Ruszają testy nowego czujnika otwarcia okien i drzwi – AURATON Door Window Sensor!
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Jeszcze jedno pytanie, kojarzę że dla czujników miała się pojawić opcja filtrowania.
Mam taki scenariusz
-DWS zamontowany na drzwi tarasowe ( rozwierno uchylne)
-DWS dodany do termostatu nadrzędnego aby wyłączał ogrzewanie przy otwartych, uchylonych drzwiach
Na dzień dzisiejszy przy otwarciu drzwi w celu wyjścia (drzwi otwarte <10 sekund) głowica wariuje, dostaje polecenie OFF-->ON.
Jednocześnie chciałbym mieć scenę która zapala oświetlenie na terasie po zmroku, i tu czy otwieram drzwi czy uchylam chce żeby się wykonywała.
Wydaje mi się że przydała by się jakaś konfigurowalna zwłoka w termostatach dla czujników otwarcia?
Mam taki scenariusz
-DWS dodany do termostatu nadrzędnego aby wyłączał ogrzewanie przy otwartych, uchylonych drzwiach
Na dzień dzisiejszy przy otwarciu drzwi w celu wyjścia (drzwi otwarte <10 sekund) głowica wariuje, dostaje polecenie OFF-->ON.
Jednocześnie chciałbym mieć scenę która zapala oświetlenie na terasie po zmroku, i tu czy otwieram drzwi czy uchylam chce żeby się wykonywała.
Wydaje mi się że przydała by się jakaś konfigurowalna zwłoka w termostatach dla czujników otwarcia?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Tak, przydałaby sięrobertklepacki94 wrote: Wed Nov 26, 2025 2:01 pm Jeszcze jedno pytanie, kojarzę że dla czujników miała się pojawić opcja filtrowania.
Mam taki scenariusz
Na chwilę obecną polecam:
1. Dodaj scenę "włącz światło" jako reakcję na otwarcie.
2. Dodaj drugą scenę "poczekaj 1 min, wyłącz termostat" jako reakcję na otwarcie
3. Dodaj reakcję na zamknięcie "przerwij wykonanie sceny z punktu 2 i włącz termostat"
Wtedy też nie dodawaj czujnika bezpośrednio do termostatu, tylko zostaw sterowanie przez reakcje.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Scenami to ja wiem że można to ogarnąć pytanie czy planujecie dodać taką funkcję, czuje że im więcej sprzedanych będzie czujników tym więcej takich pytańklew wrote: Wed Nov 26, 2025 2:28 pm Tak, przydałaby się
Na chwilę obecną polecam:
1. Dodaj scenę "włącz światło" jako reakcję na otwarcie.
2. Dodaj drugą scenę "poczekaj 1 min, wyłącz termostat" jako reakcję na otwarcie
3. Dodaj reakcję na zamknięcie "przerwij wykonanie sceny z punktu 2 i włącz termostat"
Wtedy też nie dodawaj czujnika bezpośrednio do termostatu, tylko zostaw sterowanie przez reakcje.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
DamD
- Has thanked: 2 times
Zakupione DWS dostarczył kurier. No i bęc złamałem jeden zaczep. Czy Auraton ma możliwość sprzedażu samej obudowy czy zostało mi sklejanie? 
Obecnie na stanie SGW-01 x 2, mSBW-02, SBW-02, mROW-02, ROW-01, Auraton Box Supla, DWS, Outdoor Sensor, Bramka Zigbee <=> SUPLA, GG.
-
[email protected]
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 18 times
Trochę niefortunna sprawa z tym zaczepem. Musimy wprowadzić jakieś środki zaradcze w tej kwestii. Napisałem na priv - podaj dane do wysyłki: imię, nazwisko, adres i numer telefonu, to wyślę Ci taką obudowę.DamD wrote: Sat Nov 29, 2025 12:30 pm Zakupione DWS dostarczył kurier. No i bęc złamałem jeden zaczep. Czy Auraton ma możliwość sprzedażu samej obudowy czy zostało mi sklejanie?![]()
W.R.
-
DamD
Dzięki wielkie, właśnie wysłałem. Moze rozwiazaniem byłaby obudowa nasuwana.[email protected] wrote: Sun Nov 30, 2025 11:24 amTrochę niefortunna sprawa z tym zaczepem. Musimy wprowadzić jakieś środki zaradcze w tej kwestii. Napisałem na priv - podaj dane do wysyłki: imię, nazwisko, adres i numer telefonu, to wyślę Ci taką obudowę.DamD wrote: Sat Nov 29, 2025 12:30 pm Zakupione DWS dostarczył kurier. No i bęc złamałem jeden zaczep. Czy Auraton ma możliwość sprzedażu samej obudowy czy zostało mi sklejanie?![]()
W.R.
Obecnie na stanie SGW-01 x 2, mSBW-02, SBW-02, mROW-02, ROW-01, Auraton Box Supla, DWS, Outdoor Sensor, Bramka Zigbee <=> SUPLA, GG.
-
[email protected]
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 18 times
Wiązało by się to z przeróbką formy wtryskowej obudowy - nie wchodzi to w grę. Bardziej chodziło mi o jakąś formę “profilaktyki informacyjnej” dotyczącej ostrożności podczas otwierania obudowy.DamD wrote: Sun Nov 30, 2025 11:45 amDzięki wielkie, właśnie wysłałem. Moze rozwiazaniem byłaby obudowa nasuwana.[email protected] wrote: Sun Nov 30, 2025 11:24 amTrochę niefortunna sprawa z tym zaczepem. Musimy wprowadzić jakieś środki zaradcze w tej kwestii. Napisałem na priv - podaj dane do wysyłki: imię, nazwisko, adres i numer telefonu, to wyślę Ci taką obudowę.DamD wrote: Sat Nov 29, 2025 12:30 pm Zakupione DWS dostarczył kurier. No i bęc złamałem jeden zaczep. Czy Auraton ma możliwość sprzedażu samej obudowy czy zostało mi sklejanie?![]()
W.R.
-
DamD
A moze jakis dodatkowy kluczyk do zestawu z ograniczeniem glebokosci do otwierania DWS[email protected] wrote: Sun Nov 30, 2025 12:58 pmWiązało by się to z przeróbką formy wtryskowej obudowy - nie wchodzi to w grę. Bardziej chodziło mi o jakąś formę “profilaktyki informacyjnej” dotyczącej ostrożności podczas otwierania obudowy.DamD wrote: Sun Nov 30, 2025 11:45 amDzięki wielkie, właśnie wysłałem. Moze rozwiazaniem byłaby obudowa nasuwana.[email protected] wrote: Sun Nov 30, 2025 11:24 am
Trochę niefortunna sprawa z tym zaczepem. Musimy wprowadzić jakieś środki zaradcze w tej kwestii. Napisałem na priv - podaj dane do wysyłki: imię, nazwisko, adres i numer telefonu, to wyślę Ci taką obudowę.
W.R.
-
QLQ
Czy ktoś miał taki problem:
. . .
Nie mogę sparować z bramką. Komunikat j/w. Reset do fabrycznych nie skutkuje.
. . .
Nie mogę sparować z bramką. Komunikat j/w. Reset do fabrycznych nie skutkuje.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....