ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mSBW-02 :)

Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

Przyszło ochłodzenie, popadało śniegiem, a moduł jak działał, tak działa. Wszystko w najlepszym porządku. Nie obserwuję żadnych zakłóceń i niechcianych wyzwoleń, a mam w tej chwili podłączone dwa przyciski. Na próbę przełączyłem w niedzielę na drugą parę kontaktronów do bramy wjazdowej i normalnie zadziałało. W aplikacji pokazywało częściowo otwarte/zamknięte. Pochodziło tak kilka godzin i wróciłem do przycisku. Stary moduł cały czas siedzi w puszce (jako rezerwa), ala ja już wiem, który zostanie ze mną na stałe :)
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

@klew mam w zasadzie pytanie, czy w tym modelu sterownika jak wybierzemy funkcje włącznik zasilania to można któreś z wejść przypisać do sterowania nimi ?
Chodzi o to że wymyśliłem sobie zamontować na słupkach ogrodzeniowych lampki które są na 24VDC i szukam jakiegoś gotowego modułu bo nie chce mi się dłubać który obsłuży 2 kanały i dwa wejścia ale na 24VDC :D
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

robertklepacki94 wrote: Thu Nov 27, 2025 7:10 pm @klew mam w zasadzie pytanie, czy w tym modelu sterownika jak wybierzemy funkcje włącznik zasilania to można któreś z wejść przypisać do sterowania nimi ?
Chodzi o to że wymyśliłem sobie zamontować na słupkach ogrodzeniowych lampki które są na 24VDC i szukam jakiegoś gotowego modułu bo nie chce mi się dłubać który obsłuży 2 kanały i dwa wejścia ale na 24VDC :D
Tak. Dwa pierwsze wejścia są przypisane do pierwszego przekaźnika.
Trzeba wyłączyć funkcję czujnika binarnego na jednym z tych kanałów i wtedy będzie działać przycisk
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
robertklepacki94

Super, rozumiem że do drugiego przekaźnika też można przypisać trzecie i czwarte wyjście?
klew

Tak
robertklepacki94

Idealnie, to mam nadzieję że w grudniu/styczniu pokażą się w sprzedaży :D
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Ja znalazłem taką niespójność jeśli układ jest w trybie konfiguracyjnym (192.168.4.1) . To wpisując w pole multiclik i hold wartości liczbowe w postaci X.XX to naciskając SAVE wyskoczy komunikat że nieprawidłowa wartość ale wciskają od razu SAVE & RESTART . Zapisze nam tą wartość. w postaci np. 0,85 . Logując się ponownie do modułu zobaczymy ją w polu. Ona w tej postaci i tak chyba nie jest brana pod uwagę ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

LukiSpajder wrote: Fri Nov 28, 2025 4:23 am Ja znalazłem taką niespójność jeśli układ jest w trybie konfiguracyjnym (192.168.4.1) . To wpisując w pole multiclik i hold wartości liczbowe w postaci X.XX to naciskając SAVE wyskoczy komunikat że nieprawidłowa wartość ale wciskają od razu SAVE & RESTART . Zapisze nam tą wartość. w postaci np. 0,85 . Logując się ponownie do modułu zobaczymy ją w polu. Ona w tej postaci i tak chyba nie jest brana pod uwagę ?
To jest jakaś kwestia przeglądarki.
Liczby pewnie powinny być z kropką, a nie przecinkiem, o czym informuje ten komunikat.
Natomiast urządzenie poprawnie oba formaty potrafi przeczytać.
Patryk

Mirku.
Kiedy ewentualnie pojawi się w sprzedaży.
Zakupiłem drzwi wejściowe z elektrozaczepem i bardzo by mi się przydał.
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Patryk wrote: Thu Dec 18, 2025 12:31 pm Mirku.
Kiedy ewentualnie pojawi się w sprzedaży.
Zakupiłem drzwi wejściowe z elektrozaworem i bardzo by mi się przydał.
W przyszłym roku. Myślę, że koniec stycznia, początek lutego.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55

Return to “Nowości”