Android auto

YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Jako nowy użytkownik AA - w
1. trakcie jazdy Supla na AA jest nieaktywna (brak urządzeń), dopiero kiedy się zatrzymam pojawia się możliwość otwarcia bramy. Czy to jest prawidłowe zachowanie? IMHO to powinno być ewentualnie tak, że na postoju wszystko jest dostępne, a w trakcie jazdy tylko bramy. W tej chwili są tylko bramy i tylko na postoju.
2. Czy pokazywanie stanu bramy na AA jest nieaktywne? U mnie pokazuje otwartą cały czas - czy to jest poprawnie?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

YoMan wrote: Tue Jan 20, 2026 11:51 am Jako nowy użytkownik AA - w
1. trakcie jazdy Supla na AA jest nieaktywna (brak urządzeń), dopiero kiedy się zatrzymam pojawia się możliwość otwarcia bramy. Czy to jest prawidłowe zachowanie? IMHO to powinno być ewentualnie tak, że na postoju wszystko jest dostępne, a w trakcie jazdy tylko bramy. W tej chwili są tylko bramy i tylko na postoju.
2. Czy pokazywanie stanu bramy na AA jest nieaktywne? U mnie pokazuje otwartą cały czas - czy to jest poprawnie?
Nie wiem czemu twój samochód stwierdza, że supli nie można wykonać w trakcie jazdy. Ta informacja idzie z samochodu i pewnie brakuje mu jakiś certyfikatów, więc musiałbym się dowiedzieć jaka to marka samochodu, żeby móc sprawdzić czemu tak się dzieje. Ogólnie powinna być dostępna w trakcje jazdy i u mnie w Skodzie jest dostępna.
AA działa podobnie jak widżety - nie pokazuje stanu.
Yepestis
Has thanked: 19 times

W zeszłym roku jak pierwszy raz zacząłem używać Android Auto to miałem tak samo że nie mogłem otworzyć bramy w czasie jazdy, zdenerwowało mnie to troszkę 😀 ale na następny dzień, kompletnie nie wiem co się stało ale spróbowałem jeszcze raz i już nie miałem komunikatu że podczas jazdy nie mogę sterować i zaczęło normalnie działać 8-)

Także cuda, Panie cuda... albo Google :lol:
YoMan

mipolansk wrote: Tue Jan 20, 2026 11:55 am
YoMan wrote: Tue Jan 20, 2026 11:51 am Jako nowy użytkownik AA - w
Nie wiem czemu twój samochód stwierdza, że supli nie można wykonać w trakcie jazdy. Ta informacja idzie z samochodu i pewnie brakuje mu jakiś certyfikatów, więc musiałbym się dowiedzieć jaka to marka samochodu, żeby móc sprawdzić czemu tak się dzieje. Ogólnie powinna być dostępna w trakcje jazdy i u mnie w Skodzie jest dostępna.
AA działa podobnie jak widżety - nie pokazuje stanu.
No to powinno działać bo to też VAG (seat/cupra) :(
Jest jakiś sposób weryfikacji?
YoMan
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

YoMan wrote: Tue Jan 20, 2026 5:21 pm No to powinno działać bo to też VAG (seat/cupra) :(
Nie mam pomysłu, poszukam jutro, ale faktycznie powinno działać. A Ty sprawdź czy jutro się sami nie naprawi ;)
YoMan

mipolansk wrote: Tue Jan 20, 2026 5:34 pm
YoMan wrote: Tue Jan 20, 2026 5:21 pm No to powinno działać bo to też VAG (seat/cupra) :(
Nie mam pomysłu, poszukam jutro, ale faktycznie powinno działać. A Ty sprawdź czy jutro się sami nie naprawi ;)
Właśnie się naprawiło :] masakra z tym guglem
YoMan
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

YoMan wrote: Tue Jan 20, 2026 7:22 pm
mipolansk wrote: Tue Jan 20, 2026 5:34 pm
Właśnie się naprawiło :] masakra z tym guglem
Ach ten googiel mogiel :lol:
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila

Return to “Android”