Odzyskanie danych

robiks

Dzień dobry.

Zwracam się z zapytaniem , ponieważ przez problemy z siecią domową WiFi i konfiguracją urządzeń w dniu 19 grudnia, przez pomyłkę skasowałem urządzenie i wszystkie zapisane dane.

Chciałbym dowiedzieć się, czy jest szansa na odzyskanie dotychczas zbieranych danych przez licznik energii. Dane zbierałem przez kilka lat więc straciłem praktycznie wszystkie poprzednie pomiary.

Posiadam instalację fotowoltaiczną i dane z pomiarów służyły mi do obliczeń a bez tej historii jestem zmuszony zaczynać wszystko od nowa.

Dlatego moja ogromna prośba, jeśli istnieje jakakolwiek szansa na odzyskanie danych to bardzo proszę o radę jak przywrócić historię pomiarów.

Za wszystko z góry serdecznie dziękuję.

Czekam na odpowiedź.

pozdrawiam
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

robiks wrote: Tue Dec 23, 2025 9:19 am Dzień dobry.

Zwracam się z zapytaniem , ponieważ przez problemy z siecią domową WiFi i konfiguracją urządzeń w dniu 19 grudnia, przez pomyłkę skasowałem urządzenie i wszystkie zapisane dane.

Chciałbym dowiedzieć się, czy jest szansa na odzyskanie dotychczas zbieranych danych przez licznik energii. Dane zbierałem przez kilka lat więc straciłem praktycznie wszystkie poprzednie pomiary.

Posiadam instalację fotowoltaiczną i dane z pomiarów służyły mi do obliczeń a bez tej historii jestem zmuszony zaczynać wszystko od nowa.

Dlatego moja ogromna prośba, jeśli istnieje jakakolwiek szansa na odzyskanie danych to bardzo proszę o radę jak przywrócić historię pomiarów.

Za wszystko z góry serdecznie dziękuję.

Czekam na odpowiedź.

pozdrawiam
Napisz do [email protected] i podaj adres mailowy konta.
Czy masz tam więcej urządzeń z licznikami?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
robiks

Mam drugi licznik tylko do produkcji z paneli ale na tamtym jest Ok
robiks

Dzięki za pomoc klew.
Zrobiłem jak radziłeś i wszystko udało się odzyskać.
Wszystkiego dobrego i Wesołych Świąt

Pozdrawiam

Return to “Pomoc”