Klub promila [bramka ZigBee]

Moderator: vajera

djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Boja morska na Zigbee? 🤣😜
QLQ

Ja bym chciał zaleldować Koszalin. Bramka uruchomiona n a C6 8MB. Dziś dotarły 4vszt zalania, lecą jeszcze 3 szt PIR, 2szt na kontaktronie do drzwi/ okien i 2szt glowic na grzejniki. Do tego jeszcze zamówione C6 16MB 2SZT.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
djack2017
Been thanked: 1 time

Nie wdając się w szczegóły - czy używając bramki ZigBee jako pośrednika mam możliwość obsłużyć np sterownik Shelly PM2 Gen4 przez serwer supli (założenie kanałów itp)?
Nie chce mi się już pisać oprogramowania na kolejne sterowniki, wolałbym użyć tego co mają zaszyte fabrycznie.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

djack2017 wrote: Tue Jan 20, 2026 1:23 pm Nie wdając się w szczegóły - czy używając bramki ZigBee jako pośrednika mam możliwość obsłużyć np sterownik Shelly PM2 Gen4 przez serwer supli (założenie kanałów itp)?
Nie chce mi się już pisać oprogramowania na kolejne sterowniki, wolałbym użyć tego co mają zaszyte fabrycznie.
Jeśli to Shelly działa na ZigBee to powinno się dać
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
djack2017
Been thanked: 1 time

klew wrote: Tue Jan 20, 2026 1:36 pm
djack2017 wrote: Tue Jan 20, 2026 1:23 pm Nie wdając się w szczegóły - czy używając bramki ZigBee jako pośrednika mam możliwość obsłużyć np sterownik Shelly PM2 Gen4 przez serwer supli (założenie kanałów itp)?
Jeśli to Shelly działa na ZigBee to powinno się dać
OK. Dzięki. Spróbuję to zgłębić.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

vajera wrote: Thu Jan 22, 2026 12:02 pm Prośba - chcę, żeby ten wątek służył tylko i wyłącznie do zgłaszania nowych urządzeń Zigbee.

Zastrzegam sobie prawo do przenoszenia lub usuwania wiadomości niedotyczących tego tematu. :twisted:
Bardzo dobry pomysł! Popieram w 100%!!! :D
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
vajera
Has thanked: 291 times
Been thanked: 161 times

klew wrote: Thu Jan 22, 2026 12:40 pm
vajera wrote: Thu Jan 22, 2026 12:02 pm Prośba - chcę, żeby ten wątek służył tylko i wyłącznie do zgłaszania nowych urządzeń Zigbee.

Zastrzegam sobie prawo do przenoszenia lub usuwania wiadomości niedotyczących tego tematu. :twisted:
Bardzo dobry pomysł! Popieram w 100%!!! :D
:twisted:
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277
PawełPolny
Has thanked: 3 times

Dzień dobry.
Jest to mój pierwszy post na tym Forum, więc wypada się przywitać.
Z tej strony Paweł. Zawodowo zajmuję się budownictwem (konstrukcje) a moim hobby jest elektronika.
Jestem po długiej wymianie wiadomości z kolegą @Zibi_007 (nie wiem kiedy i czy w ogóle ten człowiek śpi :shock:) i za jego namową dołączam do tego klubu. Miałem właśnie zamawiać Esp32-C6, ale Zibi napisał mi, że jutro wyśle mi gotową do użycia bramkę. Nie chce pieniędzy tylko podziękowania. No to teraz mu z całego serca dziękuję :D Trafiłem tutaj trochę przez przypadek, ale widzę, że miałem dużo szczęścia 😁
Mam już kilka urządzeń na Zigbee i wiem, że jakby się nie chciały dodać to mam pisać. Dostałem bardzo szczegółową instrukcję, z której zapewne skorzystam.
Pozdrawiam Wszystkich Klubowiczów
Paweł Polny
Juszczaczek1
Been thanked: 2 times

Witam chciałbym również dołączyć do klubu 😀. Jest gdzieś poradnik jak to zrobić? Najlepiej opisany dla laika takiego jak ja który nie miał z tym do czynienia.
zzrr
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

Juszczaczek1 wrote: Thu Jan 29, 2026 12:45 pm Witam chciałbym również dołączyć do klubu 😀. Jest gdzieś poradnik jak to zrobić? Najlepiej opisany dla laika takiego jak ja który nie miał z tym do czynienia.
Jak się zarejestruje Twoja bramka na cloudzie to jesteś w Klubie. :) ;)

Return to “Bramka ZigBee”