Cześć,
mam problem z modułem LIW-01, który do niedawna działał poprawnie.
Objawy:
• urządzenie nagle znikało z sieci (offline w Supla Cloud),
• po przejściu w tryb konfiguracji dioda miga naprzemiennie na czerwono/zółto,
• po wejściu na 192.168.4.1 konfiguracja przebiega poprawnie (Wi-Fi zapisuje się),
• po zapisaniu ustawień nie łączy się z Supla Cloud,
• usunięcie urządzenia z Cloud nie pomogło – nie chce ponownie się dodać,
Co zostało sprawdzone:
• poprawne dane Wi-Fi (2.4 GHz),
• poprawny GUID i serwer Supla,
• ponowna konfiguracja od zera,
Pytanie:
Czy takie zachowanie może wskazywać:
• na uszkodzenie samego modułu
czy raczej
• na problem z zasilaniem (zasilacz „siada”, spadki napięcia pod obciążeniem)?
Może ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem i podpowie, co jeszcze sprawdzić zanim uznam moduł za martwy.
Z góry dzięki za sugestie.
LIW-01 problem
-
Alpines
Robert,
Zrobione - nic nie dalo
Nawet do dwóch róznych sieci próbowalem - tez nic - dziwne
Zrobione - nic nie dalo
Nawet do dwóch róznych sieci próbowalem - tez nic - dziwne
-
Alpines
takie cos

najbardziej mnie zastanawia to czerwono/zółte migajace swiatelko - bo jak dobrze pamietam kiedys migalo zielone - ale nie wiem czy ti z czymś łączyc
wziolem inne urzadzenie Supli - i udalo sie do cloud podpiac bez probelemowo - hmm dziwne

najbardziej mnie zastanawia to czerwono/zółte migajace swiatelko - bo jak dobrze pamietam kiedys migalo zielone - ale nie wiem czy ti z czymś łączyc
wziolem inne urzadzenie Supli - i udalo sie do cloud podpiac bez probelemowo - hmm dziwne
-
Alpines
Chyba jednak dokonał żywota moduł - bo teraz jak go wprowadzam w stan konfiguracji - nie łaczy sie z własnym hotspot - a jak sie połaczy i w przegladarke wpisze 192.168.4.1 - to odrazu sie rozłacza wiec nie da sie go skonfigurowac
-
Alpines
Podmieniłem mu teraz zasilacz - i dalej to samo - mruga na czerwono /zółto - po wejsciu w tryb konfiguracji i polaczeniu z lapem - wywala sie z polaczenia - wiec nawet nie da sie go skonfigurowac - wiec po 3 latach wyzionął ducha