Witam.
Czy ktoś posiada obsługę suplowego restful api w arduino i może udostępnić w formie przykładu?
Pozdrawiam.
Restful API
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Generalnie restfulAPi ulegnie też zmianie. Nowa wersja będzie inaczej generowała tokeny niż obecna.... ale jeśli chcesz to możesz się wpiąć bezpośrednio już teraz. Możesz przygotować własną implementację na podstawie klienta napisanego w PHP.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Żaden problem. Będę pierwszą osobą, która będzie się cieszyć w momencie gdy będę mógł ogłosić że zamykam projekt SUPLA Scripts bo już nie ma sensuDuch__ wrote: Wed May 30, 2018 11:03 am Myśle o przejściu w Supla Button na Restful Api i pominięcie całkowicie supla.fracz.com -> bez urazy Fracz
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
Stwierdzam tylko tyle.... jak dla mnie porąbany jest ten API. Ani żadnego wsparcia, ani przykładu, nawet nie wiem czemu jak wchodzę na https://app.swaggerhub.com/apis/supla/s ... -api/2.2.0 to zamiast generować authorization: Bearer dla supla.cloud.org to generuje mi dla beta-supla.cloud.org. Po prostu nie czaję tego. Jeszcze chwila, a po prostu zdemontuję moduły i je wywale, bo projekt się nie rozwija, a wręcz się cofa. Jak już coś idzie na dobrej drodze to się okazuje że serwer supla.fracz.com ma być wyłączony. API w ogóle nie opisane, brak przykładu jak to wykorzystać, garstka osób cokolwiek wie i nikt nie chce się podzielić informacjami, a niby takie otwarte oprogramowanie ma być. I ten krzykliwy tekst "Witaj Programisto! Z myślą o Tobie udostępniliśmy interfejs RESTful API, dzięki któremu możesz zintegrować własne rozwiązania IT z SUPLĄ." Gdzie przykłady? Połowa linków z tematu o api już nie działa, więc na co one komu? Czytam tylko stwórz se to, stwórz se tamto. PRZYKŁAD! PRZYKŁAD! PRZYKŁAD!