Mam Close ustawione jako "furtka" i działa krop po kroku: Otwiera, stop, zamyka, stop. Jeśli brama osiągnie pozycje końcowe dla funkcji furtka, następna akcja zamyka lub otwiera bramę.Marcoo wrote: Mon Jul 25, 2022 9:16 am ...
mam jeszcze pytanie, ale to szczegół, w aplikacji funkcja furtki otwiera bramę ale nie można ją zamknąć, zamyka na ok. 20cm. i wraca do pozycji otwartej furtki, zamknąć mogę natomiast przyciskiem od bramy w aplikacji, być może tam ma być, może ktoś podpowie, a może coś trzeba przestawić
...
Sterowanie napędu Nice Robus
-
MadOnion78
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
-
kowalwalcz
witam wszystkich,
podłączyłem wedle wskazanego schematu suplę i generalnie wszystko działa ale...
kiedy brama jest zamknięta w aplikacji pokazuje otwarta, kiedy brama jest otwarta w aplikacji pokazuje że zamknięta
co zrobiłem źle ?
podłączyłem wedle wskazanego schematu suplę i generalnie wszystko działa ale...
kiedy brama jest zamknięta w aplikacji pokazuje otwarta, kiedy brama jest otwarta w aplikacji pokazuje że zamknięta
co zrobiłem źle ?
-
kowalwalcz
dziękuję pomogło
-
przemekbial
- Been thanked: 1 time
Hej. Posiadam Nice Robus 1000 i SBW02, które już śmiga od dwóch lat. Ale działa specyficznie, bo o ile nie ma wyłączeń prądu to jest w porządku, stan bramy w aplikacji jest prawidłowy. Po utracie zasilania i jego powrocie, pomimo, że brama fizycznie jest zamknięta, to stan w aplikacji wskazuje jako otwarty. Muszę otworzyć bramę i zamknąć i powraca prawidłowy stan. Co może być problemem? Pozdrawiam!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
A sprawdzałeś czy odpięcie i podłączenie in1 pomaga?przemekbial wrote: Mon Dec 15, 2025 4:38 pm Hej. Posiadam Nice Robus 1000 i SBW02, które już śmiga od dwóch lat. Ale działa specyficznie, bo o ile nie ma wyłączeń prądu to jest w porządku, stan bramy w aplikacji jest prawidłowy. Po utracie zasilania i jego powrocie, pomimo, że brama fizycznie jest zamknięta, to stan w aplikacji wskazuje jako otwarty. Muszę otworzyć bramę i zamknąć i powraca prawidłowy stan. Co może być problemem? Pozdrawiam!
Ewentualnie reset samego SBW?
Ja bym to najpierw sprawdził, aby określić czy problem jest po stronie SBW czy Nice
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Po stronie Nice 
To jest całkowicie normalne, u mnie też ani Nice, ani Proxima nie pokazuje dobrze stanu po wyłączeniu zasilania - gdzie proxima ma wyjście dedykowane do stanu otwarcia/zamknięcia.
Dopiero jeden przejazd ustala stan.
To jest całkowicie normalne, u mnie też ani Nice, ani Proxima nie pokazuje dobrze stanu po wyłączeniu zasilania - gdzie proxima ma wyjście dedykowane do stanu otwarcia/zamknięcia.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Też mam taki napęd i tego problemu nigdy nie widziałem u siebie.[email protected] wrote: Mon Dec 15, 2025 5:27 pm Po stronie Nice
Tylko ja mam SBW-01 z przekaźnikiem w ogi/sca
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Taka specyfika elektroniki w centrali. Tylko kontaktron i pod warunkiem że się on nie uszkodzi masz 100% stanu zgodnego z rzeczywistością niezależnie od zaników napięcia.przemekbial wrote: Mon Dec 15, 2025 5:32 pm Czyli jedyne rozwiązanie to wpięcie w A1 i IN1 zewnętrznego kontaktrona?