Dodawanie urządzeń
-
Rafi1980
Witam serdecznie, mam sporo urządzeń Supli i nigdy nie było problemów a wczoraj pojawił się problem przy instalacji mRow 02 i mRow 01 tz dodaje urządzenie wpisuje wifi wybieram wykryte urządzenie i od tego momentu mieli i na końcu wyskakuje błąd że nie można dodać urządzenia gdzie na pewno dane wifi podane są prawidłowe. Gdzie mogę szukać przyczyny?
no ja podobny problem mialem kiedyś ale to włąsnie wynikało ze złego hasła do sieci, moze limit urządzeń? albo spróboj polaczyc sie dos ieci urządzenia i potem przez adres 192.168.4.1 i tam uzupelnić dane
-
Patryk90
Router ma możliwość podłączenia określonej liczby urządzeń - limit. Może go osiągnąłeś? Zresetuj router i spróbuj ponownie. Możesz też na telefonie utworzyć hotspot i spróbować dodać przez niego. Jeśli się doda to będziesz wiedział, gdzie leży przyczyna problemu.Rafi1980 wrote: Sat Jan 24, 2026 8:16 am Witam serdecznie, mam sporo urządzeń Supli i nigdy nie było problemów a wczoraj pojawił się problem przy instalacji mRow 02 i mRow 01 tz dodaje urządzenie wpisuje wifi wybieram wykryte urządzenie i od tego momentu mieli i na końcu wyskakuje błąd że nie można dodać urządzenia gdzie na pewno dane wifi podane są prawidłowe. Gdzie mogę szukać przyczyny?
-
Rafi1980
Nie jestem zbyt biegły w tych sprawach czy mógłbyś napisać jak to się robi czy to przez telefon czy muszę przez kompa?
-
Rafi1980
Robiłem przez hotspot i to samo, dodatkowo próbowałem na kilku pastylkach.Patryk90 wrote: Sat Jan 24, 2026 9:45 amRouter ma możliwość podłączenia określonej liczby urządzeń - limit. Może go osiągnąłeś? Zresetuj router i spróbuj ponownie. Możesz też na telefonie utworzyć hotspot i spróbować dodać przez niego. Jeśli się doda to będziesz wiedział, gdzie leży przyczyna problemu.Rafi1980 wrote: Sat Jan 24, 2026 8:16 am Witam serdecznie, mam sporo urządzeń Supli i nigdy nie było problemów a wczoraj pojawił się problem przy instalacji mRow 02 i mRow 01 tz dodaje urządzenie wpisuje wifi wybieram wykryte urządzenie i od tego momentu mieli i na końcu wyskakuje błąd że nie można dodać urządzenia gdzie na pewno dane wifi podane są prawidłowe. Gdzie mogę szukać przyczyny?
-
Rafi1980
Nie jestem zbyt biegły w tych sprawach czy mógłbyś napisać jak to się robi czy to przez telefon czy muszę przez kompa?voytekf wrote: Sat Jan 24, 2026 9:38 am no ja podobny problem mialem kiedyś ale to włąsnie wynikało ze złego hasła do sieci, moze limit urządzeń? albo spróboj polaczyc sie dos ieci urządzenia i potem przez adres 192.168.4.1 i tam uzupelnić dane
jak urzadzenie jest w trybie konfiguracji (szybko miga dioda) to rozglasza siec wifi - podlacz sie do niej (obojetne czy telefon czy komputer) i potem w przegladarce wpisz adres 192.168.4.1 powinna Ci sie walczyc strona urzadzenia z mozliwością konfiguracji i tam mozesz wpisac adres twojego serwera ktory znajdziesz na stronie supli po zalogowaniu klikajac w logo supli oraz dane do docelowej sieci wifi
-
Rafi1980
Dziękuję, spróbuję popoludniuvoytekf wrote: Sat Jan 24, 2026 9:57 am jak urzadzenie jest w trybie konfiguracji (szybko miga dioda) to rozglasza siec wifi - podlacz sie do niej (obojetne czy telefon czy komputer) i potem w przegladarce wpisz adres 192.168.4.1 powinna Ci sie walczyc strona urzadzenia z mozliwością konfiguracji i tam mozesz wpisac adres twojego serwera ktory znajdziesz na stronie supli po zalogowaniu klikajac w logo supli oraz dane do docelowej sieci wifi
-
samir
Cześć,
Mam problem z dodaniem do Wifi sterownika SRW-01. używałem go przez pewien czas, a później przez rok przeleżał w szufladzie, teraz kiedy chce go dodać na działce nie może się połączyć. Próbowałem na 6 różnych routerach i w różnych sieciach, przez aplikacje i bezpośrednio przez zalogowanie na IP sterownika. Oczywiście sieć 2,4 itp... szukałem rozwiązania ale niestety nic nie pomaga. w załączeniu screeny ze statusami. Czy ktoś umie pomóc?
Mam problem z dodaniem do Wifi sterownika SRW-01. używałem go przez pewien czas, a później przez rok przeleżał w szufladzie, teraz kiedy chce go dodać na działce nie może się połączyć. Próbowałem na 6 różnych routerach i w różnych sieciach, przez aplikacje i bezpośrednio przez zalogowanie na IP sterownika. Oczywiście sieć 2,4 itp... szukałem rozwiązania ale niestety nic nie pomaga. w załączeniu screeny ze statusami. Czy ktoś umie pomóc?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Zielona dioda na sterowniku miga zgodnie z opisem w aplikacji?
Jeśli SRW pracował w innej sieci Wi-Fi, to należy go najlepiej zresetować do ustawień fabrycznych. Naciśnij przycisk CONFIG na 5 sekund, puść i ponownie naciśnij przycisk na 5 sekund. Po tej operacji dioda LED powinna migać szybko (podobnie jak jest pokazane w aplikacji w kreatorze dodawania urządzeń).
Jeśli SRW pracował w innej sieci Wi-Fi, to należy go najlepiej zresetować do ustawień fabrycznych. Naciśnij przycisk CONFIG na 5 sekund, puść i ponownie naciśnij przycisk na 5 sekund. Po tej operacji dioda LED powinna migać szybko (podobnie jak jest pokazane w aplikacji w kreatorze dodawania urządzeń).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl