Wydaje mi się, że zrobiłem taki zestaw, gdzie są tylko Devices/Channels?kaju666 wrote: Mon Jan 05, 2026 7:42 pmTo to!Mario78 wrote: Mon Jan 05, 2026 2:24 amTez tak mam na 1 bramce. Rozwiązaniem jest to co napisał Zibi lub zamiast wyłączać calkiem GUI przełączyć na minimalne GUI.Zibi_007 wrote: Sun Jan 04, 2026 10:28 pm
Wyłącz GUI i sprawdź czy dalej wariuje te 40 min. Idealnie (ale nie wiem czy masz taką możliwość) byłoby też wgrać soft bez logów. Obstawiam to, że na początku pracy dławi się przez GUI i dużą ilość logów. Później się uspokaja i jest OK.
Nie wiem ile i jakich masz tam urządzeń. Ja maksymalnie mialem na niej 24 urządzenia. Teraz zmniejszyłem do 16 i zrobiło sie bezproblemowo. Co ciekawe te 24 tez chodziło spokojnie ale właśnie na minimalnym lub wyłączonym GUI
Mam 12 urządzeń, zrobiłem testy i na minimalnym GUI jest ok, po dodaniu restart jeden, dwa i wszystko śmiga.
Natomiast jak potem przełaczylem na standard to z 5-10 minut nie działała bramka
Standard GUI mi sie przydaje bo (nie wiem w sumie dlaczego) zmieniam nazwy urzadzen i kanałów![]()
Tak czy inaczej, jak już dodasz nowe urządzenie i zmienisz mu nazwę, to ja osobiście przełączam na no_gui i włączam je tylko w razie potrzeby (1-2× w miesiącu).