Witam!
Ja mam takie coś jak na zdjęciu.
Z chęcią wymienię na Państwa grzałkę wifi.
Mam też fotowoltaike i telefon z iOS.
Moc grzałki 300W, mam też drugi taki kaloryfer (większy) i tam można zainstalować grzałkę 600W.
Pozdrawiam
Zenon
Heatpol nowy model grzałki wifi - test
-
cinas
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 7 times
Grzejnik 160x60 cm aktualnie jest grzałka bez sterowania, chętnie potestuję 
Oczywiście PV i magazyn jest
Oczywiście PV i magazyn jest
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by cinas on Fri Nov 28, 2025 7:57 pm, edited 1 time in total.
-
Patryk90
Spełniam warunki (PV, grzejnik, iOS).
Zgłaszam się do testów.
Jeśli zostanę wybrany, to proszę o grzałkę 300W.
Zgłaszam się do testów.
Jeśli zostanę wybrany, to proszę o grzałkę 300W.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
ktsurma
Ja tez chętny, a na dodatek mam panele na dachu.
Last edited by ktsurma on Fri Nov 28, 2025 8:01 pm, edited 1 time in total.
-
malarz
- Been thanked: 2 times
Zgłaszam się. Mam PV, dwie grzałki Heatpola (sprzed kilku lat) do porównania.
Do osuplowania (ogrzałkowania) został mi grzejnik Instal Projekt Nameless NAM-60/120-C12 (antracyt, ale z chromowanym zaworem)
https://niezawodny.pl/produkty/grzejnik ... 4%5D=14175
iOS nie używam, więc z tym gorzej. Chyba, że potestuję przez córkę
O montażu grzałki w grzejniku napiszę pewnie mało, bo zrobi to hydraulik (jak w poprzednich grzejnikach) razem ze zmianą zaworu (obecny nie ma możliwości podłączenia grzałki). Sterowniki do grzałek podłączałem i konfigurowałem w poprzednich grzejnikach osobiście.
Do osuplowania (ogrzałkowania) został mi grzejnik Instal Projekt Nameless NAM-60/120-C12 (antracyt, ale z chromowanym zaworem)
https://niezawodny.pl/produkty/grzejnik ... 4%5D=14175
iOS nie używam, więc z tym gorzej. Chyba, że potestuję przez córkę
O montażu grzałki w grzejniku napiszę pewnie mało, bo zrobi to hydraulik (jak w poprzednich grzejnikach) razem ze zmianą zaworu (obecny nie ma możliwości podłączenia grzałki). Sterowniki do grzałek podłączałem i konfigurowałem w poprzednich grzejnikach osobiście.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
... no to ja też zgłaszam się do testów. Warunki spełniałbym, gdybym miał "telefon z jabłuszkiem", ale jeżeli to "must have", to żona pomoże.
Chyba, że jakiś starszy model też może być.
Hydraulikę i zasilanie ogarnę sam, ale potrzebna byłaby dedykowana maskownica (podłączenie bez kabla), bo zasilanie mam z drugiej strony ściany. Grzejnik, to "kwadrat 30x30". Moc - nawet 900W mogłaby być, ale 600W (taką sugeruje producent) też odbierze energię z PV.
Model to ;Instal Projekt Trick grzejnik dekoracyjny 53x151,7 cm biały TRK-50/150.
I rada dla wszystkich przyszłych testerów (gdyby ktoś zapomniał); niezbędne "akcesorium" to zawór bezpieczeństwa.
Chyba, że jakiś starszy model też może być.
Hydraulikę i zasilanie ogarnę sam, ale potrzebna byłaby dedykowana maskownica (podłączenie bez kabla), bo zasilanie mam z drugiej strony ściany. Grzejnik, to "kwadrat 30x30". Moc - nawet 900W mogłaby być, ale 600W (taką sugeruje producent) też odbierze energię z PV.
Model to ;Instal Projekt Trick grzejnik dekoracyjny 53x151,7 cm biały TRK-50/150.
I rada dla wszystkich przyszłych testerów (gdyby ktoś zapomniał); niezbędne "akcesorium" to zawór bezpieczeństwa.
-
[email protected]
Bardzo chętnie przetestuje gdyż już się zacząłem zastanawiać jak go zautomatyzować.
Grzejnik chyba najprostszego i popularnego typu. Prosty z funkcją elektrycznego grzania jak i z obiegu kotła gazowego
Android - jest
iOS - jest
Pv - jest
Moc - 600w
Grzejnik chyba najprostszego i popularnego typu. Prosty z funkcją elektrycznego grzania jak i z obiegu kotła gazowego
Android - jest
iOS - jest
Pv - jest
Moc - 600w
Cześć!. ja mam grząłke podłączonom do kaloryfera, który jest również podłączony do ogrzewania podłogowego ale obieg cały czas zamkniety. Na ten moment grzałka włącza sie tylko w okresie chłodnym rano i wieczorem (ale sam nie wiem czy coś daje ciepła te kilka godzin) sterowanie przez blootouch. Zależało by mi na grzałce po 1 sterowaną przez wifi a tymbardziej połączoną z SUPLĄ. to jest jedyny grzejnik w całym domu - reszta podłogówka + klima
Jeszcze chętniej bym przetestował taką grzałke do bojlera na suple
obecnie też działa ale poprzez gniazdko osuplowane i czujniki temp
Moc 300W
kolor grafitowy
Tylko android
Panele na dachu są
Jeszcze chętniej bym przetestował taką grzałke do bojlera na suple
Moc 300W
kolor grafitowy
Tylko android
Panele na dachu są
Chciałbym się zgłosić do testów.
Posiadam instalację PV.
Grzejnik o mocy 600W (załączam zdjęcie).
Jabłuszko też mam
Jestem tutaj od niedawna, ale mam nadzieję, że to nie przeszkoda.
Posiadam instalację PV.
Grzejnik o mocy 600W (załączam zdjęcie).
Jabłuszko też mam
Jestem tutaj od niedawna, ale mam nadzieję, że to nie przeszkoda.