Obecnie ustawianie alarmów wygląda następująco:
Code: Select all
sht.writeAlertHigh(120, 119, humiOn, humiOff);
sht.writeAlertLow(5, -5, 0, 1);
sht.clearAll();
sht.writeAlertHigh(120, 119, humiOn, humiOff);
sht.writeAlertLow(5, -5, 0, 1);
sht.clearAll();
klew wrote:
Supla::Sensor::VirtualBinary heaterChannel2;
heaterChannel2.setDefaultFunction(SUPLA_CHANNELFNC_BINARY_SENSOR);
heaterChannel2.setInitialCaption("HECA heater");
heaterChannel2.getChannel()->setDefaultIcon(2);
heaterChannel2.clear();
No to jest błąd. Tylko nie wiem gdzie. getDefaultIcon(); zwraca 2, więc wewnątrz klasy jest ok. Cloud i apka pokazuje standardową. Jak ją zmienię w cloudzie to się zmienia też w Apce. Więc problem pewnie leży gdzieś na styku SD i clouda.
Logi pokaż z urządzenia - tak aby bylo widać rejestracjęmalarz wrote: Mon Dec 29, 2025 10:40 pmNo to jest błąd. Tylko nie wiem gdzie. getDefaultIcon(); zwraca 2, więc wewnątrz klasy jest ok. Cloud i apka pokazuje standardową. Jak ją zmienię w cloudzie to się zmienia też w Apce. Więc problem pewnie leży gdzieś na styku SD i clouda.
Jeżeli coś pomoże to jest to "Czujnik binarny, Numer kanału: 7, ID: 20756". Jak trzeba to podam coś jeszcze, ale wydaje mi się, że łatwo Ci będzie odtworzyć problem.
To czekam na poprawkę.klew wrote: Tue Dec 30, 2025 9:21 am Dobra, okazuje się, że serwer nie zna tych nowych ikonek, więc nie pozwala na ustawianie. Problem dotyczy wielu ikon i wielu funkcji![]()
jak rozumiem, nadpisać jednak readValuesFromDevice i zapisywać w niej stan do jakiegoś nowego boola
Proponuję prowadzić dyskusję w jednym miejscumalarz wrote: Mon Jan 19, 2026 7:17 pmjak rozumiem, nadpisać jednak readValuesFromDevice i zapisywać w niej stan do jakiegoś nowego boola
a jak wartość tej zmiennej wrzucać do VirtualBinary? Czegoś nie umiem/nie rozumiem i wolę się dopytać tutaj. Najchętniej bym jakiś podobny przykład obejrzał.
Przy okazji jak już temat VB ujrzał światło dzienne (pytanie do innego tematu), to czy można jakoś zapisywać historię VB w cloudzie? Czy trzeba dodać sobie dodatkowego KPOPa i tam zapisywać 0/1 aby to uzyskać?
Chodzi o