Wczoraj otrzymałem przesyłkę - dziękuję.
IMG_20260126_101220.jpg
Moduł jest po pierwszych testach.
Teraz porównanie do starszej wersji :co do samego działania to oczywiście nie ma różnicy - zwykły użytkownik nic nie zauważy (ten też po prostu steruje oświetleniem lub innym odbiornikiem

, no poza zasięgiem, bo ten jest zdecydowanie lepszy - u mnie w najciemniejszym radiowo miejscu mam następujące wyniki:
nowy ROW-1 34%,
stary ROW-1 10%,
moduł DIY na esp32c3Supermini 20%.
Jak wiadomo nowy sposób konfiguracji urządzenia jest trochę bardziej skomplikowany(trzeba uruchomić tryb konfiguracji, nadać hasło urządzeniu) więc np. osoby nie techniczne jak np. moja żona którą zatrudniłem w roli testerki

- na myśl że musiała by dotykać urządzenia podłączonego do prądu z wiszącymi przewodami , gołymi zaciskami i jeszcze wciskać coś jakimś śrubokrętem odmówiła współpracy

, co mnie specjalnie nie dziwi. Starszy model po wyłączeniu zasilania i moim zapewnieniom o bezpieczeństwie podłączyła i po włączeniu zasilania skonfigurowała (oczywiście bezdotykowo) praktycznie samodzielnie i bez pytań w stylu "jak mam uruchomić jakąś konfigurację", "jakie znowu hasło - po co itp..?"
W cloud pojawiło sie więcej opcji dotyczącej aktualizacji, działaniem diody sygnalizacyjnej itp., ale to dla przeciętnego użytkownika jest mniej istotne. Ten moduł z ver 25.11.01 , jak i ten stary z roku 2022 ver 2.8.62 działają tak samo. ( nie wiem jak ze stabilnością w dłuższej perspektywie - ten stary działa bodajże od 4 lat (w w/w warunkach, w piwnicy) i nie było z nim żadnych problemów. Ale na razie podsumowując :
Nowy moduł ma lepszy zasięg WiFi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.