Sterowanie głosem

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
kuris
Posty: 97
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

śr maja 23, 2018 5:09 am

witam. u mnie ten sam problem na androidzie 7,0 komendy głosowe nie przechodzą .wszystko zainstalowane według opisu , wykrywanie głosu na telefonie działa prawidłowo ale komendy nie przechodzą.
Sibikk
Posty: 300
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice

śr maja 23, 2018 1:58 pm

Rozpoczęły się testy asystenta google w polskiej wersji językowej 😀
http://go.squidapp.co/n/prEI84Y
edm
Posty: 144
Rejestracja: pn sty 15, 2018 6:18 pm

śr maja 23, 2018 2:09 pm

Gucio2607. pisze:
wt maja 22, 2018 10:45 pm
Sam flow voice nie przekracza 30 block'ow więc powinno działać. Mi też na andku 8.1 nie działało do dziś. Po aktualizacji Google zaczęło działać.
A jaką dokładnie masz wersję Automate? i premium czy free?
Gucio2607.
Posty: 433
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

śr maja 23, 2018 3:07 pm

Premium
Screenshot_Automate_20180523-160142.png
Screenshot_Automate_20180523-160142.png (685.07 KiB) Przejrzano 1977 razy
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
edm
Posty: 144
Rejestracja: pn sty 15, 2018 6:18 pm

śr maja 23, 2018 6:38 pm

Gucio2607. pisze:
wt maja 22, 2018 10:45 pm
Sam flow voice nie przekracza 30 block'ow więc powinno działać. Mi też na andku 8.1 nie działało do dziś. Po aktualizacji Google zaczęło działać.
Androida 8.1 masz custom rom, wgrywałeś samodzielnie przez recovery?, czy oryginalna aktualizacja z poziomu WiFi - OTA?.
Jeśli masz custom rom to jakie gapps-y wgrałeś nano, micro czy inne ?

Pytam ponieważ faktycznie po aktualizacji Google jest progres, tzn. raz na jakiś czas działają mi komendy głosowe, lecz co dziwne że nie ma powtarzalności.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1671
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr maja 23, 2018 7:05 pm

Dla pocieszenia też mi się dziś zaktualizowało do 8.1 i przestało działać :/

Zapytałem na Automate: https://groups.google.com/forum/#!topic ... sdSbLy4NNg
edm
Posty: 144
Rejestracja: pn sty 15, 2018 6:18 pm

czw maja 24, 2018 4:11 pm

fracz pisze:
śr maja 23, 2018 7:05 pm
Dla pocieszenia też mi się dziś zaktualizowało do 8.1 i przestało działać :/

Zapytałem na Automate: https://groups.google.com/forum/#!topic ... sdSbLy4NNg
Dziękuję za info. teraz wiem że to problem globalny. Gdy otrzymasz lub znajdziesz rozwiązanie, proszę daj tutaj informację.
kuris
Posty: 97
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

pt maja 25, 2018 5:12 pm

U mnie Automate ciągle tak się zachowuje i komendy zwrotne nie działają.
Załączniki
Screenshot_20180525-190513.png
Screenshot_20180525-190513.png (189.79 KiB) Przejrzano 1830 razy
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1671
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt maja 25, 2018 7:29 pm

Forbidden - usunąłeś sobie klienta w GUI? Albo nieskonfigurowane skrypty. Pobierz jeszcze raz SUPLA Scripts Configurator i skonfiguruj jeszcze raz dostęp.
kuris
Posty: 97
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

sob maja 26, 2018 5:42 pm

Prze instalowanie skryptu a nawet całego programu nie pomaga, ciągle tak samo się zachowuje.
ODPOWIEDZ