Cześć,
od jakiegoś czasu testuje sobie działanie aplikacji Supla na systemie MacOS - zdaje sobie sprawę z tego że jest to wersja dedykowana na iOS, a nie pisana natywne pod macOS i może mieć jakieś niedoskonałości.
Ogólnie aplikacja działa bardzo dobrze, nie zauważyłem większych problemów, z jednym wyjątkiem:
- Nie jestem wstanie powiększać ani pomniejszać wykresów (np. wykresu temperatury czy ilości energii elektrycznej). Gdy spróbuje użyć gestu na touchpadzie na powiększanie/pomniejszanie, aplikacja się crashuje.
Czy byłaby możliwość poprawienia tego aby gest powiększania/pomniejszania działał również na macOS? Nie znam się na programowaniu aplikacji pod systemy Apple, ale może dało by się to poprawić niewielkim nakładem pracy.
Pozdrawiam
Aplikacja supla na MacOS
-
mipolansk
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 18 times
Bład z zoomem udało mi się poprawić w apce i pewnie pojawi się w kolejnym wydaniu. Natomast od razu mówię, nie powiększaj mocno, bo jest jeszcze jeden błąd w bibliotece, której używamy do rysowania wykresów. Tam też wysłałem poprawkę, ale nie wiem ile czasu zajmie zanim ją zaakceptują.