Witam Panowie, mam problem z głowicami Auraton Radiator Controller....
Zakupiłem w różnych miejscach w ostatnim tygodniu 15 sztuk glowic. Przy instalacji na grzejnikach jedna od razu pokazywała blad kalibracji zaraz po pierwszym montażu... Zakupiłem kolejna, a ta mowie zajmę sie pozniej.... dzis po ok 3 dniach odmówiła posłuszeństwa kolejna.... dzialal i wczoraj wieczorem wyświetlił sie blad kalibracji głowicy.....
Po jej zdjęciu z zaworu zauważyłem ze cos w niej lata...
Po przechyleniu wypadły elementy ale niestety wpadły do kratki ściekowej w garażu ba tam była zainstalowana glowca.....
Rozebralem ja i okazuje sie ze brakuje jakiegoś układu sclonego 5 pinowego oraz tranzystora....
Sprawdziłem ze w tej co nie działała od początku jest brak tych samych elementów...
Zdjąłem działająca głowice obok nie rozbierając jej, bo elementy widoczne są po zdjęciu klapki w okolicy lewej baterii....
Czy ktoś tez mial taki przypadek?
Czy to jakaś wadliwa partia, czy większy blad produkcyjny?
Pytanie do administratorów i ludzi z Auratona, co zrobić z tym dalej?
Czy inwestycja - nie mala bo na osuplowanie ogrzewania w domu Auratonem wydalem kilka tysięcy zł nie okaże sie klapa jak zaczną padać koleje elementy??
Pozdrawiam i czekam na info.
Wada produkcyjna Auraton Radiator Controller?? Co z tym zrobić dalej??
-
JaCa77
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Co z tym dalej zrobić to ci nie powiem ale na 90% wiem co było przyczyną, zwłaszcza pacząc na zmasakrowaną obudowę.
Otwierałeś klapkę śrubokrętem i albo wpadł ci do srodka lub za głęboko go włożyłeś i wyrwałeś ten układ. Były już takie przypadki na forum.
Ja mam głowice od samogo początku istnienia boxa, otiwrałem je już kilku krotnie i na obudowie nie ma nawet śladu a u ciebie.......
viewtopic.php?p=191484#p191484
Otwierałeś klapkę śrubokrętem i albo wpadł ci do srodka lub za głęboko go włożyłeś i wyrwałeś ten układ. Były już takie przypadki na forum.
Ja mam głowice od samogo początku istnienia boxa, otiwrałem je już kilku krotnie i na obudowie nie ma nawet śladu a u ciebie.......
viewtopic.php?p=191484#p191484
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
JaCa77
Proszę o sensowne odpowiedzi a nie co ja zrobiłem. Nic nie zrobiłem.....zmasakrowana obudowa? Człowieku ogarnij sie to plastik. Ty pewnie otwierasz jednym palcem. Ja w takim razie wytłumaczysz drugi przypadek....
Nowy w kartonie jest bez klapki, bo ta zapakowana jest w folii ?
Nie chce gdybania tylko mądrych odpowiedzi. Elektronika zajmuje sie ponad 30 lat więc nie potrzebuje tradycyjnych głupich komentarzy....
Nowy w kartonie jest bez klapki, bo ta zapakowana jest w folii ?
Nie chce gdybania tylko mądrych odpowiedzi. Elektronika zajmuje sie ponad 30 lat więc nie potrzebuje tradycyjnych głupich komentarzy....
-
JaCa77
..poza tym tez ze "zmasakrowana obudowa" jak tqiwrdzisz i widzisz jest kompletny i działa....
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Było na forum kilka takich przypadków. Najczęściej jest to uszkodzenie mechaniczne (przy otwieraniu albo baterią przy wkładaniu).
Nie twierdzę, że to Ty zrobiłeś. Pytanie czy głowica była oryginalnie zapakowana? Nie wiem czy tam są jakieś plomby/naklejki. Może ktoś wcześniej to kupił, uszkodził i zamiast normalnie to zgłosić, to zrobił zwrot.
Skontaktuj się z serwisem Auratona, albo poczekaj aż Waldek sam się tutaj odezwie.
Ja bym od razu sprawdził pozostałe głowice - zaczynając od oceny czy mógł być wcześniej rozpakowany.
Nie twierdzę, że to Ty zrobiłeś. Pytanie czy głowica była oryginalnie zapakowana? Nie wiem czy tam są jakieś plomby/naklejki. Może ktoś wcześniej to kupił, uszkodził i zamiast normalnie to zgłosić, to zrobił zwrot.
Skontaktuj się z serwisem Auratona, albo poczekaj aż Waldek sam się tutaj odezwie.
Ja bym od razu sprawdził pozostałe głowice - zaczynając od oceny czy mógł być wcześniej rozpakowany.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Tak na kartonach Auratona są plomby(i to dość dobrej jakości), a klapki są osobno pakowane z tego co pamiętam. Dodatkowo na każdym kartonie jest chyba znak z kontroli jakości, być może Auraton pakuje to pod wizją.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
[email protected]
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 18 times
Witam. Na zdjęciach widać, że elementy zostały uszkodzone mechanicznie/zerwane razem ze ścieżkami najprawdopodobniej na skutek nieostrożnego otwierania komory baterii - został sam laminat. Na pierwszym zdjęciu widać, że obudowa jest "zmęczona" jakimś ostrym narzędziem. Głowice były kupowane w kilku miejscach...czy na wszystkich opakowaniach były fabryczne plomby? Czy były one pozrywane, albo jakoś niechlujnie przyklejone ponownie? Być może są to głowice z jakichś zwrotów do sprzedawców - jakiś klient wcześniej mógł uszkodzić je mechanicznie, po czym zwrócił je do sprzedawcy, bo nie działają i dostał w zamian nowe bez jakiejkolwiek weryfikacji.JaCa77 wrote: Fri Jan 23, 2026 1:36 am Witam Panowie, mam problem z głowicami Auraton Radiator Controller....
Zakupiłem w różnych miejscach w ostatnim tygodniu 15 sztuk glowic. Przy instalacji na grzejnikach jedna od razu pokazywała blad kalibracji zaraz po pierwszym montażu... Zakupiłem kolejna, a ta mowie zajmę sie pozniej.... dzis po ok 3 dniach odmówiła posłuszeństwa kolejna.... dzialal i wczoraj wieczorem wyświetlił sie blad kalibracji głowicy.....
Po jej zdjęciu z zaworu zauważyłem ze cos w niej lata...
Po przechyleniu wypadły elementy ale niestety wpadły do kratki ściekowej w garażu ba tam była zainstalowana glowca.....
Rozebralem ja i okazuje sie ze brakuje jakiegoś układu sclonego 5 pinowego oraz tranzystora....
Sprawdziłem ze w tej co nie działała od początku jest brak tych samych elementów...
Zdjąłem działająca głowice obok nie rozbierając jej, bo elementy widoczne są po zdjęciu klapki w okolicy lewej baterii....
Czy ktoś tez mial taki przypadek?
Czy to jakaś wadliwa partia, czy większy blad produkcyjny?
Pytanie do administratorów i ludzi z Auratona, co zrobić z tym dalej?
Czy inwestycja - nie mala bo na osuplowanie ogrzewania w domu Auratonem wydalem kilka tysięcy zł nie okaże sie klapa jak zaczną padać koleje elementy??
Pozdrawiam i czekam na info.
Wszystkie głowice przed opuszczeniem zakładu produkcyjnego są przez nas testowane i niemożliwym jest, żeby niesprawne/niekompletne opuściły naszą firmę - nie jest to w naszym interesie, żeby wypuszczać je w takim stanie na rynek.
Mamy tych urządzeń w systemie SUPLA sporo i jeśli zdarzały się takie przypadki jak ten, to były one sporadyczne i ZA KAŻDYM RAZEM były wynikiem uszkodzenia mechanicznego. Za każdym razem też braliśmy to jako producent na klatę i naprawialiśmy takie uszkodzenia bezpłatnie, nawet gdy konieczna była wymiana całej płyty głównej z elektroniką. Tak więc opinie takie jak powyższa uważam za krzywdzące i odrobinę nie na miejscu. Na przyszłość - w takich przypadkach - lepiej od razu odezwać się do naszego serwisu. Na pewno zawsze znajdziemy rozwiązanie satysfakcjonujące dla klienta.
Proszę przysłać uszkodzone głowice do naszego serwisu (adres pod klapką baterii). Od razu się nimi zajmiemy i niezwłocznie odeślemy naprawione urządzenia na wskazany adres.
W.R.
-
JaCa77
Witam, jestem po rozmowie z Panem Waldemarem, wyjaśniłem wszystko nie pisząc już na forum.
Bardzo dobre i profesjonalne podejście do sprawy i klienta.
W weekend pakuję głowice i wysyłam do serwisu.
Dzięki za miłą i rzeczową rozmowę.
Temat uważam za zamknięty
Bardzo dobre i profesjonalne podejście do sprawy i klienta.
W weekend pakuję głowice i wysyłam do serwisu.
Dzięki za miłą i rzeczową rozmowę.
Temat uważam za zamknięty
Ja też tak miałem.
Ale u mnie ewidentnie wina użyszkodnika. Latorośl się nie popisała, użyła śrubokręta i chyba trochę za dużo siły.
Robert został zrugany, ale na tym zdjęciu ewidentnie widać, że delikatnie nikt tego nie otwierał.
Chciałem naprawić sam, bo sprzęt i umiejętności posiadam, ale Waldek z serwisem stanęli na wysokości zadania i w dwa dni miałem naprawione u nich w serwisie
Ale u mnie ewidentnie wina użyszkodnika. Latorośl się nie popisała, użyła śrubokręta i chyba trochę za dużo siły.
Robert został zrugany, ale na tym zdjęciu ewidentnie widać, że delikatnie nikt tego nie otwierał.
Chciałem naprawić sam, bo sprzęt i umiejętności posiadam, ale Waldek z serwisem stanęli na wysokości zadania i w dwa dni miałem naprawione u nich w serwisie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036