Widzisz to co sobie ustawiłeśRomanG wrote: Sun Dec 07, 2025 11:46 pm Teraz usunąłem jeszcze jeden kanał i podobnie, z tym że teraz RGB "miga" równomiernie ok. 3 razy na sekundę. Kanałów brak na urządzeniu.![]()
Dyskusja ogólna [bramka Zigbee]
Moderator: vajera
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
vajera
- Has thanked: 291 times
- Been thanked: 161 times
Uff...RomanG wrote: Mon Dec 08, 2025 8:48 am ...a, Krzysztofie! Dzięki, że zareagowałeś, bo już chciałem wklejać logi...!
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277
Ja trzy razy analizowałem te screeny i tego nie zauważyłem.RomanG wrote: Mon Dec 08, 2025 8:45 am Sorry za zamieszanie.![]()
Rutyna mnie w końcu zgubi, chociaż dziwi mnie to, bo w tych ustawieniach nie grzebałem od dawna.
W ramach samokrytyki sam sobie nakopię....!
Przepraszam jeszcze raz.![]()
Pewnie zastanawiałbym się tak samo jak Ty, o co tu chodzi.
Nie kop się proszę
@klew - Ty to lepszy jesteś od SI. Nawiasem mówiąc bezbłędnie już kilka razy wykryłeś jej działania na Forum. Brawo!
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Jak się korzysta, to się kojarzyZibi_007 wrote: Mon Dec 08, 2025 10:41 am
@klew - Ty to lepszy jesteś od SI. Nawiasem mówiąc bezbłędnie już kilka razy wykryłeś jej działania na Forum. Brawo!
Ogólnie nie mam nic przeciwko i sam używam. Natomiast nie lubię jak ludzie bezmyślnie kopiują co im AI wypluje
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Cześć wszystkim!
Koledzy mam takie pytanie. Jakie ciekawe urządzenia na Zigbee możecie polecić? Nie chodzi mi o linki bo już się naczytałem, że od Chińczyków można dostać za każdym razem coś innego ale o rodzaj urządzenia.
Zaczynam swoją przygodę z bramką Zigbee w Supli. Zainteresowały mnie różnego rodzaju akcje i reakcje lokalne. Nawet takie, które działają bez internetu, Czytając ten temat viewtopic.php?t=17062 i dosyć gorącą dyskusję pod koniec postanowiłem napisać do kolegi @Zibi_007 z pytaniem, czy nie miałby do sprzedania takiej gotowej bramki do testów, bo muszę przyznać, że w temacie urządzeń DIY Supla jestem zielony jak ona sama
Okazało się, że Zibi ma taką bramkę i wyśle mi za friko, tylko musi wrócić do Polski (na początku przyszłego tygodnia). Ma mi nawet jakąś fajną obudowę do tego dodać
Dziękowałem już w wiadomości, tutaj też napiszę. @Zibi_007 rządzisz!
No i właśnie w tak zwanym międzyczasie - jak mawia mój ojciec - chciałbym coś sobie do tej bramki zamówić. Mieszkam w domku jednorodzinnym, mam fotowoltaikę, żaluzje elektryczne, a z automatyki tylko bramę (na Supli) i zestaw Auratona (ogrzewanie). Możecie mi doradzić co by było takie must-have na początek? Kupiłem kiedyś - przez pomyłkę - dwa czujniki ruchu i termometr na Zigbee, ale czy działają to się dowiem jak dostanę bramkę. Jeśli było już takie pytanie albo temat to przepraszam. Podajcie mi tylko linka, bo słabo się jeszcze orientuję w tym forum a wyszukiwarka mało pomaga.
Koledzy mam takie pytanie. Jakie ciekawe urządzenia na Zigbee możecie polecić? Nie chodzi mi o linki bo już się naczytałem, że od Chińczyków można dostać za każdym razem coś innego ale o rodzaj urządzenia.
Zaczynam swoją przygodę z bramką Zigbee w Supli. Zainteresowały mnie różnego rodzaju akcje i reakcje lokalne. Nawet takie, które działają bez internetu, Czytając ten temat viewtopic.php?t=17062 i dosyć gorącą dyskusję pod koniec postanowiłem napisać do kolegi @Zibi_007 z pytaniem, czy nie miałby do sprzedania takiej gotowej bramki do testów, bo muszę przyznać, że w temacie urządzeń DIY Supla jestem zielony jak ona sama
No i właśnie w tak zwanym międzyczasie - jak mawia mój ojciec - chciałbym coś sobie do tej bramki zamówić. Mieszkam w domku jednorodzinnym, mam fotowoltaikę, żaluzje elektryczne, a z automatyki tylko bramę (na Supli) i zestaw Auratona (ogrzewanie). Możecie mi doradzić co by było takie must-have na początek? Kupiłem kiedyś - przez pomyłkę - dwa czujniki ruchu i termometr na Zigbee, ale czy działają to się dowiem jak dostanę bramkę. Jeśli było już takie pytanie albo temat to przepraszam. Podajcie mi tylko linka, bo słabo się jeszcze orientuję w tym forum a wyszukiwarka mało pomaga.
Przypomnij się w niedzielę, to w poniedziałek nadam. Podaj kod nadania do paczkomatu. Jak nie masz jakiś zniżek, to daj znać, wygeneruję paczkę u siebie (szczegóły na PW).KrzysztofS wrote: Mon Dec 08, 2025 10:53 pm [...]
Okazało się, że Zibi ma taką bramkę i wyśle mi za friko, tylko musi wrócić do Polski (na początku przyszłego tygodnia).
[...]
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Jak nie umiesz znaleźć na forum to szukaj przez Google dopisując na początku SuplaKrzysztofS wrote: Mon Dec 08, 2025 10:53 pm Cześć wszystkim!
Zaczynam swoją przygodę z bramką Zigbee w Supli. Zainteresowały mnie różnego rodzaju akcje i reakcje lokalne. Nawet takie, które działają bez internetu, Czytając ten temat viewtopic.php?t=17062 i dosyć gorącą dyskusję pod koniec postanowiłem napisać do kolegi @Zibi_007 z pytaniem, czy nie miałby do sprzedania takiej gotowej bramki do testów, bo muszę przyznać, że w temacie urządzeń DIY Supla jestem zielony jak ona samaOkazało się, że Zibi ma taką bramkę i wyśle mi za friko, tylko musi wrócić do Polski (na początku przyszłego tygodnia). Ma mi nawet jakąś fajną obudowę do tego dodać
- sterowniki do żaluzji / rolet
- termometry
- czujniki otwarcia np okna
- switche dopuszkowe lub na szynę DIN do sterowania światłem lub gniazdkami
- sterowniki ledow
- switche w postaci gniazdek
- czujniki zalania
- czujniki gazów , CO2, propanu
- glowice termostatyczne
- liczniki energii elektrycznej
- włączniki scen - taki wlacznik/ pilot pozwalający na wyzwolenie wielu akcji z jednego miejsca
Jest dużo rzeczy na Zigbee ale te chyba takie przydatniejsze
-
Zenon
- Has thanked: 2 times
Witam!KrzysztofS wrote: Mon Dec 08, 2025 10:53 pm Cześć wszystkim!
Zaczynam swoją przygodę z bramką Zigbee w Supli. Zainteresowały mnie różnego rodzaju akcje i reakcje lokalne. Nawet takie, które działają bez internetu, Czytając ten temat viewtopic.php?t=17062 i dosyć gorącą dyskusję pod koniec postanowiłem napisać do kolegi @Zibi_007 z pytaniem, czy nie miałby do sprzedania takiej gotowej bramki do testów, bo muszę przyznać, że w temacie urządzeń DIY Supla jestem zielony jak ona samaOkazało się, że Zibi ma taką bramkę i wyśle mi za friko, tylko musi wrócić do Polski (na początku przyszłego tygodnia). Ma mi nawet jakąś fajną obudowę do tego dodać
Dla mnie zawór wody i czujniki zalania. Już raz mnie uratowały.
Czujniki ruchu plus syrena i można zrobić prosty alarm.
Wszystko na reakcjach lokalnych.
Pozdrawiam
Zenon