ROW-1 - włączanie 13 lamp LED

Sterownik jednokanałowy
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

tkaczuu wrote: Mon Dec 15, 2025 11:10 am Dzień dobry. Dziękuję za podpowiedzi.
Mam jeszcze jeden RNW-1 do wyzwolenia zamknięcia wszystkich rolet.
Zakładam, że do niego nie potrzeba mieć żadnego stycznika?
RNW to tylko "zdalny przycisk". On nie ma żadnego przekaźnika i do niego żadnych świateł się nie da podłączyć.
Także do RNW podłączasz przycisk(i) (maks. 4) i w Cloud ustawiasz czym ma sterować -> czy włączać oświetlenie na ROW, czy sterorować roletami na SRW, czy też bramą na SBW :) - i wiele innych.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
tkaczuu

Do RNW chcę przypisać 9 rolet do jednoczesnego zamknięcia/otwarcia. W każdym lokalnie zamontowanie są SRW-1.
RNW 1 nie obsłuży zamknięcia 9 na raz?
klew

tkaczuu wrote: Mon Dec 15, 2025 11:41 am Do RNW chcę przypisać 9 rolet do jednoczesnego zamknięcia/otwarcia. W każdym lokalnie zamontowanie są SRW-1.
RNW 1 nie obsłuży zamknięcia 9 na raz?
Obsłuży. Rolety dodajesz do grupy (lub sceny - jeśli chchesz tam coś inaczej zrobić - np. zamknięcie czegoś na 90%, a inna z jakimś opóźnieniem).
tkaczuu

Czy mROW-02 ma takie same funkcjonalności jak ROW-01 tylko jest od niego mniejszy i może obsłużyć dwa kanały?
klew

tkaczuu wrote: Wed Jan 07, 2026 3:49 pm Czy mROW-02 ma takie same funkcjonalności jak ROW-01 tylko jest od niego mniejszy i może obsłużyć dwa kanały?
mROW ma pomiary energii, napięcia itp.
Ma też funkcję automatu schodowego, którego starsze RoW-01 nie mają
tkaczuu

Czy ROW-1 można podłączyć do przycisku podwójnego? Chodzi tylko o sterowanie jednym kanałem.
Ma spełniać tą samą funkcjonalność - włączenie 13 lampek. Drugi przycisk nie musi być podpięty i działać lokalnie.
klew

tkaczuu wrote: Wed Jan 07, 2026 7:28 pm Czy ROW-1 można podłączyć do przycisku podwójnego? Chodzi tylko o sterowanie jednym kanałem.
Ma spełniać tą samą funkcjonalność - włączenie 13 lampek. Drugi przycisk nie musi być podpięty i działać lokalnie.
Ogólnie ROW-01 ma dwa wejścia na przyciski. Domyślnie przełączają stan wyjścia, ale można to wyłączyć. Można też dla obu przycisków niezależnie ustawić jakieś wyzwalacze akcji w Cloud
tkaczuu

Jeżeli ma dwa wejścia na przyciski to czy można stosując klasyczny przycisk bistabilny podwójny podpiąć do sterownia 2 różne kanały np. 13 lampek (przycisk 1) i (przycisk 2) lampa garaż?

Zacisk IN1 jest pod wejście monostabilne. Czy da się je przestawić również na bistabilne?

Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

tkaczuu wrote: Thu Jan 08, 2026 8:21 am Jeżeli ma dwa wejścia na przyciski to czy można stosując klasyczny przycisk bistabilny podwójny podpiąć do sterownia 2 różne kanały np. 13 lampek (przycisk 1) i (przycisk 2) lampa garaż?
Tak, da się. Ale podstawowy warunek to lampa w garażu również jest sterowana z drugiego ROW-01.
Tak jak wkleiłeś schemat podłączenia, to na nim jest jeden odbiornik (żarówka) oznaczony kołem z krzyżykiem. Nie ma zatem jak podłączyć drugiej lampy z garażu. Jeśli masz pewność, że 5A na styku wystarczy Ci na sterowanie 13 lampami LED, to zastosuj ROW-02.
tkaczuu wrote: Thu Jan 08, 2026 8:21 am Zacisk IN1 jest pod wejście monostabilne. Czy da się je przestawić również na bistabilne?
Można przestawić. Mogą być oba bistabilne lub oba monostabilne.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
tkaczuu

Do lampek zastosowany zostanie Stycznik instalacyjny EATON Z-SCH230/1/25-20.
Czy kupując mROW-02 (mniejszy i łatwiej zmieścić w puszcze) zachowa tą samą funkcjonalność ustawienia dwóch bistabilnych przycisków - 1 Przycisk Lampki led, 2 przycisk - lampa garaż?

Return to “ZAMEL ROW-01”