SRW-01 klika rolet

Sterownik rolet
tomasz.b
Posty: 13
Rejestracja: pt lut 16, 2018 8:47 am

czw maja 24, 2018 9:45 am

pzygmunt pisze:
ndz lis 26, 2017 10:35 am
Do każdej osobny SRW-01. Do końca roku pojawi się funkcja grupowego sterowania.
Jest możliwość grupowego sterowania, o której tu wspominałeś w ur.?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7375
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw maja 24, 2018 9:52 am

tomasz.b pisze:
czw maja 24, 2018 9:45 am
pzygmunt pisze:
ndz lis 26, 2017 10:35 am
Do każdej osobny SRW-01. Do końca roku pojawi się funkcja grupowego sterowania.
Jest możliwość grupowego sterowania, o której tu wspominałeś w ur.?
Tak. Ta funkcjonalność jest dostępna. Jak zalogujesz się na cloud.supla.org to w "Automatyce" znajdziesz "Grupy kanałów".
(póki co jeszcze nie działa na iOS, ale na dniach będzie aktualizacja)
tomasz.b
Posty: 13
Rejestracja: pt lut 16, 2018 8:47 am

czw maja 24, 2018 10:09 am

o super info, czekam na IOS bo telefonem częściej się bawię niż loguje na cloud...
NetAs
Posty: 74
Rejestracja: pn maja 28, 2018 7:06 am
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

pn maja 28, 2018 7:16 am

Witam, czy może ktoś narysować schemat podłączenia sterowania centralnego na SRW-01. Jak był remont w domu to wszędzie dałem puszki kieszeniowe oraz do rolet dociągnąłem przewód 5x1,5. Wcześniej zamierzałem podłączyć sterownik STR-1 firmy F&F, który ma wyprowadzenia pod centralne sterownie, niestety w SRW-01 nie ma tego. Fajnie że jest funkcja już w Supla z telefonu, ale jak to podłączyć w sposób tradycyjny na przyciski? Czy można prosić o jakiś schemat?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7375
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 28, 2018 8:00 am

W SRW-01 nie ma fizycznego centralnego sterowania.
Nowy cloud będzie obsługiwał urządzenie typu BUTTON i tym rozwiążesz sterowanie wszystkimi roletami z przycisku bez konieczności angażowania dodatkowych przewodów.

[edit]
Schemat jest błędny. Nie będzie to tak działać.
NetAs
Posty: 74
Rejestracja: pn maja 28, 2018 7:06 am
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

pn maja 28, 2018 9:13 am

dziękuję za szybką odpowiedź, akurat mam przyciski monostabilne ( tzn takie które naciskam, puszczam i on sam wraca do pozycji wyjściowej).
NetAs
Posty: 74
Rejestracja: pn maja 28, 2018 7:06 am
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

pn maja 28, 2018 9:44 am

Czyli na obecną chwilę nie ma takiej możliwości - sterowania centralnego z przycisków ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7375
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 28, 2018 9:49 am

Na chwilę obecną tylko przy użyciu tego rozwiązania
viewtopic.php?f=24&t=3438
Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 584
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

pn maja 28, 2018 9:26 pm

Kilka postów dalej jest opisana też kolejna wersja ;)
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
tomasz.b
Posty: 13
Rejestracja: pt lut 16, 2018 8:47 am

wt cze 12, 2018 9:50 am

No i zrobiłem grupy kanałów po aktualizacji apki na ios i faktycznie pokazują się grupy na telefonie............no i właśnie tyle...

Dlaczego mam tylko biało czerwone prostokąty przy tych grupach i w żaden sposób nie mogę w nie wejść z telefonu żeby sterować grupami?
ODPOWIEDZ