Witajcie
Proszę o pomoc. Po sparowaniu z bramką auraton box. W aplikacji Radiator controller jest widoczny ale jego status to "rozłączony"
Robiłem już kilka razu reset głowicy. Zachowuje się dziwnie bo dopiero po którejś próbie dała się sparować z bramką. Pomóżcie proszę jak to ogarnąć
Radiator controller rozłączony
-
Szrek
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Szrek
2 metry od boxa, bez ścian. Inne urządzenia działają poprawnie
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
A bateria ok? Jak otworzysz klapkę, to powinien siliniczek pracować. Podobnie, jak zamkniesz, to powinien się skalibrować (też silniczek mieli przez kilkanaście/kilkadziesiąt sekund.Szrek wrote: Mon Jan 05, 2026 9:57 pm 2 metry od boxa, bez ścian. Inne urządzenia działają poprawnie
Spróbuj go dać na chwilę bliżej Boxa i wyciągnij/włóż baterie do Głowicy.
Gdyby się połączył to kliknij w apce na (i), aby sprawdzić % baterii oraz zasięg radia.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Szrek
Już takie próby przeprowadziłem. Silniczek się cofa. Baterie nowe
-
klew
Ok, to wrzuć screena z apki gdy jest (i) widoczne.Szrek wrote: Mon Jan 05, 2026 10:37 pm Już takie próby przeprowadziłem. Silniczek się cofa. Baterie nowe
Chyba, że wcale się nie łączy. Wtedy usuń z Boxa, a RC zresetuj do ustawień fabrycznych i spróbuj sparować ponownie. Jeśli to nie pomoże, to skontaktuj się z serwisem Auratona -> pewnie do wymiany.
-
Szrek
Z apki już usuwałem, robiłem reset do ustawień fabrycznych i niestety nic to nie dało. Scren z apki z (i)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
Kliknij na to (i) i wtedy zrób screenSzrek wrote: Mon Jan 05, 2026 11:45 pm Z apki już usuwałem, robiłem reset do ustawień fabrycznych i niestety nic to nie dało. Scren z apki z (i)
-
Szrek
Proszę
-
klew
Ok, niestety nie ma tu odczytu baterii ani sygnału radia.
Proponuję skontaktować się z Waldkiem z serwisu Auratona. Jutro większość ludzi wraca do normalnej pracy, więc pewnie Waldek też się odezwie