Heatpol nowy model grzałki wifi - test

prenrzyk
Been thanked: 1 time

Inaczej nie sprzedają niż z takim elementem.
Grzałkę można na pewno wykręcić i dać nową - tylko jaką ?
Bo ja nie czaje już, każdy sprzedawca mi co innego pisał :/

Zamówię:
https://heatpol.pl/sklep/product/grzalk ... -z-wtyczka

Wydaje mi się ze będzie wizualnie pasować, rozumiem że ten zestaw ma grzałkę + sterownik czyli komplet.
Płyn który jest w grzejniku dolać/wymienić ?
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

KrzysztofS wrote: Thu Jan 08, 2026 10:32 pm Ciąg dalszy zdjęć. Brak grzania i temperatura w środku kaloryfera.
Tu pewnie zadziałało zabezpieczenie temperatury wody w grzejniku które jest ustawione na 65 stopni max możemy ustawić na 70 stopni .
Potwierdza to że użytkownik powinien być poinformowany coś na wzór info o otwarciu okna . Bo tak naprawdę grzejnik oddaje ciepło realizując zadaną temperaturę pomieszczenia jedynie w tej sytuacji grzałka nie jest włączona .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
malarz
Been thanked: 2 times

prenrzyk wrote: Sat Jan 10, 2026 6:53 pm Wydaje mi się ze będzie wizualnie pasować, rozumiem że ten zestaw ma grzałkę + sterownik czyli komplet.
Płyn który jest w grzejniku dolać/wymienić ?
Nie mam bladego pojęcia.

Kiedy pisałeś maila do Heatpolu? Oni raczej chętnie pomagają klientom. W odpowiedzi na maila do mnie nawet serwis zadzwonił jak opisałem im swój problem. Na stronie mają komunikat: "Przerwa świąteczna ! Uprzejmie informujemy, że nasza firma będzie zamknięta od 22 grudnia do 6 stycznia. Zamówienia będą realizowane od 12 stycznia." - mieli długą przerwę, więc może jeszcze czeka na odpowiedź.

Ja bym jednak się poważnie zastanowił nad najprostszym oryginalnym włącznikiem (bez żadnego sterowania - mechaniczne włącz/wyłącz - ustaw na stale włącz) i podłączeniem go z GKW-0x. Powinieneś mieć znacznie mniej problemów.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
prenrzyk
Been thanked: 1 time

Informacyjnie - odpisali - tak jak podejrzewałem - prostokąt będzie pasować - przyjdzie zamontuje - będę testował.

EDIT:
Zapomniałem napisać - wszystko działa jak trzeba - wymieniłem grzałkę, podłączyłem, szybki config i grzeje :)
Zauważyłem że jak jest wyłączony to jak by piszczał cichutko ?
KrzysztofS
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

heatpol_2025 wrote: Fri Nov 28, 2025 1:11 pm Szanowni!

Wprowadzamy właśnie do sprzedaży nowy model H+ wifi z czujnikiem zewnętrznym.

https://heatpol.pl/sklep/product/grzalk ... nsor-300w/

Poszukujemy 5 chętnych forumowiczów do testowania grzałki w grzejniku łazienkowym.

Zewnętrzny czujnik temperatury otoczenia, rozłączny sterownik ułatwiający montaż, opcja dopasowania kształtem i kolorem do grzejnika.

W porównaniu z poprzednim modelem - brak pilota jako czujnika temperatury, bardziej intuicyjny interfejs, timer 24h.

Moc grzałki do testów: 300W lub 600W - prosimy o zamieszczenie zdjęcia lub parametrów grzejnika na forum.

Będziemy wdzięczni za informacje odnośnie:
  • stopnia trudności montażu
  • konfiguracji (zwłaszcza IOS)
  • pracy czujnika
  • przydatności timera (ficzer czy wodotrysk 😅)

Mile widziane zgłoszenia użytkowników, którzy mają fotowoltaikę.

Czekamy na zgłoszenia do 6 grudnia, Mikołaj wybierze 5 osób ze zgłoszeń.🙂
No to nie pocieszyłem się za długo z używania grzałki 😔
Ale od początku.
Okres przejściowy, ogrzewanie domu wyłączone ale w łazience przydałoby się trochę ciepelka. No to po kilku miesiącach włączamy na nowo grzałkę.
Dwa dni podziałała normalnie a później zaczęła się resetować. Wyglądało to tak, jakby na chwilę przygasło podświetlenie, później pokazały się jakieś symbole, znowu temperatura, 2-3 sekundy Ok i znów to samo. Nie można było przełączyć w konfigurację ani nawet zresetować z cloud. Czasem zaczynała grzać 2-3 sekundy, czasem zrobiła off - dawała się raz na jakiś czas włączyć z apki. Po kilku godzinach takiego zachowania przestała działać całkowicie. Nic nie wyświetla a w aplikacji i cloud jest rozłączona. Szkoda, bo teraz gdy najbardziej jest potrzebna, to nie działa 😔
Gniazdko, do którego była podłączona jest sprawne ale dla pewności podłączyłem pod inne. Brak reakcji.
Bo odłączeniu termostatu od samej grzałki (w kaloryferze) moduł też nie daje oznak życia.
Pytanie do @heatpol_2025 co dalej z tym egzemplarzem testowym? Jest coś co mogę jeszcze sprawdzić samemu?
Krzysztof
heatpol_2025

Dzień dobry,

Zdalnie raczej nie zaradzimy, niestety.😥 Przykro nam, że sprzęt zawiódł.
Bardzo prosimy pacjenta zdemontować i bezpiecznie zapakować do pudełka (wystarczy sam sterownik).
Odbierzemy i zobaczymy co się stało.

W sprawie daty odbioru prosimy PW.

Miłego dnia!
KrzysztofS
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

heatpol_2025 wrote: Mon May 04, 2026 8:12 am Dzień dobry,

Zdalnie raczej nie zaradzimy, niestety.😥 Przykro nam, że sprzęt zawiódł.
Bardzo prosimy pacjenta zdemontować i bezpiecznie zapakować do pudełka (wystarczy sam sterownik).
Odbierzemy i zobaczymy co się stało.

W sprawie daty odbioru prosimy PW.

Miłego dnia!
Dziękuję za szybką reakcję.
Wysłałem PW.
Pozdrawiam
Krzysztof

Return to “Nowości”