Panowie, Kupiłem i podłączyłem SBW-02 w następujący sposób :
SBW-02 - sterownik bramy
A1 - 10 (+)
A2 - 11
11 - 2
14 - 7
IN1 - FA
IN2 - FC
Brama otwiera się i zamyka, jednak tak jak i poprzednicy za chiny ludowe nie mogę uruchomić zmiany stanu bramy (ikony zamknięta-otwarta).
Przez to nie widząc bramy nie mam żadnej pewności ze została zamknięta...
Czy komuś udało się wydobyć zmianę stanu z tego sterownika ? Kontaktrony raczej odpadają z uwagi na ułożenie płytki... Jeżeli zastosować przekaźniki to prośba o info które i jak podłączyć
Link do instrukcji tego napędu https://docs.came.com/pdf/FA00127-PL.pdf?1435839602
Jak podłączyć Came BX-74 / BX-78 ZBX74-78
-
rafix89
Witam tez mam Came BXV mierzyłem napięcia i miedzy FC/FA a F pokazuje sie 3V AC na chwile przy zamknięciu lub otwarciu a tak jest caly czas 0V a miedzy FC/FA a 11 pinem jest stałe napieci 13V AC dlatego niektórym nie działa stan otwarte zamknięte bo jest caly czas jedno napięcie. Wiec pozostają tylko zewnętrzne kontaktrony.
-
agentusek
BartRice wrote: Fri Jun 11, 2021 7:01 pm Panowie, Kupiłem i podłączyłem SBW-02 w następujący sposób :
SBW-02 - sterownik bramy
A1 - 10 (+)
A2 - 11
11 - 2
14 - 7
IN1 - FA
IN2 - FC
Brama otwiera się i zamyka, jednak tak jak i poprzednicy za chiny ludowe nie mogę uruchomić zmiany stanu bramy (ikony zamknięta-otwarta).
Przez to nie widząc bramy nie mam żadnej pewności ze została zamknięta...
Czy komuś udało się wydobyć zmianę stanu z tego sterownika ? Kontaktrony raczej odpadają z uwagi na ułożenie płytki... Jeżeli zastosować przekaźniki to prośba o info które i jak podłączyć
Link do instrukcji tego napędu https://docs.came.com/pdf/FA00127-PL.pdf?1435839602
Cześć,
czy i w jaki sposób udało Ci się rozwiązać problem ze stanem bramy?
Mam BX708AGS ale widzę, że elektronika z wyjściami podobna i zastanawiam się nad zakupem SBW-01 / SBW-02
dzieki za odpowiedź.
-
modzel133
Witam, odkopuję temat z takim problemem:
2 bramy przesuwne z napędami CAME ZBX74-78. Bramy spięte są według schematu z instrukcji.
W momencie uruchomienia bramy z aplikacji, tylko jedna brama otwiera się i zamyka. Jak spiąć to z drugą bramą?
2 bramy przesuwne z napędami CAME ZBX74-78. Bramy spięte są według schematu z instrukcji.
W momencie uruchomienia bramy z aplikacji, tylko jedna brama otwiera się i zamyka. Jak spiąć to z drugą bramą?
-
modzel133
Niestety nie ja podłączałem, jednak spoglądając na żyły wygląda na połącznie MASTER /SLAVE.
Wydaj mi się że mój problem ma coś wspólnego ze stykami B1 B2
Wydaj mi się że mój problem ma coś wspólnego ze stykami B1 B2
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Jeśli bramy masz podłączone master/slave to sprawa się komplikuje.
Jak dotychczas działały te bramy funkcjonalnie ? Jakie były pierwotne założenia ?
Dlaczego to tak ktoś podłączył ?
Na tym forum to pierwszy znany mi przypadek takiego podłączenia.
Jak dotychczas działały te bramy funkcjonalnie ? Jakie były pierwotne założenia ?
Dlaczego to tak ktoś podłączył ?
Na tym forum to pierwszy znany mi przypadek takiego podłączenia.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
modzel133
Są to 2 bramy przesuwne w firmie, gdzie potrzebny był szeroki wjazd. Podłączenie te udostępnione jest w instrukcji montażu (ktoś dołączył w pierwszym poście w tym temacie). Działało to do tej pory na pilot. Napęd MASTER dostawał sygnał z pilota i przekazywał go do bramy SLAVE. W zasadzie nadal tak działa, ale chcę dorzucić otwieranie z telefonu w przypadku gdy jesteśmy oddaleni (poza zasięgiem pilota). Najłatwiej byłoby podłączyć drugi kanał sterujący z SUPLI do napędu SLAVE, ale brakuje żył, musiałbym przekopywać się pomiędzy napędami i dorzucić dodatkowy kabel.