Dodawanie urządzeń

Rafi1980

Witam serdecznie, mam sporo urządzeń Supli i nigdy nie było problemów a wczoraj pojawił się problem przy instalacji mRow 02 i mRow 01 tz dodaje urządzenie wpisuje wifi wybieram wykryte urządzenie i od tego momentu mieli i na końcu wyskakuje błąd że nie można dodać urządzenia gdzie na pewno dane wifi podane są prawidłowe. Gdzie mogę szukać przyczyny?
voytekf
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

no ja podobny problem mialem kiedyś ale to włąsnie wynikało ze złego hasła do sieci, moze limit urządzeń? albo spróboj polaczyc sie dos ieci urządzenia i potem przez adres 192.168.4.1 i tam uzupelnić dane
Patryk90

Rafi1980 wrote: Sat Jan 24, 2026 8:16 am Witam serdecznie, mam sporo urządzeń Supli i nigdy nie było problemów a wczoraj pojawił się problem przy instalacji mRow 02 i mRow 01 tz dodaje urządzenie wpisuje wifi wybieram wykryte urządzenie i od tego momentu mieli i na końcu wyskakuje błąd że nie można dodać urządzenia gdzie na pewno dane wifi podane są prawidłowe. Gdzie mogę szukać przyczyny?
Router ma możliwość podłączenia określonej liczby urządzeń - limit. Może go osiągnąłeś? Zresetuj router i spróbuj ponownie. Możesz też na telefonie utworzyć hotspot i spróbować dodać przez niego. Jeśli się doda to będziesz wiedział, gdzie leży przyczyna problemu.
Rafi1980

Nie jestem zbyt biegły w tych sprawach czy mógłbyś napisać jak to się robi czy to przez telefon czy muszę przez kompa?
Rafi1980

Patryk90 wrote: Sat Jan 24, 2026 9:45 am
Rafi1980 wrote: Sat Jan 24, 2026 8:16 am Witam serdecznie, mam sporo urządzeń Supli i nigdy nie było problemów a wczoraj pojawił się problem przy instalacji mRow 02 i mRow 01 tz dodaje urządzenie wpisuje wifi wybieram wykryte urządzenie i od tego momentu mieli i na końcu wyskakuje błąd że nie można dodać urządzenia gdzie na pewno dane wifi podane są prawidłowe. Gdzie mogę szukać przyczyny?
Router ma możliwość podłączenia określonej liczby urządzeń - limit. Może go osiągnąłeś? Zresetuj router i spróbuj ponownie. Możesz też na telefonie utworzyć hotspot i spróbować dodać przez niego. Jeśli się doda to będziesz wiedział, gdzie leży przyczyna problemu.
Robiłem przez hotspot i to samo, dodatkowo próbowałem na kilku pastylkach.
Rafi1980

voytekf wrote: Sat Jan 24, 2026 9:38 am no ja podobny problem mialem kiedyś ale to włąsnie wynikało ze złego hasła do sieci, moze limit urządzeń? albo spróboj polaczyc sie dos ieci urządzenia i potem przez adres 192.168.4.1 i tam uzupelnić dane
Nie jestem zbyt biegły w tych sprawach czy mógłbyś napisać jak to się robi czy to przez telefon czy muszę przez kompa?
voytekf
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

jak urzadzenie jest w trybie konfiguracji (szybko miga dioda) to rozglasza siec wifi - podlacz sie do niej (obojetne czy telefon czy komputer) i potem w przegladarce wpisz adres 192.168.4.1 powinna Ci sie walczyc strona urzadzenia z mozliwością konfiguracji i tam mozesz wpisac adres twojego serwera ktory znajdziesz na stronie supli po zalogowaniu klikajac w logo supli oraz dane do docelowej sieci wifi
Rafi1980

voytekf wrote: Sat Jan 24, 2026 9:57 am jak urzadzenie jest w trybie konfiguracji (szybko miga dioda) to rozglasza siec wifi - podlacz sie do niej (obojetne czy telefon czy komputer) i potem w przegladarce wpisz adres 192.168.4.1 powinna Ci sie walczyc strona urzadzenia z mozliwością konfiguracji i tam mozesz wpisac adres twojego serwera ktory znajdziesz na stronie supli po zalogowaniu klikajac w logo supli oraz dane do docelowej sieci wifi
Dziękuję, spróbuję popoludniu
samir

Cześć,
Mam problem z dodaniem do Wifi sterownika SRW-01. używałem go przez pewien czas, a później przez rok przeleżał w szufladzie, teraz kiedy chce go dodać na działce nie może się połączyć. Próbowałem na 6 różnych routerach i w różnych sieciach, przez aplikacje i bezpośrednio przez zalogowanie na IP sterownika. Oczywiście sieć 2,4 itp... szukałem rozwiązania ale niestety nic nie pomaga. w załączeniu screeny ze statusami. Czy ktoś umie pomóc?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Zielona dioda na sterowniku miga zgodnie z opisem w aplikacji?

Jeśli SRW pracował w innej sieci Wi-Fi, to należy go najlepiej zresetować do ustawień fabrycznych. Naciśnij przycisk CONFIG na 5 sekund, puść i ponownie naciśnij przycisk na 5 sekund. Po tej operacji dioda LED powinna migać szybko (podobnie jak jest pokazane w aplikacji w kreatorze dodawania urządzeń).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “Pomoc”