Mew-01 Zawieszenie

cinas
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Witam
Mew-01 wersja oprogramowania to 2.8.61
Jak uruchomimy na tym sofcie aktualizację to mew przechodzi do aktualizacji i wisi - nie wychodzi z funkcji aktualizacji - wisiał 8 h do czasu resetu
Sprawdzone na 2 licznikach taki sam efekt
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

cinas wrote: Mon Jan 05, 2026 3:04 pm Witam
Mew-01 wersja oprogramowania to 2.8.61
Jak uruchomimy na tym sofcie aktualizację to mew przechodzi do aktualizacji i wisi - nie wychodzi z funkcji aktualizacji - wisiał 8 h do czasu resetu
Sprawdzone na 2 licznikach taki sam efekt
Co to znaczy "nie wychodzi z aktualizacji i wisi"? Jak się zachowuje dioda? Czy w tym czasie działa, czy nie?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
cinas

Dioda cały czas pulsuje jak podczas aktualizacji i nie wychodzi z tego trybu , w tym czasie licznik jest nie dostępny i nie liczy
klew

cinas wrote: Tue Jan 06, 2026 8:12 am Dioda cały czas pulsuje jak podczas aktualizacji i nie wychodzi z tego trybu , w tym czasie licznik jest nie dostępny i nie liczy
Możesz nagrać filmik na którym widać jak miga dioda?
cinas

Działo się tak w niedzielę o 18:30 - znajomy przysłał mi informacje sprawdziłem to u siebie i tez wisiał do 19:02 do 8:32 jak się zorientowałem iż brak pomiaru
Dziś sprawdziłem u siebie na 3 licznikach ( na tym wiszący również ) na żadnym się to nie wydarzyło , dziś nie ma zawieszania

Podsyłam co dostałem Link do video

Licznik jak był zawieszony to liczył zużycie energii , sprawdziłem są dane na wykresach i zużycie jest równo rozłożone w czasie przerwy
klew

cinas wrote: Tue Jan 06, 2026 9:22 am Działo się tak w niedzielę o 18:30 - znajomy przysłał mi informacje sprawdziłem to u siebie i tez wisiał do 19:02 do 8:32 jak się zorientowałem iż brak pomiaru
Dziś sprawdziłem u siebie na 3 licznikach ( na tym wiszący również ) na żadnym się to nie wydarzyło , dziś nie ma zawieszania

Podsyłam co dostałem Link do video

Licznik jak był zawieszony to liczył zużycie energii , sprawdziłem są dane na wykresach i zużycie jest równo rozłożone w czasie przerwy
To miganie to tryb konfiguracji. Z niego trzeba wyjść klikając "save&reset" lub krótko przyciskiem cfg
cinas

Dokładnie tak zrobiłem "save&reset"
Znajomy co podesłał to video również tak robił , byłem z nim na telefonie , taki stan był powtarzalny robiliśmy u niego to 4 razy i po restarcie licznika taki był stan , jedynie krótkie naciśniecie przycisku na obudowie powodowało drugi restart i wyjście z tego trybu
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Czy aby nie zresetowałeś licznika do ustawień fabrycznych przytrzymując ponownie config jak już urządzenie było w trybie konfiguracji ? Wtedy Save&restart nie wyjdzie z tego trybu. Inny powód może być taki, że tak na prawdę nie napisałeś przycisku tylko aktywowałeś ekran. Po naciśnięciu przycisku powinieneś zobaczyć „Data saved”.

To miganie to nie jest aktualizacja. Tym bardziej nie oznacza zatwierdzania się MEW-a.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
cinas

Nie, nie resetowałem, dane w liczniku są nie ustawiłem na nowo danych w liczniku ,
Podczas mrugania tej diody nie rozgłaszał sieci wifi zamel.......
Miałem potwierdzenie Data saved , wtedy wykonał się restart licznika i tak został na kilka godzin do czasu ponownego naciśnięcia przycisku reset na obudowie
klew

cinas wrote: Tue Jan 06, 2026 8:53 pm Nie, nie resetowałem, dane w liczniku są nie ustawiłem na nowo danych w liczniku ,
Podczas mrugania tej diody nie rozgłaszał sieci wifi zamel.......
Miałem potwierdzenie Data saved , wtedy wykonał się restart licznika i tak został na kilka godzin do czasu ponownego naciśnięcia przycisku reset na obudowie
Czy to się u Ciebie dzieje za każdym razem jak wchodzisz w tryb cfg?

Return to “ZAMEL MEW-01”