@Vajera jak to teraz jest z tymi tematami?
Każde pytanie w osobnym temacie? Nie wiadomo co gdzie zamieszczać/pytać?
Przedtem było wiadomo np. głowice- wszystko co się tyczy głowic.
Teraz histereza już jest osobnym tematem.
Wydaje mi się, że teraz powstał bałagan i można się pogubić.
Może załóż te same tematy, tylko z np. dodatkiem 2026?
Nowe tematy/wątki zigbee
Moderator: vajera
-
vajera
- Has thanked: 289 times
- Been thanked: 161 times
Sam temat głowic miał ponad 200 stron - czasami dyskusja nad jednym problemem zajmował kilka stron, bo przeplatała się z dwoma albo trzema innymi tematami. Wiem, że Ty jesteś w tej elitarnej grupie, która śledzi i bierze aktywny udział w rozwoju bramki praktycznie od samego jej początku, ale powiem szczerze, że ja sam niejednokrotnie miałem problem znaleźć jakiś wątek np. żeby podrzucić komuś link.lukasz06 wrote: Mon Jan 26, 2026 12:19 am @Vajera jak to teraz jest z tymi tematami?
Stwierdziłem, że może spróbujemy innego podejścia, zwłaszcza teraz , gdy mam możliwość moderacji tego podforum. Zawsze można wrócić do poprzedniej koncepcji.
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277
Rozumiem i nawet popieram. Ale nie wiem czy teraz będzie łatwiej znaleźć jakiś wybrany temat, bo np kontynuując np temat głowic, każdy zada pytanie w swoim temacie i może być lipa :0. ale miejmy nadzieję, że się odnajdziemyvajera wrote: Mon Jan 26, 2026 7:08 amSam temat głowic miał ponad 200 stron - czasami dyskusja nad jednym problemem zajmował kilka stron, bo przeplatała się z dwoma albo trzema innymi tematami. Wiem, że Ty jesteś w tej elitarnej grupie, która śledzi i bierze aktywny udział w rozwoju bramki praktycznie od samego jej początku, ale powiem szczerze, że ja sam niejednokrotnie miałem problem znaleźć jakiś wątek np. żeby podrzucić komuś link.lukasz06 wrote: Mon Jan 26, 2026 12:19 am @Vajera jak to teraz jest z tymi tematami?
Stwierdziłem, że może spróbujemy innego podejścia, zwłaszcza teraz , gdy mam możliwość moderacji tego podforum. Zawsze można wrócić do poprzedniej koncepcji.
Nie będzie wcale łatwiej.lukasz06 wrote: Mon Jan 26, 2026 10:40 amRozumiem i nawet popieram. Ale nie wiem czy teraz będzie łatwiej znaleźć jakiś wybrany temat, bo np kontynuując np temat głowic, każdy zada pytanie w swoim temacie i może być lipa :0. ale miejmy nadzieję, że się odnajdziemyvajera wrote: Mon Jan 26, 2026 7:08 amSam temat głowic miał ponad 200 stron - czasami dyskusja nad jednym problemem zajmował kilka stron, bo przeplatała się z dwoma albo trzema innymi tematami. Wiem, że Ty jesteś w tej elitarnej grupie, która śledzi i bierze aktywny udział w rozwoju bramki praktycznie od samego jej początku, ale powiem szczerze, że ja sam niejednokrotnie miałem problem znaleźć jakiś wątek np. żeby podrzucić komuś link.lukasz06 wrote: Mon Jan 26, 2026 12:19 am @Vajera jak to teraz jest z tymi tematami?
Stwierdziłem, że może spróbujemy innego podejścia, zwłaszcza teraz , gdy mam możliwość moderacji tego podforum. Zawsze można wrócić do poprzedniej koncepcji.![]()
Ale tu nie ma złotego środka...
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
bulek68
Jak by tego nie ugryźć to z każdej strony d*pa...
Do tego dochodzi kwetia polegająca na tym że 99% użytkowników jakichkolwiek for ma problem z użyciem funkcji szukaj.
Tak czy inaczej dopiero miałem problem z termostatem.
I sam nie wiedziałem gdzie to napisać bo temat termostaty/głowice był zamknięty.
Mnie się wydaje że jedynym sensownym rozwiązaniamiem było by rozbicie tematów ogólnych na drobniejsze tzn
- termostaty pokojowe
- głowie temostatyczne
- czujniki ruchu
- czujniki obecności
- czujniki T/H
- czujniki zalania
- przyciski klawisze
Itd
I to wszystko osobne tematy - z całą pewnością było by przejrzyściej z uniknięciem "miliona" osobnych tematów z pytaniami dotyczących różnych zagadnień i problemów.
Ps.
Jakie rozwiązanie by nie zostało zastosowane warto by w zamkniętym temacie na końcu pozostawić jakiś drogowskaz. Chociaż by po to by nikt nie zawracał jak ja wczoraj gitary pytaniem gdzie mam opisać swój problem bo temat wydaje mi się odpowiedni już jest zamknięty...
Brawo Ty i ja się z tym zgadzam w 100%bulek68 wrote: Mon Jan 26, 2026 9:13 pmJak by tego nie ugryźć to z każdej strony d*pa...
Do tego dochodzi kwetia polegająca na tym że 99% użytkowników jakichkolwiek for ma problem z użyciem funkcji szukaj.
Tak czy inaczej dopiero miałem problem z termostatem.
I sam nie wiedziałem gdzie to napisać bo temat termostaty/głowice był zamknięty.
Mnie się wydaje że jedynym sensownym rozwiązaniamiem było by rozbicie tematów ogólnych na drobniejsze tzn
- termostaty pokojowe
- głowie temostatyczne
- czujniki ruchu
- czujniki obecności
- czujniki T/H
- czujniki zalania
- przyciski klawisze
Itd
I to wszystko osobne tematy - z całą pewnością było by przejrzyściej z uniknięciem "miliona" osobnych tematów z pytaniami dotyczących różnych zagadnień i problemów.
Ps.
Jakie rozwiązanie by nie zostało zastosowane warto by w zamkniętym temacie na końcu pozostawić jakiś drogowskaz. Chociaż by po to by nikt nie zawracał jak ja wczoraj gitary pytaniem gdzie mam opisać swój problem bo temat wydaje mi się odpowiedni już jest zamknięty...