Problem z konwenterem

PuteR

Witam, mam taki problem jakiś czas wszystko działało jak należy. Dziś gdy chciałem zmienić soft w jednym swoich sonoff basic o dziwo po podłączeniu konwertera w menadżerze urządzeń wyrzuca błąd taki jak na poniższym zrzucie. Oczywiście próbowałem już usuwać i instalować jeszcze raz ale nic to nie daje. Windows 10 x64. Ktoś wie jak se z tym poradzić??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Może go uszkodziłeś.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
PuteR

Uszkodzony nie jest sprawdzałem pod drugim komputerem na windowsie 7 i było OK.
Espablo

sprawdzałeś na innym porcie USB?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
PuteR

hmm w sumie nie pomyślałem żeby spróbować podłączyć pod inny port :]. Zawsze działało na tym samym. Będę w domu to sprawdzę.
PuteR

Niestety próbowałem pod innym portem i dzieje się to samo. Jak usunę konwenter z menadzera urządzeń i podłącze ponownie to pokazuje go tak jak na pierwszym screenie a po próbie zaktualizowania sterowników pokazuje coś takiego jak na drugim screenie i konwenter się pokazuje jako COM15 lub kolejny numer wyżej.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
wojtas567

A możesz kliknąć prawym i wybrać: właściwości - sterownik - aktualizuj - przeglądaj mój komputer - pozwól mi wybrać z listy i wybierz ten starszy u mnie działa na tym z 2008 roku.
Pozdrawiam
Wojtek
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Sprawdź jaką masz wersję sterownika. Na stronie producenta widzę, że wypuścili aktualizację dla win10 dnia 14-05-2018, może tu leży przyczyna. Winda zaktualizowała Ci sterownik i nawet możesz nie wiedzieć :)

Pobierz sobie starszą wersję i zmień sterownik. Jak nie będzie działać, to sprawdź na win7 jaką tam masz wersję tego stera i powtórz zabieg, a jak nie pomoże to pozostaje Ci przesiąść się na Linuxa ;)
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila

Return to “Pomoc”