Jak pisałem wcześniej działo się to 04.01.26 w niedzielę w 2 lokalizacjach i 2 licznikach i było powtarzalne
Wczoraj sprawdzałem na 3 licznikach i nie było tego problemu
Mew-01 Zawieszenie
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ok, na razie nie mam na to pomysłu.cinas wrote: Wed Jan 07, 2026 7:52 am Jak pisałem wcześniej działo się to 04.01.26 w niedzielę w 2 lokalizacjach i 2 licznikach i było powtarzalne
Wczoraj sprawdzałem na 3 licznikach i nie było tego problemu
Gdyby problem powrócił to:
1. Nagraj zachowanie diody - takie systematyczne szybkie miganie (300 ms / 300 ms) to tryb konfiguracyjny, a nie aktualziacja softu (wtedy naparza na maksa szybko i robi nieregularne przerwy)
2. Sprawdź czy na 100% nie rozgłasza sieci.
3. Jeśli miga jak w cfg i nie rozgłasza sieci, to w sumie nic nie powinno dać się z nim zrobić.
4. Wtedy naciśnij krótko przycisk config na obudowie - najlepiej nagrywaj filmikiem zachowanie diody.
Jedyny pomysł jest taki, że coś tam się wydarzyło, że z jakiegoś powodu nie ESP nie zrobiło resetu boarda. Tam są wyłączane różne funkcje i timery, więc prawie wszystko powinno przestać działać, ale timer od migania diodą nie jest wyłączany, więc powinna dalej migać, gdyby restart jakoś nie przeszedł. Ale nigdy się nie spotkałem z tym, aby ESP nie wykonało miękkiego resetu, gdy się to odpali.
Najlepsze suple dla Twojego domu