Zamiana Zamel SR PT na Supla SRW-01

Sterownik rolet
Oliwier05

Witam
Przychodzę do Państwa z następującym problemem. Jakiś czas temu w mojej rolecie spalił się sterownik SR PT. Postanowiłem go wymienić na nowszy model SRW-01. Mam jednak problem. O ile z podłączeniem kabli L i N do SRW-01 to o tyle mam problem z sterowaniem silnikiem. W SR PT służą do tego złącza D, G, COM. O ile w SRW-01 D podłączyłem do dolnego trójkąta, G do górnego trójkąta, to mam problem z COM. Na SR PT był do tego złącza podłączony (w moim przypadku) szary kabel, natomiast SRW-01 nie posiada takowego złącza. Przy nowym sterowniku mimo podłączenia kabli D oraz G nie jestem w stanie sterować roletą z poziomu aplikacji. Roleta jest sprawna, było to sprawdzane poprzez podłączenie sterownika SR PT z innej rolety. Prosiłbym o poradę jak mogę naprawić ten problem.

Pozdrawiam
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Daj fotę tego sterownika bo pierwsze o takim słyszę. Może chodzi o serie sterowników SRP-0x Zamela?
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Mam rozumieć, że posiadasz jeszcze stara wersję sterownika do rolet SR-PT?
Podłączenie jest podobne. W sterowniku SR-PT zaciski oznaczały: D-dół, G-góra, COM-mostek do L - wyjścia przekaźnikowe były beznapięciowe. Jeżeli posiadasz teraz SRW-01 to w nim wyjścia przekaźnikowe są napięciowe więc podłączasz tylko dwa przewody z G oraz D do "strzałek" góra, dół.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55

Return to “ZAMEL SRW-01”