[iOS] Wersja 26.1

mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

W Testflight pojawi się w krótce nowa wersja aplikacji Supla 26.1. W tej wersji bez większych rewolucji - dodałem kilka poprawek na tematy, które w ostatnim miesiącu pojawiły się na forum:
- Spróbowałem poprawić wyświetlanie widżetów na liście podczas dodawania nowego widżetu. Komunikat o błędnej konfiguracji widżetu na podglądzie powinien już się nie pojawiać. Gdyby jednak tak nie było to dajcie proszę znać.
- Poprawiony został nieprawidłowo wyświetlający się czas żywotności źródła światła (viewtopic.php?p=224058#p224058)
- Poprawione zostały nieprawidłowo podświetlane przyciski w grupie przełączników (viewtopic.php?p=223200#p223200)
- Zmieniona została trochę obsługa usuwania oraz zmiany kolejnoście zapisanych kolorów/odcieni w widoku detali RGB oraz ściemniacza. Tam zdecydowaliśmy się na usunięciu możliwości przenoszenia elementu po przytrzymaniu. Zamiast tego po przytrzymaniu pojawia się menu kontekstowe, które pozwala na usunięcie, bądź zmianę kolejności.

Zapraszam do testowania i dzielenia się uwagami :)
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Zainstalowane i tak efekt pływającego szkła się pojawił 😁👍
IMG_0339.jpeg
To celowe ze ikony na pasku na dole są blisko siebie
IMG_0341.jpeg

W grupie kanałów ikona wyłącz ma podświetlenie zielone
IMG_0342.jpeg
Te ikony na górnym pasku trochę jaśniejsze - tak mam być ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mipolansk

No więc tak
LukiSpajder wrote: Fri Jan 23, 2026 11:03 am Zainstalowane i tak efekt pływającego szkła się pojawił 😁👍
To nie moja sprawka, to chyba iOS 26 coś takiego wprowadził
LukiSpajder wrote: Fri Jan 23, 2026 11:03 am To celowe ze ikony na pasku na dole są blisko siebie
LukiSpajder wrote: Fri Jan 23, 2026 11:03 am Te ikony na górnym pasku trochę jaśniejsze - tak mam być ?
To też nie było celowe, prawdopodobnie efekt aktualizacji xcode
LukiSpajder wrote: Fri Jan 23, 2026 11:03 am W grupie kanałów ikona wyłącz ma podświetlenie zielone
A tutaj powinno być czerwono..
LukiSpajder

mipolansk wrote: Fri Jan 23, 2026 12:20 pm No więc tak
LukiSpajder wrote: Fri Jan 23, 2026 11:03 am Zainstalowane i tak efekt pływającego szkła się pojawił 😁👍
To nie moja sprawka, to chyba iOS 26 coś takiego wprowadził
Tak to iOS 26 ale w poprzedniej wersji apki nie było przejść szkła a teraz jest 😁a tak z ciekawości to czemu zostały zbliżone ikony na dole do siebie ?

EDIT : źle to zrozumiałem o tych ikonach na dole że to celowe 😉 nie było pytania . Ale to może dlatego jest efekt szkła że są blisko siebie
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

U mnie iOS 26.2 wszytko jest ok, nic z powyższych nie występuje.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
LukiSpajder

robertklepacki94 wrote: Fri Jan 23, 2026 4:29 pm U mnie iOS 26.2 wszytko jest ok, nic z powyższych nie występuje.
:D @ mipolansk działa ekspresowa , już zrobił poprawkę

IMG_0346.jpeg

Potwierdzam wszystko ok 👍 ale będę testował 😉
A efekt szkła znikną kiedy ikony są oddalone od siebie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mipolansk

I tak będziemy musieli do tematu wrócić, bo tylko na rok mogę to zablokować. Potem już będzie obowiązkowe, więc szykują się zmiany na 2027 ;)
LukiSpajder

Pytanie :

W kanale ściemniacza , kiedy przestawimy moc światła sekundę trwa odświeżenie tej wartości , można coś z tym zrobić żeby było szybciej ?- czy tak musi być ?
IMG_0348.jpeg
mipolansk

LukiSpajder wrote: Fri Jan 23, 2026 8:42 pm Pytanie :
W kanale ściemniacza , kiedy przestawimy moc światła sekundę trwa odświeżenie tej wartości , można coś z tym zrobić żeby było szybciej ?- czy tak musi być ?
Sprawdzałem już to, bo w Androidzie mam to tak samo zrobione i tego praktycznie nie widać, a tutaj jakoś to dłużej zajmuje zanim się odświeży. Popatrzę jeszcze.
CitricAcid

Witam,

Korzystam z najnowszej wersji Supli (26.01) na iOS 26.2.1

Mam problem z widgetami. Mianowicie nie da się ich skonfigurować. Na chwilę pojawia się "Wczytuję" i zaraz znika. Załączam zrzut ekranu.

Akcje w centrum sterowania działają ok.

Pozdrawiam

Return to “iOS”