Sonoff Basic - spalony ?

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Duch__ wrote: Fri Nov 28, 2025 5:10 pm
Można je łatwo przerobić by w całości działały na 12V zamiast na 230V. Wszystkie Basic tak mam w domu. Pewnie zaraz zostanę pożarty :lol:
Nikt nie mówi, że tego się nie da zrobić sensownie.
Jak umiesz, znasz się, to śmiało.
Problem jest z bezmyślnym kopiowaniem rozwiązań z internetu, oraz z tym, że są ludzie którzy nie tylko bezmyślnie kopiują z internetu, to jeszcze sprzedają to innym.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
tcp

Duch__ wrote: Fri Nov 28, 2025 5:10 pm
tcp wrote: Thu Nov 27, 2025 7:49 pm Witam,

po ataku śniegu nie było prądu 2 dni a dokładniej był włączany i wyłączany chyba z 50 razy. Jeden Sonoff Basic, który służył jako włącznik pompy obiegowej w podłogówce tak wygląda:

A dwa Sonoffy Basic na których miałem termometry przestały działać ale na nich nie ma śladów przepalenia więc pewnie padł zasilacz. Co one tak padają ? Zaczynam się bać bo ten co mam na zasilaniu pompy obiegowej to mógł wywołać pożar. Zastanawiam się czym zastąpić ? Co proponujecie na alternatywę termometrów.
Można je łatwo przerobić by w całości działały na 12V zamiast na 230V. Wszystkie Basic tak mam w domu. Pewnie zaraz zostanę pożarty :lol:
Może dasz instrukcję ? Skoro jest to łatwe do przerobienia to może ktoś skorzysta 😀

Return to “Sonoff Basic”