MEW-02 ETH awarie co kilka miesięcy

YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

robertklepacki94 wrote: Fri Dec 05, 2025 8:18 pm Może jeszcze jak nie nadałeś to wyślij urządzenie bezpośrednio do Mirka, będzie dużo szybciej.
Tak z boku patrząc na wszelkie teksty typu "wyślij do Mirka" ... Panowie, troszkę taktu. Jeżeli Mirek tak zadecyduje to sam napisze, żeby do niego przesłać. Takie porady co do ominięcia drogi standardowej i trochę "wymuszanie" uprzejmości (pomimo całej pozytywnej energii jaką Mirek tutaj daje) uznałbym za nieco nieuprzejme w stosunku do niego.
Myślę, że wystarczyła by rada, żeby do Mirka napisać a on sam zdecyduje co użytkownik ma zrobić.

P.S.
Bez obrazy i bez wycieczki personalnej - takie przemyślenie, które się nasuwa od dawna
YoMan
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

YoMan wrote: Fri Dec 05, 2025 9:05 pm
robertklepacki94 wrote: Fri Dec 05, 2025 8:18 pm Może jeszcze jak nie nadałeś to wyślij urządzenie bezpośrednio do Mirka, będzie dużo szybciej.
Tak z boku patrząc na wszelkie teksty typu "wyślij do Mirka" ... Panowie, troszkę taktu. Jeżeli Mirek tak zadecyduje to sam napisze, żeby do niego przesłać. Takie porady co do ominięcia drogi standardowej i trochę "wymuszanie" uprzejmości (pomimo całej pozytywnej energii jaką Mirek tutaj daje) uznałbym za nieco nieuprzejme w stosunku do niego.
Myślę, że wystarczyła by rada, żeby do Mirka napisać a on sam zdecyduje co użytkownik ma zrobić.

P.S.
Bez obrazy i bez wycieczki personalnej - takie przemyślenie, które się nasuwa od dawna
Ja to wszytko doskonale rozumiem i sam się hamuję w tych kwestiach ale jeśli jest problem z danym urządzeniem to Mirek najszybciej je zdiagnozuje. Gdy reklamacja pójdzie oficjalną drogą to kto wie gdzie to urządzenie trafi.
A przecież to po ta społeczność tutaj jest, nie chodzi o to żeby dostać nowe urządzenie ale żeby zdiagnozować, naprawić i uniknąć przyczyny w przyszłości.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

robertklepacki94 wrote: Fri Dec 05, 2025 9:25 pm

P.S.
Ja to wszytko doskonale rozumiem i sam się hamuję w tych kwestiach ale jeśli jest problem z danym urządzeniem to Mirek najszybciej je zdiagnozuje. Gdy reklamacja pójdzie oficjalną drogą to kto wie gdzie to urządzenie trafi.
A przecież to po ta społeczność tutaj jest, nie chodzi o to żeby dostać nowe urządzenie ale żeby zdiagnozować i naprawić.
Mnie chodziło tylko o mały detal "napisz do Mirka" zamiast "wyślij do Mirka". Jeżeli uważasz odmiennie to nie mam nic do dodania, prawdopodobnie nie mam racji.
YoMan
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

YoMan wrote: Fri Dec 05, 2025 9:28 pm
robertklepacki94 wrote: Fri Dec 05, 2025 9:25 pm

P.S.
A przecież to po ta społeczność tutaj jest, nie chodzi o to żeby dostać nowe urządzenie ale żeby zdiagnozować i naprawić.
Mnie chodziło tylko o mały detal "napisz do Mirka" zamiast "wyślij do Mirka". Jeżeli uważasz odmiennie to nie mam nic do dodania, prawdopodobnie nie mam racji.
Tu masz rację, człowiek chce szybko odpisać komuś i sam nie czyta tego co napisał.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Smrek

robertklepacki94 wrote: Fri Dec 05, 2025 8:18 pm
Smrek wrote: Fri Dec 05, 2025 8:11 pm
klew wrote: Fri Dec 05, 2025 7:53 pm

Ale teraz wisi i nie działa, tak?
Znasz jego adres IP? (Można na routerze sprawdzić). Jeśli znasz to puść pinga I zobacz czy odpowiada.

Gdzie reklamowałeś? Bezpośrednio w Zamelu, czy u sprzedawcy?
Reklamuje u sprzedawcy E-DOMUS.com.pl
Właśni elektryk zdemontował już i zapakowałem do wysyłki:( Więc nie sprawdzę pinga:(
Jest to strasznie wkurzająca sprawa:(
Są jakieś sugestie, pomysły co do powstawania problemu?
Może jeszcze jak nie nadałeś to wyślij urządzenie bezpośrednio do Mirka, będzie dużo szybciej.
Niestety, wysłane. Na przyszłość, z kim się skontaktować by wiedział o co chodzi?
Mają wymienić na nowe, zobaczymy ile pochodzi.
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Kurczę przeoczyłem końcówkę. Wyślij do mnie.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Smrek

Witam.
Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc.
Wysłali wymienione urządzenie. W przyszłym tygodniu elektryk zamontuje i będziemy testować.
Jak by była znów nie tak, pozwolę sobie napisać do Mirka.
Pozdrawiam
Smrek

No i kolejny licznik przestał działać:(
Nie świeci pierwsza dioda od fazy.
Licznik pinguje, czasy 75, 24, 3, 17 ms, ale w aplikacji jest niedostępny.
Przycisk config nie działa
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Ten sam monitor co wcześniej czy inny?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Smrek

Inny, w sklepie wymienili na nowy, jakieś dwa tygodnie temu zaktualizowałem do wersji 25.10.02.
Wyłączyłem zasilanie, włączyłem i drugi dzień działa normalnie.
Tylko to jest kłopotliwe, bo muszę wyłączyć cały dom zabezpieczeniem przedlicznikowym.

Return to “ZAMEL MEW-02 ETH”