Paczka dotarła też do mnie.
To, co w niej było, widać na zdjęciu poniżej. Wszystko działa bez zarzutu. Na początku trochę błądziłem i nie do końca ogarniałem co, gdzie i jak, ale dzięki mega szczegółowej instrukcji od Zibi_007 oraz linkom do Forum szybko się podciągnąłem
Wszystkie urządzenia, które miałem, dodały się do bramki bez najmniejszego problemu.
prezentzigbee.jpg
Muszę jeszcze coś wyjaśnić i przy okazji przeprosić.
Swoją przygodę z Forum zacząłem od wymiany wiadomości z Zibi_007 (szacun za cierpliwość i chęć tłumaczenia wszystkiego takiemu lamerowi jak ja).
Użytkownikiem Supli zostałem trochę przez przypadek - zaczęło się od sterowania bramą w firmie, a potem wyszło, że ten system ma naprawdę sporo możliwości. W domu miałem już trochę sprzętów na Zigbee (eWelink i Tuya) i najbardziej marzyła mi się jedna aplikacja do ogarniania wszystkiego. No i tak trafiłem na temat bramki Z2S.
Pytań miałem masę, bo początkującemu ciężko coś sensownego znaleźć na Forum wśród tylu postów. Pisałem więc do Zibi_007, on cierpliwie odpisywał, aż w końcu zaproponował, że wyśle mi taką bramkę, żebym mógł sam sprawdzić, jak to działa. I tu zapaliła mi się czerwona lampka - serio nie mogłem uwierzyć, że ktoś chce mi wysłać coś zupełnie za darmo

Potem jeszcze pojawił się temat jakiegoś routera i już kompletnie nie wiedziałem, o co chodzi
Do tego żona zaczęła mnie straszyć, że to na pewno jakiś scam, że w paczce będą ziemniaki, a potem przyjdą faktury do zapłacenia i żebym absolutnie tej przesyłki nie odbierał
W międzyczasie doczytałem jednak Forum i zobaczyłem, że nie jestem pierwszą osobą, która coś dostała od Zibi_007. Wszyscy byli zadowoleni, dziękowali, a sam Zibi cieszy się tu ogromnym szacunkiem. No to jak przyszła paczka, poszedłem do paczkomatu i jednak ją odebrałem. I totalnie nie żałuję!
Mam prawie 30 lat i to był pierwszy raz w życiu, kiedy dostałem coś od kompletnie obcej osoby całkowicie za darmo. Serio - szok
Dlatego chciałem bardzo podziękować Zibi_007 za wszystko, co od niego dostałem, i jednocześnie przeprosić za mojego głupiego maila, którego mu napisałem z wątpliwościami co do jego intencji. Intencje były jak najbardziej szlachetne, a ja doszukiwałem się drugiego dna. Głupio mi i wstyd
Tak czy inaczej - oficjalnie stałem się członkiem Klubu Promila i jestem z tego bardzo dumny

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.