuje na to, że tak (przynajmniej jeśli chodzi o wersje oficjalne, nie beta).
Przełącznik oświetlenia działa zarówno z przycisku, jak i z aplikacji - czyli pełen sukces.
No to teraz sprawdziłem automat schodowy:
Wpisywałem różne wartości, za każdym razem w aplikacji odliczał prawidłowo i przełączał oświetlenie.
Zostały jeszcze wyzwalacze akcji, które też postanowiłem wypróbować:
Nie mam zastrzeżeń. Ustawiałem różne rzeczy, nawet powiadomienia:
Reakcje na podobnej zasadzie zostały sprawdzone i również obyło się bez zaskoczenia. Wszystko działa.
Nie mam, tak jak @Zibi_007 kamery termowizyjnej, więc nie zrobię zdjęć w podczerwieni, ale jak odkręciłem włącznik i sprawdzałem dotykiem, to moduł nie wydawał się specjalnie ciepły po kilku godzinach pracy. Włącznik wrócił więc na swoje miejsce a ROW został pod nim w puszce.
Żona zadowolona, bo nic nie widać, a działa
Zastanawia się jakie najlepiej akcje powiązać z drugim przyciskiem i jak skorzystać z dodatkowych możliwości (np. długie przyciśnięcie). W tej chwili wygrywa przycisk "alarmowy", ale sprzętów spod znaku supli będzie pewnie przybywać (właśnie kupiłem gniazdko SGW-01), więc można wymyślać nowe zastosowania.
Testy trwają, jeśli pojawią się jakieś nowe informacje, czy spostrzeżenia to dam znać.
Pozdrawiam całą super społeczność Supli i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś coś przetestuję
Najpierw jednak sprawdziłem, czy mam najnowszą wersję oprogramowania: Wszystko wskazuje na to, że tak (przynajmniej jeśli chodzi o wersje oficjalne, nie beta).
Przełącznik oświetlenia działa zarówno z przycisku, jak i z aplikacji - czyli pełen sukces.
No to teraz sprawdziłem automat schodowy:
Wpisywałem różne wartości, za każdym razem w aplikacji odliczał prawidłowo i przełączał oświetlenie.
Zostały jeszcze wyzwalacze akcji, które też postanowiłem wypróbować:
Nie mam zastrzeżeń. Ustawiałem różne rzeczy, nawet powiadomienia:
Reakcje na podobnej zasadzie zostały sprawdzone i również obyło się bez zaskoczenia. Wszystko działa.
Nie mam, tak jak @Zibi_007 kamery termowizyjnej, więc nie zrobię zdjęć w podczerwieni, ale jak odkręciłem włącznik i sprawdzałem dotykiem, to moduł nie wydawał się specjalnie ciepły po kilku godzinach pracy. Włącznik wrócił więc na swoje miejsce a ROW został pod nim w puszce.
Żona zadowolona, bo nic nie widać, a działa
Testy trwają, jeśli pojawią się jakieś nowe informacje, czy spostrzeżenia to dam znać.
Pozdrawiam całą super społeczność Supli i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś coś przetestuję
-
Sk_uter
- Has thanked: 1 time
Na moje przydałaby się większa informacja na pudełku, że mamy do czynienia z 2 wersją modułu.
Co wnosi automat schodowy? Bo zauważyłem, że w mROW-02 też to dodali.
A mając zwykłego ROW udało się podłączyć do włącznika schodowego
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
"automat schodowy" to funkcja, która pozwala na ustawienie np. "włącz na 3 min". Wtedy czy włączasz z apki, czy z przyciksu - startuje na 3 min.Sk_uter wrote: Fri Nov 28, 2025 1:49 pm Na moje przydałaby się większa informacja na pudełku, że mamy do czynienia z 2 wersją modułu.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Automat schodowy to kanał który odlicza czas. Tzn ustawiasz sobie np. 60 sekund i po wyzwoleniu wejścia urządzenie zaczyna odliczać czas. Tak jak na klatkach schodowych w blokach.Sk_uter wrote: Fri Nov 28, 2025 1:49 pm Na moje przydałaby się większa informacja na pudełku, że mamy do czynienia z 2 wersją modułu.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Rozumiem, ale jaki to ma związek z SGW?Sk_uter wrote: Fri Nov 28, 2025 1:56 pm Aaa fajna opcja, dzięki za wytłumaczenie. Chociaż mi cały czas bardziej zależy na włączeniu światła o określonej jasności w określonych godzinach w modułach led
Najlepsze suple dla Twojego domu