Panowie, mam problem z ogarnieciem konfiguracji czujnikow polozenia w cloudzie. Zalaczam schemat napedu plus dodatkowo opis funkcji, ktora zostawiam jako awaryjna opcje ( pkt. 10.7).
IN1 i IN2 podpiete do OL1 i CL1. Po stronie napedu krancowki NC, pojawia sie jakis 10VDC jesli ma to jakies znaczenie.
W jaki sposob czujniki powinny byc ustawione w cloudzie, zeby widoczne byly trzy stany: otwarty, zamkniety i posredni.
SBW-02/ANT+ napęd King Gates - odwzorowanie stanu
-
kkkacper
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
1. Sprawdź, czy GND od krańcówek [12] to to samo GND, co od zasilania [7].
2. Nie zawsze sygnał wystawiony przez sterownik napędu da się wykorzystać do krańcówek. Nawet jeśli punkt 1 jest spełniony, to może okazać się, że napięcie na poziomie 10V przy zasilaniu SBW-02 z 24V będzie zbyt niskie.
2. Nie zawsze sygnał wystawiony przez sterownik napędu da się wykorzystać do krańcówek. Nawet jeśli punkt 1 jest spełniony, to może okazać się, że napięcie na poziomie 10V przy zasilaniu SBW-02 z 24V będzie zbyt niskie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
kkkacper
Ok, jutro sprawdze..Robert Błaszczak wrote: Thu Nov 27, 2025 7:48 pm 1. Sprawdź, czy GND od krańcówek [12] to to samo GND, co od zasilania [7].
nie bardzo za to zrozumialem poczatek pkt 2
W ostatecznosci jesli to nie zagra to pozostanie opcja przepiecia sie na GSI i odpowiednie ustawienie funkcji pasywna/aktywna w cloudzie plus pogodzenie sie z brakiem stanu posredniego, dobrze rozumiem?
-
kkkacper
GND to samo z tego co patrzyłem..Robert Błaszczak wrote: Thu Nov 27, 2025 7:48 pm 1. Sprawdź, czy GND od krańcówek [12] to to samo GND, co od zasilania [7].