Czerwona dioda sygnalizuje stan na wejściu licznika impulsów. Skoro świeci, to jest tam stale sygnał podany.
Także to czy tym należy się przyjmować, czy nie, zależy od tego co tam masz podłączone i czy to poprawny stan
LIW-01 problem
-
Alpines
licznik wody - odpiołem dwa kabelki z licznika impulsów - dioda zaczeła swiecic na zielono - pomyslałem ze to bylo to - nieestety dalej nie potrafie go teraz podpiac pod cloud'a tak jakby gubił wi-fi -hmmm - po znalezieniu tego co rozglasza przez lapa - nie chce sie do tej sieci podpiac - przez telefon sie łaczy i wchodzi na 192.168.4.1 - po wpisaniu wszystkich danych /save/restart - nie widac go w chmurze
-
Alpines
Bardzo dziękuje za pomoc sugestie - LIW'a odesle do Mirka na testy i sprawdzenie - bo przypadek dziwny.
Dzisiaj przeniosłem go w inne miejsce odpiąłem czujnik impulsów - zaczęło wszystko świeci na zielono - moduł rozgłaszał siec - po wejsciu przez bramke 192.168.4.1 - dał sie skonfigurować zrestartował sie ale nie chcial sie połączyć z cloud .
Na dwóch sieciach WF-FI w domu oraz na hotspot z telefonu - zero możliwości połączen z cloud
A wiec spróbowałem go dołaczyc za pomocą aplikacji - dołaczył sie w telefonie komunikat ze wszystko ok - ale z cloud - nie ma szans nie chce sie pojawic .
Mowie moze mam cos z cloud i z siecia - wiec mam kilka sprzętów z Zamela i Supla przygotowanych do remontów na next rok - wiec zacząłem je dołączać - i o dziwo wszystko pieknie ładnie sie pod cloud podpieło .
Nie mam juz pomysłu co to może byc
:)
Dzisiaj przeniosłem go w inne miejsce odpiąłem czujnik impulsów - zaczęło wszystko świeci na zielono - moduł rozgłaszał siec - po wejsciu przez bramke 192.168.4.1 - dał sie skonfigurować zrestartował sie ale nie chcial sie połączyć z cloud .
Na dwóch sieciach WF-FI w domu oraz na hotspot z telefonu - zero możliwości połączen z cloud
A wiec spróbowałem go dołaczyc za pomocą aplikacji - dołaczył sie w telefonie komunikat ze wszystko ok - ale z cloud - nie ma szans nie chce sie pojawic .
Mowie moze mam cos z cloud i z siecia - wiec mam kilka sprzętów z Zamela i Supla przygotowanych do remontów na next rok - wiec zacząłem je dołączać - i o dziwo wszystko pieknie ładnie sie pod cloud podpieło .
Nie mam juz pomysłu co to może byc