Powiadomienia SUPLA

Mike

klew wrote: Fri Jan 09, 2026 11:43 pm
Dłuższe przytrzymanie przycisku "config", gdy urządzenie jest w trybie konfiguracyjnym, odpala reset do ustawień fabrycznych.
Nalezy ustawić "firmware update" na "yes" i kliknąć "save&restart" - jeśli u Ciebie nie ma tego przycisku, to kliknąć "save" a następnie krótko przycisnąć przycisk "config" na obudowie.
Dioda powinna na chwilę zgasnąć, potem będzie się łączył z Wi-Fi. Następnie będzie z 20-30 sekund "naparzał" diodą - to znak, że się aktualizuje. Jak to szybkie miganie trwa krótko (2-3 s), to update się nie wydarzył, jak go nie było to też się nie zaktualizuje.
Dziękuję za instrukcję. Będę próbował tak zrobić aktualizację.
P__G

Mam dokładnie ten sam problem: jak spada temperatura zaczyna się wyzwalanie reakcji. Napęd FAAC 740 i SBW-02/ANT (2.8.58) i nie wiem, który z tych dwóch szaleje. Stany bramy mam z centralki napędu więc możliwe, że to FAAC. Od wiosny do jesieni spokój a na zimę wszystkie reakcje muszę wyłączać.
Maciek663
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

P__G wrote: Sat Jan 10, 2026 6:06 pm Mam dokładnie ten sam problem: jak spada temperatura zaczyna się wyzwalanie reakcji. Napęd FAAC 740 i SBW-02/ANT (2.8.58) i nie wiem, który z tych dwóch szaleje. Stany bramy mam z centralki napędu więc możliwe, że to FAAC. Od wiosny do jesieni spokój a na zimę wszystkie reakcje muszę wyłączać.
Może to jakieś fałszywe stany nieustalone? Można próbować wysyłać powiadomienia poprzez sceny z opóźnieniem np 2 sekudowym, wtedy takie krótkotrwałe zmiany stanów nie wyrzucają powiadomień.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

P__G wrote: Sat Jan 10, 2026 6:06 pm Mam dokładnie ten sam problem: jak spada temperatura zaczyna się wyzwalanie reakcji. Napęd FAAC 740 i SBW-02/ANT (2.8.58) i nie wiem, który z tych dwóch szaleje. Stany bramy mam z centralki napędu więc możliwe, że to FAAC. Od wiosny do jesieni spokój a na zimę wszystkie reakcje muszę wyłączać.
Jeśli to zależy od temperatury to może jakiś czujnik nie styka ze względu na zmianę rozmiaru z powodu temperatury
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Dokładnie tak jak Krzysiek pisze, ja mam furtkę która z 10-12 lat jest zamontowana w tym samym miejscu i poprzez cały rok zamyka się prawidłowo, ale jak przychodzą mrozy -10, -20 to słupki furtki się tak rozjeżdżają że nawet podwójne przekręcenie klucza nie zamyka jej.
Ziemia niestety pracuje a z nią fundamenty bram itd...
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

robertklepacki94 wrote: Sat Jan 10, 2026 10:17 pm Dokładnie tak jak Krzysiek pisze, ja mam furtkę która z 10-12 lat jest zamontowana w tym samym miejscu i poprzez cały rok zamyka się prawidłowo, ale jak przychodzą mrozy -10, -20 to słupki furtki się tak rozjeżdżają że nawet podwójne przekręcenie klucza nie zamyka jej.
Ziemia niestety pracuje a z nią fundamenty bram itd...
Tutaj najbardziej kurczą się podłużne elementy metalowe.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Ogólna dyskusja”