Inaczej nie sprzedają niż z takim elementem.
Grzałkę można na pewno wykręcić i dać nową - tylko jaką ?
Bo ja nie czaje już, każdy sprzedawca mi co innego pisał :/
Zamówię:
https://heatpol.pl/sklep/product/grzalk ... -z-wtyczka
Wydaje mi się ze będzie wizualnie pasować, rozumiem że ten zestaw ma grzałkę + sterownik czyli komplet.
Płyn który jest w grzejniku dolać/wymienić ?
Heatpol nowy model grzałki wifi - test
-
LukiSpajder
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 34 times
Tu pewnie zadziałało zabezpieczenie temperatury wody w grzejniku które jest ustawione na 65 stopni max możemy ustawić na 70 stopni .KrzysztofS wrote: Thu Jan 08, 2026 10:32 pm Ciąg dalszy zdjęć. Brak grzania i temperatura w środku kaloryfera.
Potwierdza to że użytkownik powinien być poinformowany coś na wzór info o otwarciu okna . Bo tak naprawdę grzejnik oddaje ciepło realizując zadaną temperaturę pomieszczenia jedynie w tej sytuacji grzałka nie jest włączona .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
malarz
- Been thanked: 2 times
Nie mam bladego pojęcia.prenrzyk wrote: Sat Jan 10, 2026 6:53 pm Wydaje mi się ze będzie wizualnie pasować, rozumiem że ten zestaw ma grzałkę + sterownik czyli komplet.
Płyn który jest w grzejniku dolać/wymienić ?
Kiedy pisałeś maila do Heatpolu? Oni raczej chętnie pomagają klientom. W odpowiedzi na maila do mnie nawet serwis zadzwonił jak opisałem im swój problem. Na stronie mają komunikat: "Przerwa świąteczna ! Uprzejmie informujemy, że nasza firma będzie zamknięta od 22 grudnia do 6 stycznia. Zamówienia będą realizowane od 12 stycznia." - mieli długą przerwę, więc może jeszcze czeka na odpowiedź.
Ja bym jednak się poważnie zastanowił nad najprostszym oryginalnym włącznikiem (bez żadnego sterowania - mechaniczne włącz/wyłącz - ustaw na stale włącz) i podłączeniem go z GKW-0x. Powinieneś mieć znacznie mniej problemów.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
-
prenrzyk
- Been thanked: 1 time
Informacyjnie - odpisali - tak jak podejrzewałem - prostokąt będzie pasować - przyjdzie zamontuje - będę testował.
EDIT:
Zapomniałem napisać - wszystko działa jak trzeba - wymieniłem grzałkę, podłączyłem, szybki config i grzeje
Zauważyłem że jak jest wyłączony to jak by piszczał cichutko ?
EDIT:
Zapomniałem napisać - wszystko działa jak trzeba - wymieniłem grzałkę, podłączyłem, szybki config i grzeje
Zauważyłem że jak jest wyłączony to jak by piszczał cichutko ?
No to nie pocieszyłem się za długo z używania grzałkiheatpol_2025 wrote: Fri Nov 28, 2025 1:11 pm Szanowni!
Wprowadzamy właśnie do sprzedaży nowy model H+ wifi z czujnikiem zewnętrznym.
https://heatpol.pl/sklep/product/grzalk ... nsor-300w/
Poszukujemy 5 chętnych forumowiczów do testowania grzałki w grzejniku łazienkowym.
Zewnętrzny czujnik temperatury otoczenia, rozłączny sterownik ułatwiający montaż, opcja dopasowania kształtem i kolorem do grzejnika.
W porównaniu z poprzednim modelem - brak pilota jako czujnika temperatury, bardziej intuicyjny interfejs, timer 24h.
Moc grzałki do testów: 300W lub 600W - prosimy o zamieszczenie zdjęcia lub parametrów grzejnika na forum.
Będziemy wdzięczni za informacje odnośnie:
- stopnia trudności montażu
- konfiguracji (zwłaszcza IOS)
- pracy czujnika
- przydatności timera (ficzer czy wodotrysk
)
Mile widziane zgłoszenia użytkowników, którzy mają fotowoltaikę.
Czekamy na zgłoszenia do 6 grudnia, Mikołaj wybierze 5 osób ze zgłoszeń.![]()
Ale od początku.
Okres przejściowy, ogrzewanie domu wyłączone ale w łazience przydałoby się trochę ciepelka. No to po kilku miesiącach włączamy na nowo grzałkę.
Dwa dni podziałała normalnie a później zaczęła się resetować. Wyglądało to tak, jakby na chwilę przygasło podświetlenie, później pokazały się jakieś symbole, znowu temperatura, 2-3 sekundy Ok i znów to samo. Nie można było przełączyć w konfigurację ani nawet zresetować z cloud. Czasem zaczynała grzać 2-3 sekundy, czasem zrobiła off - dawała się raz na jakiś czas włączyć z apki. Po kilku godzinach takiego zachowania przestała działać całkowicie. Nic nie wyświetla a w aplikacji i cloud jest rozłączona. Szkoda, bo teraz gdy najbardziej jest potrzebna, to nie działa
Gniazdko, do którego była podłączona jest sprawne ale dla pewności podłączyłem pod inne. Brak reakcji.
Bo odłączeniu termostatu od samej grzałki (w kaloryferze) moduł też nie daje oznak życia.
Pytanie do @heatpol_2025 co dalej z tym egzemplarzem testowym? Jest coś co mogę jeszcze sprawdzić samemu?
Krzysztof
-
heatpol_2025
Dzień dobry,
Zdalnie raczej nie zaradzimy, niestety.
Przykro nam, że sprzęt zawiódł.
Bardzo prosimy pacjenta zdemontować i bezpiecznie zapakować do pudełka (wystarczy sam sterownik).
Odbierzemy i zobaczymy co się stało.
W sprawie daty odbioru prosimy PW.
Miłego dnia!
Zdalnie raczej nie zaradzimy, niestety.
Bardzo prosimy pacjenta zdemontować i bezpiecznie zapakować do pudełka (wystarczy sam sterownik).
Miłego dnia!
Dziękuję za szybką reakcję.heatpol_2025 wrote: Mon May 04, 2026 8:12 am Dzień dobry,
Zdalnie raczej nie zaradzimy, niestety.Przykro nam, że sprzęt zawiódł.
Miłego dnia!
Wysłałem PW.
Pozdrawiam
Krzysztof