Być może niektórzy z Was pamiętają jeszcze poniższy post
https://forum.supla.org/viewtopic.php? ... 9#p193019
Nie wiem, jak to się stało, ale właśnie minął rok od tego momentu, gdy postanowiłem się z Wami podzielić moim pomysłem. Lektura pierwszych kilkunastu stron tego wątku z jednej strony powoduje u mnie pobłażliwy uśmiech - trochę jakbym czytał pamiętnik ze szkoły podstawowej:lol:, z drugiej zaś poczucie satysfakcji pomieszane ze wzruszeniem
Na pierwszą rocznicę bramki nie przygotowałem żadnych wodotrysków ani atrakcji specjalnych, chociaż zupełnym przypadkiem udało mi się zamknąć temat słynnej głowicy
Korzystając z okazji chciałbym natomiast podziękować Wam wszystkim za okazane wsparcie, wyrozumiałość, współpracę i każdą możliwą formę zaangażowania.
Przez ostatnie 12 miesięcy bramka przebyla długą drogę zabierając mi znacznie więcej czasu niż zakładałem na początku, ale dzięki Wam było warto. Prawda jest taka, że gdyby nie zaangażowanie społeczności Supla, to projekt już dawno trafiłby do archiwum.
Nie jestem w stanie wymienić tutaj wszystkich, którzy przyłożyli się do rozwoju bramki, ale są ludzie bez których nie dałbym rady i chcę tutaj podziękować im bezpośrednio:
@Zibi_007 Zawsze sceptycznie podchodziłem do pomysłu zawierania przyjaźni przez internet, ale Ty to zmieniłeś. Oczywiście mogę mówić tylko za siebie, ale czuję się jakbyśmy znali się od lat - prawdziwe bratnie dusze (bez podtekstu

). Gdyby nie Twój entuzjazm, słowa uznania (a nawet wiersze) i krytyczne uwagi, nie pisałbym dzisiaj tej wiadomości. W sumie mogłybym tutaj napisać całą rozprawkę, ale powiem po prostu - dziękuję, że jesteś!
@klew Mentor i guru Supla, cierpliwie znoszący moje pytania, uwagi i prośby. Bez Twojego SuplaDevice nie byłoby bramki (cytując klasyka nie byłoby niczego

), ale dla mnie najważniejsze było zawsze Twoje otwarcie na wszelkie pomysły i idee oraz anielski spokój w sytuacjach, gdzie pewnie ja sam bym się już zirytował.
@pzygmunt, @fracz, @mipolansk Wielcy nieobecni, ale to dzięki nim mamy taką społeczność a przede wszystkim tak fantastyczny projekt, jakim jest Supla (kimkolwiek jest tamta dziewczyna

). Mam świadomość, że Supla potrzebuje źródeł finansowania a bramka może, na pierwszy rzut oka, je ograniczać, ale mam nadzieję, że przy całkowitej liczbie urządzeń Supla, nie jest to istotne ograniczenie a być może są/będą tacy, których bramka zainspiruje do rozwoju swojego domowego IoT w oparciu o rozwiązania komercyjne.
@LukiSpajder, @lukasz06 Moi dwaj muszkieterowie, z poziomem ADHD porównywalnym z moim

- zawsze pełni pomysłów, chętni do testów o każdej porze dnia i nocy, nieustępliwi, ale cierpliwi i wspierający - to imię jednak zobowiązuje
@RobertBlaszczak Zawsze wyważony, spokojny, ale pełen mądrych pomysłów i rad. Twoje krytyczne, ale zawsze obiektywne uwagi są zawsze idealnym lekarstwem na moją gonitwę myśli i pomysłów, bo zamiast gasić inspirują i prowadzą na właściwy tor.
@
[email protected] Od początku zaangażowany w projekt, łącznie z rozbudową kodu, na co niewielu się odważylo

Zawsze konkretny, chętny do pomocy i rozwoju.
@Lector Niekwestionowany specjalista w wyszukiwaniu urządzeń rzadkich i nieoczywistych

Od samego początku zaangażowany w projekt, zawsze chętny do pomocy i testów.
last but not least @Mario78 , @endrju_88, @Yepestis, @bokk, @zzrr, @kris.gie, @andras...i cała reszta osób zaangażowanych w projekt...nie jestem w stanie wymienić wszystkich z nicka, ale każdemu, kto chociaż raz przyłożył się do rozwoju bramki bardzo dziękuję i proszę o więcej.