Ruszają testy nowego czujnika otwarcia okien i drzwi – AURATON Door Window Sensor!

prze_cinek
Been thanked: 2 times

Na allegro pojawiły się już czujniki DWS od Auratona - piszę jeżeliby ktoś szukał bo nie znam dokładnej dostępności - ale jeżeli jest tak jak z SGW od Zamela to może szybko zniknąć.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Jeszcze jedno pytanie, kojarzę że dla czujników miała się pojawić opcja filtrowania.
Mam taki scenariusz
-DWS zamontowany na drzwi tarasowe ( rozwierno uchylne)
-DWS dodany do termostatu nadrzędnego aby wyłączał ogrzewanie przy otwartych, uchylonych drzwiach
Na dzień dzisiejszy przy otwarciu drzwi w celu wyjścia (drzwi otwarte <10 sekund) głowica wariuje, dostaje polecenie OFF-->ON.

Jednocześnie chciałbym mieć scenę która zapala oświetlenie na terasie po zmroku, i tu czy otwieram drzwi czy uchylam chce żeby się wykonywała.

Wydaje mi się że przydała by się jakaś konfigurowalna zwłoka w termostatach dla czujników otwarcia?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

robertklepacki94 wrote: Wed Nov 26, 2025 2:01 pm Jeszcze jedno pytanie, kojarzę że dla czujników miała się pojawić opcja filtrowania.
Mam taki scenariusz
-DWS zamontowany na drzwi tarasowe ( rozwierno uchylne)
-DWS dodany do termostatu nadrzędnego aby wyłączał ogrzewanie przy otwartych, uchylonych drzwiach
Na dzień dzisiejszy przy otwarciu drzwi w celu wyjścia (drzwi otwarte <10 sekund) głowica wariuje, dostaje polecenie OFF-->ON.

Jednocześnie chciałbym mieć scenę która zapala oświetlenie na terasie po zmroku, i tu czy otwieram drzwi czy uchylam chce żeby się wykonywała.

Wydaje mi się że przydała by się jakaś konfigurowalna zwłoka w termostatach dla czujników otwarcia?
Tak, przydałaby się :)

Na chwilę obecną polecam:
1. Dodaj scenę "włącz światło" jako reakcję na otwarcie.
2. Dodaj drugą scenę "poczekaj 1 min, wyłącz termostat" jako reakcję na otwarcie
3. Dodaj reakcję na zamknięcie "przerwij wykonanie sceny z punktu 2 i włącz termostat"

Wtedy też nie dodawaj czujnika bezpośrednio do termostatu, tylko zostaw sterowanie przez reakcje.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

klew wrote: Wed Nov 26, 2025 2:28 pm Tak, przydałaby się :)

Na chwilę obecną polecam:
1. Dodaj scenę "włącz światło" jako reakcję na otwarcie.
2. Dodaj drugą scenę "poczekaj 1 min, wyłącz termostat" jako reakcję na otwarcie
3. Dodaj reakcję na zamknięcie "przerwij wykonanie sceny z punktu 2 i włącz termostat"

Wtedy też nie dodawaj czujnika bezpośrednio do termostatu, tylko zostaw sterowanie przez reakcje.
Scenami to ja wiem że można to ogarnąć pytanie czy planujecie dodać taką funkcję, czuje że im więcej sprzedanych będzie czujników tym więcej takich pytań :D
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
DamD
Has thanked: 2 times

Zakupione DWS dostarczył kurier. No i bęc złamałem jeden zaczep. Czy Auraton ma możliwość sprzedażu samej obudowy czy zostało mi sklejanie? :(
Obecnie na stanie SGW-01 x 2, mSBW-02, SBW-02, mROW-02, ROW-01, Auraton Box Supla, DWS, Outdoor Sensor, Bramka Zigbee <=> SUPLA, GG.
[email protected]
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times

DamD wrote: Sat Nov 29, 2025 12:30 pm Zakupione DWS dostarczył kurier. No i bęc złamałem jeden zaczep. Czy Auraton ma możliwość sprzedażu samej obudowy czy zostało mi sklejanie? :(
Trochę niefortunna sprawa z tym zaczepem. Musimy wprowadzić jakieś środki zaradcze w tej kwestii. Napisałem na priv - podaj dane do wysyłki: imię, nazwisko, adres i numer telefonu, to wyślę Ci taką obudowę.
W.R.
DamD

[email protected] wrote: Sun Nov 30, 2025 11:24 am
DamD wrote: Sat Nov 29, 2025 12:30 pm Zakupione DWS dostarczył kurier. No i bęc złamałem jeden zaczep. Czy Auraton ma możliwość sprzedażu samej obudowy czy zostało mi sklejanie? :(
Trochę niefortunna sprawa z tym zaczepem. Musimy wprowadzić jakieś środki zaradcze w tej kwestii. Napisałem na priv - podaj dane do wysyłki: imię, nazwisko, adres i numer telefonu, to wyślę Ci taką obudowę.
W.R.
Dzięki wielkie, właśnie wysłałem. Moze rozwiazaniem byłaby obudowa nasuwana.
Obecnie na stanie SGW-01 x 2, mSBW-02, SBW-02, mROW-02, ROW-01, Auraton Box Supla, DWS, Outdoor Sensor, Bramka Zigbee <=> SUPLA, GG.
[email protected]
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times

DamD wrote: Sun Nov 30, 2025 11:45 am
W.R.
Wiązało by się to z przeróbką formy wtryskowej obudowy - nie wchodzi to w grę. Bardziej chodziło mi o jakąś formę “profilaktyki informacyjnej” dotyczącej ostrożności podczas otwierania obudowy.
DamD

[email protected] wrote: Sun Nov 30, 2025 12:58 pm
DamD wrote: Sun Nov 30, 2025 11:45 am
W.R.
Wiązało by się to z przeróbką formy wtryskowej obudowy - nie wchodzi to w grę. Bardziej chodziło mi o jakąś formę “profilaktyki informacyjnej” dotyczącej ostrożności podczas otwierania obudowy.
A moze jakis dodatkowy kluczyk do zestawu z ograniczeniem glebokosci do otwierania DWS
QLQ

Czy ktoś miał taki problem:
.
Screenshot_20251203_135144_Firefox.jpg
.
20251203_135149.jpg
.
Nie mogę sparować z bramką. Komunikat j/w. Reset do fabrycznych nie skutkuje.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....

Return to “Nowości”